Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

BMW12 

všechny recenze uživatele

O Tedovi Bundym jsem dosud neslyšel, takže jsem rád, že se o něm natočil film. Byl to specifický člověk, navenek se tvářil hrozně mile a ženy ho milovaly, celou dobu prohlašoval, že je nevinný a člověk tak nevěděl, jak to doopravdy je. Konec byl tedy celkem šokující. Člověk opravdu nikdy neví, koho vedle sebe má. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film snažící se být áčkovým, ačkoliv za použití béčkových hereckých výkonů (krom Collins, která jakž takž byla uvěřitelná), takže se děj řeší prostřednictvím událostí, nežli prostoru jednotlivým emocionálním projevům. Nicméně působivé je pojetí vraha očima přítelkyně potažmo veřejnosti, kdy nikdo de facto nevěděl, zdali opravdu vraždil. Šarmantní muž s takto něžným působením by přece nemohl zabíjet. Pokud režisér chtěl ukázat, jak se vrah viděl sám, tak se mu to povedlo, ale bohužel jen jednostranně, chybí právě to, co popisuje název filmu. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl zájem režiséra natočit film tak, aby v divákovi vzbudil podobné pocity, jako v tehdější době působila kauza u veřejnosti. Chycený Bundy tehdy dokázal celou svou rodinu, přátelé i veřejnost do poslední chvíle manipulovat v dojem, že je nevinný a celé to na něj bylo ušito, aby policie konečně měla nějakého pachatele na množství nevyřešených vražd a pohřešování. A to se povedlo na výbornou. Protože i já jsem do poslední chvíle pochybovala, zda se opravdu všemi obžalobami provinil, protože jako vrah a nekrofil absolutně nepůsobí. Až jsem si po shlédnutí filmu musela přečíst několik článků a podívat se na dokument, kde je tolik prokazatelných důkazů mluvících v jeho neprospěch, že mi nezbývá než obdivovat, jak celou svou vinnu dlouhodobě dokázal otáčet před veřejností v lež, že měl svého času fanoušky, kteří skoro podepisovali petice za jeho propuštění na svobodu v dojmu, že je jen nevinnou obětí justičního omylu. Velkou nevýhodou možná je, že film nezobrazuje vraždy, nevzpomíná milníky v jeho mládí, které ho možná k jeho činům dohnaly a nezmiňuje množství důkazů, které proti němu byly za roky jeho odsuzování sesbírány. Jak ale říkám, tyhle rekonstrukce obsahuje nejeden článek, film i dokument. Ale tohle je film o tom, jak jeden charismatický hezoun s vyšším iq dokáže do poslední chvíle zametat stopy a dělat z veřejnosti natolik pochybující publikum, že mu i soudce při odsouzení na smrt vzdal za jeho chytrost hold. Film, který donutí k zamyšlení a jen tak se z hlavy nevytratí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, a zrovna ve včerejším komentáři/ recenzi jsem brblal nad přístupem stříbrnoplátnistů k těžkým zločincům. A je to tu zas. Film pojednává o Tedu Bundym, ale jeho zločiny jsou v něm vlastně podružné. Tvůrci se spíš zaměřili na to, jak dokonalým dojmem ten hnusný hajzl působil (zejména na ženy), a i když v tomto bodě nelhali, zvedal se mi z jejich přístupu kufr. Takhle nějak by asi mohl vypadat film o Dr. Josefovi Mengelem. Filmaři by se mohli zaměřit na jeho příkladný rodinný život, na to jak byl pro ženy atraktivní a jak moc mu to slušelo v jeho uniformě SS, a jen tak na okraj by mohli zmínit, že si v zaměstnání občas drasticky zaexperimentoval na lidech a rozhodoval o životě a smrti (té hlavně) tisíců nevyhovujících. No, nebylo by to pěkné? Nebylo. Tento snímek mě zklamal hlavně svým zaměřením na charismatického zmrda (a za to slovo se neomluvím), který mučil a vraždil ženy jen tak pro zábavu, aniž by se děj důsledněji věnoval jeho obětem. Být pozůstalým po jedné z nich, asi bych se na tuto záležitost nedokázal dívat do konce. / Poučení: Vrazi zabíjejí lidi, nejsou to rockové hvězdy. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zlo s lidskou tváří postráda emócie. Či už kladné, alebo záporné. Vidieť masového vraha rozmerov Teda Bundyho a mať dojem ako z tuctového filmu z prostredia súdu je známkou zabitia potenciálu. Celý film prezentuje hlavne Tedov pohľad na udalosti. Jeho manipulovanie s ľudmi a sebavedomie. Čo však úplne absentuje je samotné vraždenie. Chápem, keďže sa celý film tvorcovia snažili držať všetky dôkazy v rovine 50/50, tak ani vraždenie ukázať nemohli. Účasť mien typu Haley Joel Osment, Jim Parsons a John Malkovich bola len marketingom. Najväčší potenciál zaujať mala vlastne Tedova skoro manželka, lenže Joe Berlinger hold nie je David Fincher. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno