Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je pro mě vyloženě šokantní, že má tento film tak podtaktované hodnocení. Já byl napnutý jak struna v naprosto každém ohledu, i když vím naprosto přesně, co byl Ted Bundy zač. Efron do té role papírově přesně pasuje, ovšem v porovnání se skutečným Tedem Bundym mi přijde mnohem více okouzlující a naopak si to u Teda nedovedu příliš vysvětlit. Ač to byla jeho jedna z hlavních devíz. Ihned mě to nahlodalo k, taktéž Berlingerovo, dokumentárnímu seriálu na Netflixu, ke kterému se od vydání dokopávám. Jelikož je třetí řada Mindhuntera v nedohlednu, dokument bude jistě taktéž kvalitní náhradou. Všemi deseti doporučuji a už jednou provždy zapomeňte na Efronovy počátky u muzikálů, ten chlap prošel podobnou profesní proměnou jako Robert Pattinson a zaslouží si pozornost. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zac Efron ukazuje, že hrát umí - na plátně má navíc magnetické charisma, které měl udajně i Ted Bundy. Film tak příjemně utíká, protože pozorujete pohledného sympaťáka, na kterého byla možná ušitá justiční bomba... Až na to, že Bundy byl jedním z nejbrutálnějších sériových vrahů Ameriky. Neznalý divák by se možná i mohl nechat po většinu filmu přesvědčit, že Ted byl nevinný. Tvůrci měli film uchopit jinak - buď jako thriller o "sexy" narušeném jedinci, jako drama promrhaném životě psychicky nemocného mladého muže nebo smutný film o ženě, která postupně zjišťuje, že její milovaný byl zrůda. Film není pořádně ani jedno z toho. Škoda toho potenciálu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile je nakoniec pre mňa celkom uspokojivým filmom. Okey, rozhodne som dúfal, že tam bude viac thrilleru, že uvidíme nejaké vraždy a niečo sa reálne aj dozvieme. To však nie je film, ktorý tu máme. Tento sa viac sústredí na dramatické prvky. Viac je to o tom, že Lily Collins prežíva udalosti, ktoré sa jej začnú postupne veľmi ťažko dotýkať. Zac Efron je v tomto filme podľa mňa dostatočne charizmatický na to, aby túto rolu dal, no miestami som mal pocit, že mohol toho ponúknuť viac. Najmä čo sa týka hnevu. Ale aj tak som mu to uveril. LIly Collins je podľa mňa tiež veľmi dobrá. A vidieť ako ju tá situácia vo svojich dlaniach drví je veľmi silné. Potom tu máme súdne procesy. A pravda je taká, že všetky sú väčšinou rovnaké. Tu to však robí veľmi zaujímavým John Malkovich, ktorý je vynikajúci. Všetky scénky s ním sú skvelé a jeho postava ma vedela aj poriadne pobaviť. Jim Parsons je okey. Celkovo mám pocit, že film funguje. Áno chcel som vidieť nejaké vraždy a mať tam viac temnejšiu atmosféru a reálne silnejší zážitok. Tento film je viac pre fanúšikov dramatických filmov. Ak to ale hodnotím ako to, čo sme tu mali, a nie čo som chcel, tak si myslím, že ide o dobrý film. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sláva Bundyho zde skrze optiku jeho ženy není přiživována.Postupně je nám odhalována jeho pravá tvář jako plakání ženy ve sprše po telefonátu. Film získá na síle když začne justiční drama. Také zde nejsou brutální scény - o Bundyho zločin ech se dozvídáme z tisku. V závěru se objeví archivní záběry, které se mi zdály zajímavější než sám film.Zlo s lidskou tváří je snímek, který tvoří takřka dokonalý protipól k jinému nedávnému portrétu sériového vraha: ke snímku Zlatá rukavice německého režiséra Fatiha Akina, který měl světovou premiéru na únorovém festivalu v Berlíně. Inspiroval se případem hamburského vraha Fritze Honky, jenž ve známém německém přístavu prováděl ženám odpudivé věci v podobné době jako Bundy ve Spojených státech, tedy v 70. letech minulého století. Celkově je Zlo s lidskou tváří je možná experiment pohybující se na hraně selhání. Film je dramaturgicky rozvleklý, neukazuje ani fascinující ponor do procesů vyšetřování různých skutků. Každopádně snímek nutí přemýšlet. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • V čase 1:37:20 ukazuje Liz (Lily Collins) Tedymu (Zac Efron) fotku jedné z obětí. Pravděpodobně jde o reálnou fotografii. Na fotografii má dívka na sobě světle modré kalhoty. V následném flashbacku, ve kterém se Ted doznává k jedné vraždě, má dívka kalhoty plátěné v béžové barvě. (randycz)

Reklama

Reklama