Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sláva Bundyho zde skrze optiku jeho ženy není přiživována.Postupně je nám odhalována jeho pravá tvář jako plakání ženy ve sprše po telefonátu. Film získá na síle když začne justiční drama. Také zde nejsou brutální scény - o Bundyho zločin ech se dozvídáme z tisku. V závěru se objeví archivní záběry, které se mi zdály zajímavější než sám film.Zlo s lidskou tváří je snímek, který tvoří takřka dokonalý protipól k jinému nedávnému portrétu sériového vraha: ke snímku Zlatá rukavice německého režiséra Fatiha Akina, který měl světovou premiéru na únorovém festivalu v Berlíně. Inspiroval se případem hamburského vraha Fritze Honky, jenž ve známém německém přístavu prováděl ženám odpudivé věci v podobné době jako Bundy ve Spojených státech, tedy v 70. letech minulého století. Celkově je Zlo s lidskou tváří je možná experiment pohybující se na hraně selhání. Film je dramaturgicky rozvleklý, neukazuje ani fascinující ponor do procesů vyšetřování různých skutků. Každopádně snímek nutí přemýšlet. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Podle mě byl zájem režiséra natočit film tak, aby v divákovi vzbudil podobné pocity, jako v tehdější době působila kauza u veřejnosti. Chycený Bundy tehdy dokázal celou svou rodinu, přátelé i veřejnost do poslední chvíle manipulovat v dojem, že je nevinný a celé to na něj bylo ušito, aby policie konečně měla nějakého pachatele na množství nevyřešených vražd a pohřešování. A to se povedlo na výbornou. Protože i já jsem do poslední chvíle pochybovala, zda se opravdu všemi obžalobami provinil, protože jako vrah a nekrofil absolutně nepůsobí. Až jsem si po shlédnutí filmu musela přečíst několik článků a podívat se na dokument, kde je tolik prokazatelných důkazů mluvících v jeho neprospěch, že mi nezbývá než obdivovat, jak celou svou vinnu dlouhodobě dokázal otáčet před veřejností v lež, že měl svého času fanoušky, kteří skoro podepisovali petice za jeho propuštění na svobodu v dojmu, že je jen nevinnou obětí justičního omylu. Velkou nevýhodou možná je, že film nezobrazuje vraždy, nevzpomíná milníky v jeho mládí, které ho možná k jeho činům dohnaly a nezmiňuje množství důkazů, které proti němu byly za roky jeho odsuzování sesbírány. Jak ale říkám, tyhle rekonstrukce obsahuje nejeden článek, film i dokument. Ale tohle je film o tom, jak jeden charismatický hezoun s vyšším iq dokáže do poslední chvíle zametat stopy a dělat z veřejnosti natolik pochybující publikum, že mu i soudce při odsouzení na smrt vzdal za jeho chytrost hold. Film, který donutí k zamyšlení a jen tak se z hlavy nevytratí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No pre mna bol lepsi Ted Bundy Michael Reilly Burke, z Ted Bundyho z 2002 roku. kazdopadne toto je len priemer, rezia je cira rutina, rezisera akokeby horory a boj dobera so zlom nezaujimal. Herecke vykony plane, ta sudna cast ma dokonale nudila ......ze neukazali ani jednu vrazdu je mi suma fuk, nejsem jaxi na zabijanie ... len aspon ta atmosfera mohla byt lepsia .... priemerna podivana . 50 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)
  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)

Reklama

Reklama