Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK - výstavba není nejšťastnější a film se až příliš věnuje vztahu s Liz Kendall, což mi nepřijde úplně adekvátně záživný aspekt Bundyho story (dá celkem divácky zabrat v první hodině). I tak se mi to ale líbilo, i jako pěkný doplněk k BUNDY TAPES, potěšilo v obsazení a to zejména své hlavní role - skvělýho Efrona, který překvapil i ďábelským charisma a jsem na něj upřímně do budoucna zvědav. A jasně, přes vyzývavý název chybí samo vraždění, dětství, poprava a třeba větší prostor pro neuvěřitelný útěky, za mě ale závěr silný, dojem dobrý. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Divák je od začiatku bombardovaný rýchlymi prestrihmi, ktoré mi prišli absolútne nesúrodé. A mám pocit, že pokiaľ sa človek nevyzná v prípade Teda Bundyho, bude poriadne zmätený. Tvorcovia sa v snímke zamerali skôr na jeho vzťah s partnerkou a súdne spory, pričom samotné vraždenie nechali v úzadí. Zac Efron aj Lily Collins boli vcelku fajn, ale formu prezentácie Bundyho kriminálnej kariéry hodnotím ako pomerne chabú. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)
  • Anglický název filmu je reálný citát, který pronesl soudce během soudního procesu s Bundym (Zac Efron). (Grimaldi)
  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)

Reklama

Reklama