Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Oliveris

všechny recenze uživatele

Azda najlepší seriálový počin takto roka. Toto je smer, ktorým by sa malo nové Star Wars uberať. Sila a všetko s ňou spojené, je to v úzadí a sledujeme akciu ako zo starej školy. A práve akcia je hybnou silou tohto skvostu. Akčné scény sú rýchle a strhujúce. Nechýba ani humorná vložka. Postavy sú výborne napísané. Či už sa jedná o záporákov, alebo kladné postavy. Každý si nájde svojho obľúbenca. Pár výhrad sa nájde, ale sú tak drobné, že je škoda o nich hovoriť. Teším sa na druhú sériu a dúfam, že bude rovnako skvelá, ako táto. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star Wars roku 2019. Po té menší klaun fiestě s velkým rozpočtem v podobě hlavní epizody, již minulý rok Myšák vyprodukoval, je tohle na úplně jiné rovině. Mandalorian je menší, s menším rozpočtem, bez obří velkoleposti a osudovosti. Ale přesto pěkný, zábavný a hlavně s tím feelem, jenž cítím u starších epizod hlavní série. Hlavní postava je velmi charismatická a bavila mě a celkový lore ohledně námezdních lovců jemu podobných mi přišel velmi zajímavý. Pro internet a všechny ostatní byl více zajímavý malý společník našeho hrdiny, tajemné The Child, jež bylo pro sledovatele šokem a velmi milým překvapením, kde se neskonalá roztomilost míchala s otázkami, jak je to vůbec možné a odkuď toto stvoření vzešlo. Vizuální stránka skýtá určitou filmovost, s níž se u televizního produktu člověk tolik nesetká. Režisérská sesle se prohla pod mnohými zadky známých lidí, u nichž byl rukopis čitelně znatelný, nejvýrazněji samozřejmě zazářil můj miláček Taika v poslední epizodě. The Mandalorian hodně překvapil, v mých očích reprezentuje něco jako kovbojské seriály v 60. letech, nenáročnou, ale velmi dobrou podívanou. Možná si ani plný počet hvězd nezaslouží, možná to dávám z trucu a smutku, že se nová hlavní trilogie tolik nepovedla, kdo ví. Momentálně 9/10. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezitím co Disney si jel tu svoji korporátní pohádku, někdo tady opravdu pracoval. Je sice otázka jestli zde opět nešlo o účel peněz a náhodou z toho nevzniklo něco dobrého. Ale to se asi jen tak nedozvíme. Máme zde výsledek. A ten je skvělý. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Vlastní linka, vlastní ovlivnění, vlastní svět. Série uprostřed lehce stagnuje v nějaké pomalosti, ale je to tak malá záležitost, že se to ani nedá nějak shodit v rámci celku. Zajímavé je, že pokud mluvíme o tom, kdo z nájemných zabijáků letos dostal lepší seriál, tak Mandalorian jednoznačně vyhrál nad Zaklínačem. ()

Ripley

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série:Vzhledem k velmi pozitivním reakcím jsem čekal víc,ale celkem spokojenost.Hlavní postava-Mandalorian je fajn.Fandíme mu a vůbec nevadí,že nikdy nevidíme jeho tvář.Zelené překvapení se nekonalo vzhledem k tomu,že ho vidím všude,kde se o seriálu píše.Gina Carano je kost a Apollo Creed mi celou dobu připomínal Landa.Kvalita dílů je kolísavá podobně jak tomu bylo u The Clone Wars.Nechybí hromada klišé.Neslabší zde byla 4.a 6.epizoda.Závěrečná osmá by byla skvělá,kdyby v ní nebylo tolik nelogičností.Co se týče výpravnosti,je to chudší nežli celovečeráky,ale na seriál je to velmi dobré.Takže celkově 7/10. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama