Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že Bažináč mně velmi bavil. Předlohu jsem ani zdaleka nečetl kompletní (jen první dvě knihy, které jsou ale opravdu fantastické), ale tenhle seriál na ní ani zdaleka nemá. Ovšem zrušení po první sérii mně docela mrzí, byla to totiž docela fajn sympatická podívaná. Atmosféru má ten seriál naprosto výbornou, herečka, která hraje Abby je fakt kočka a i ten děj byl poměrně v pohodě a máísty to opravdu mělo takový správný hororový look a feel. Na druhou stranu je tam vidět, že i na tom rozsahu deseti epizod je to zbytečně dlouhé, zejména ve druhé polovině seriálu. Být to kratší a alespoň o sezónu delší, asi se mohly dít velmi zajímavé věci. Takhle zůstává Bažináč velmi sympatickou jednohubkou se skvělými postavami, ke které se už (minimálně v seriálové podobě) patrně nikdy nevrátím. Ale bavilo mně to, a i ten Blue Devil v podání Steva byl fajn. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Syn môže otca nenávidieť, ale je na otcovi, aby to synovi odpustil.“ Ja tomu nechápem. Bažináč mal na prvý pohľad všetko: skvelú komiksovú predlohu, parádne močiare, ktoré tvoria temnú atmosféru už len tým, že sú, k tomu sympatický kasting (hlavne Ian Ziering, Kevin Durand a Crystal Reed), zjavne slušný rozpočet, sebavedomú producentskú ruku Jamesa Wana, dobré masky a triky, nie je to síce gore festival, ale je to drsné a očividne určené pre dospelého diváka. Napriek tomu sú všetky epizódy vyrovnané, čo sa mdlosti a nevýraznosti týka. Scenáre sú strašne neoriginálne, detto postavy. Hoci má každý diel len okolo 40 – 45 minút, čo je fajn, kvôli zlým scenárom sa to javí dvojnásobne, ako pomalé umieranie. Za celé pozeranie ma prekvapila snáď iba chvíľa, keď do izby vošla manželka a spýtala sa ma, či to je Sestra v akcii. Zostal som dve tri sekundy zaskočený, ale samozrejme nie, nebola to Whoopi. Po technickej stránke tomu ťažko niečo vytknúť, ale fakt je to strašná nuda plná nezáživných postáv, ktorých konanie pre mňa bolo miestami až utrpenie sledovať, preto dávam len 2*. Bažináč je geniálny komiks, skúste radšej ten. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie moja šálka kávy, ale na druhej strane ma to vôbec neobťažovalo. Teda okrem podprahových LGBT správ, ktoré musia byť zrejme už všade. Na druhej strane som získal jedno dôležité ponaučenie. Pri pohľade na Crystal Reed a jej pôvod sa človek zamyslí, že zmiešanie slovanských rysov s Indiánmi vôbec nie je zlý nápad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bažináč je seriál, který jsem po jeho příchodu na HBO okamžitě zaregistroval. Určitě za to mohl i námět a především fakt, že se jedná o postavu z DC Comics. Důvod, proč jsem ale seriál nezkusil dřív byl ten, že ho po první sérii ihned zrušili, a to, nutno dodat, také o něčem svědčí. Když jsem si ale říkal, že bych se měl připravit na hosty letošního Comic Conu, Bažináč se mi opět dostal do ruky. Do Prahy totiž má přijet Crystal Reed, která tu má hlavní roli, a kterou jsem do té doby vůbec neznal. Nakonec musím říct, že to nebyla vůbec ztráta času. Naopak. Po dlouhé době se mi stalo, že hned pilotní díl mě okamžitě namlsal. Namlsal zajímavou atmosférou v lousianských bažinách. Také se mi líbilo, že tvůrci nebrali ohled na efekty a tak jsem si tu hned několikrát připomněl pár explicitních momentů z filmů jako jsou Moucha nebo Věc. Jo, Bažináč umí bejt sem tam docela solidně nechutnej, ale o to více zajímavý je. Deset dílů je pak, na dnešní poměry, vyšší časová nálož, ale je pravda, že mi to vlastně ani nevadilo. Příběh je tak jako správně hollywoodský, závěr pak nabízí otevřený konec, ale myslím si, že budeme muset zůstat u toho, kde to skončilo. Nicméně, nevadí, zakončené to v podstatě bylo. A alespoň jsem poznal blíž Crystal Reed, na kterou se teď začínám o to více těšit. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No jasně. Je to od DC. Ale! NIKDO z hrdinů nenosí elasťáky, ani slipy navrch, odehrává se to za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál. Znáte to...žbluňkání, vrba, rákosí..a nakonec se objeví Rákosní.. Swamp Thing. Je to monstrum neposeda, zvědavý jako opička a tak už nedočkavě vyhlíží, kdy se v močále objeví další škodná. Nebudu nikoho napínat. To co vypadalo jako poměrně temná komixová adaptace, odpískali kreténi z DC po prvním díle. Takže 10 dílů natočené první série a šmytec, jako Liščí Pětka. Škoda. Tak snad přidají pár pokračování nějakému pastelkovitému kriplovi s nějakou ultra cool vadou. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Cassidy (Ian Ziering) je v komiksech známý jako superhrdina Blue Devil. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně. (Duoscop)
  • Pro herečku Crystal Reed se jedná již o druhou roli v seriálu na motivy komiksu. Tou první je Sophia Falcone v seriálu Gotham (od r. 2014). (NiWi)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama