Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se ve svém obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 900)

mac000 

všechny recenze uživatele

Vi filmu není ani jediný kladný hrdina (či hrdinka), na každého dříve či později něco "praskne". A tak pouze s některými můžeme soucítit více, s některými méně. Jinak opravdu úžasný výkon J. Phoenixe, jeho gesta i herectví jako celek zprvu připadají jako přehnané pozérství, ale s vývojem děje vše do sebe zapadá s krutou logikou a divák si znovu vybaví detaily prvních scén... Jako druhé nejlepší na filmu hodnotím dramatickou a gradující originální hudbu i skvěle poskládaný dobový soundtrack. Prostě perfekcionismus v mnoha ohledech a i ti, kteří nemusí batmanovské kousky, by mohli být nadšeni! ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Výkon Joaquina Phoenixe je samozřejmě vynikající a věřím, že tentokrát už se toho Oscara konečně dočká. To je ale jeden z mála světlých bodů celého filmu, který mě jinak nebavil a přišel mi neskutečně natahovaný a - řekněme si to na rovinu - nudný a bez emocí. Na to, jak málo se toho stalo, bylo klidně možné, aby měl film třeba jenom 90 minut - vůbec nic by tím neutrpělo. Opravdu velké zklamání a odhlédneme-li od Phoenixova galapředstavení, tak je to těžkej průměr. Absolutně nechápu ten obrovský hype a zdejší přemrštěné hodnocení, proto ještě hvězdičku ubírám. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Komiksovka co není komiksovka? Ano prosím. Film, který i mě překvapil. Jsem na takovou tu popcornovou zábavu, dobrým dramatem ale nepohrdnu. Každopádně, tohle předčilo moje očekávání. Ze začátku jsem se celkem nudil. Začíná to sice pozvolna, ale dost zajímavě. Postupně si to buduje půdu pod nohama, abych se uprostřed přistihl, že to celý žeru i s navijákem. A konec byl tak perfektní, civilní, a přesto osudový. Jo, tohle je DC komiksovka, která je vším, jen né komiksovkou jak je známe. Nebo znali, doteď. Protože věřím, že nás čeká vlna právě takových typů komiksových filmů. Minimálně od DC. A to si nechám hodně líbit ()

Jeyninka 

všechny recenze uživatele

Psychologicky propracovaný snímek, který slabší povahy asi tak trochu rozloží. Věřím, že spoustu lidí, kteří mají své démony rozruší a nenechá je chladnými. Za mě tak skvěle natočené pochmurné drama s famózním výkonem Joaquina Phoenixe, jaké si jen člověk může přát vidět. Tak nějak jsem při sledování zapomněla, že se jedná o postavu z Batmana, jak lidsky a ne komiksově to bylo pojaté. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejrealističtější původ Jokera, no nejspíš i superpadoucha obecně. Velmi temný a pro někoho i depresivní snímek s prvky černého a morbidního humoru, čili nic pro slabé povahy. Mě se film líbil, herecké výkony skvělé. Hodnocení: 83/100. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický rozbor zničené lidské bytosti, který, i když s ním soucítíte, je trapné sledovat. Režisér se velmi inspiroval u De Nirova Krále komedie a z Jokera to jde sakra cítit. Nebál se z Arthurova krušného života vytěžit maximum, nebál se zajít do hloubky a hrát si s diváckým očekáváním. A to musím velmi ocenit. Rozhodně to není film, který si pustíte při nudném sobotním večeru. Je to film, u kterého se musí přemýšlet, který vyžaduje divákovu pozornost. Asi právě proto vyhrál hlavní soutěž v Benátkách. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě chvílema dost bavil a chápu, že prostě takhle nějak to v palici polo-funkčního psychopata funguje, ale byly prostě úseky, kdy jsem si říkal, ať už to někdo vypne. Vcelku dost dobré "origin" story, ale bez možnosti využít tohle do dalšího pokračování jákekoliv ságy - umíte si tohle představit se současnou metou superhrdinů? HL byl uvěřitelnější....tohle je prostě klaun. Ale kvůli uvěřitelnosti a audiu je nutnost tomu prásknout něco vyššího 3,5* by bylo fajn, ale vzhledem k tomu, že tuhle postavu mám obecně rád tomu 4* neublíží. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Stalo se vám při přihlížení filmu v kině, že jste zatoužili sáhnout si na život? Považuji se za diváka, který snese hodně, fakt hodně. Kde lidi odchází ze sálu u Tarantinových krváků, tam se většinou směju. Tady mi do smíchu nebylo (narozdíl od mentála v řadě přede mnou, který se smál věcem, na kterých vůbec nic k smích nebylo). Phoenixe jsem sledoval a měl rád už od 8mm, výběr jeho rolí mi ale časem trochu přestal imponovat. Tady ovšem došlo k zásahu osudu, boha, nebo prostě z prdele klika. Nezavede POMO šestou hvězdičku pro omezený počet filmů na diváka? ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy a jokera teda moc nedoporučuji. Děj není zrovna zábavný, a někomu by mohl vadit ten otravný smích. Dokoukat se to ale dalo... ()

Ilinoiska 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem z filmu neměla tak divný pocit. Byl to tak zvláštní film. Celou dobu jsem se bála, že Joker zemře. Za mě pět hvězdiček. Phoenix je borec, smekám před ním. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Povedený scénář, díky němuž lze dobře pochopit vznik Jokera a také třeba jak se to tak někdy stane, že se vůdcem stane magor. Ale jinak? Hudba sice temně duní, Phoenix dal do své role asi hodně, nicméně Phillips jako režisér si jede jedno stejné tempo od začátku až do konce téměř bez výkyvů, až to skončí a... nic, prázdno. Na komix málo zábavné, na drama příliš neoriginální. PS: Bez potitulkových scén. ()

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

hluboce depresivní a silně nepříjemná podívaná!! Děsivější o to více, že se nejedná o komiksák (víceméně je film odlišný asi od všech doposud natočených komiksovek), ale o lehce nadsazený pohled na dnešní svět. Dát pod to nálepku, podle skutečné události, asi bych i uvěřil, že tam někde venku pobíhá člověk, kterého společnost semlela takovým způsobem, že se od ní kompletně distancoval. A pravděpodobně takových lidí existuje poměrně dost. I proto je nesmírně jednoduché se sžít s postavou Arthura Flecka a málokterému hrdinovi (i když....hrdinovi) porozumíte tak, jako jemu. Jeho přerod v jednoho z nejikoničtějších záporáků všech dob je tak opravdu působivý a ty drobné odkazy na Batmana jsou příjemným zpestřením navíc. Kdo pohrdá komiksovými filmy jako takovými, doporučuji zahodit předsudky a vyrazit do kina (i když tuším, že jsem jeden z posledních a všichni už to mají za sebou). "Is it just me, or is it getting crazier out there?" ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Život je těžký a je těžší, když jste retard. Joaquin prostě umí hrát a veškeré pochybnosti a skepse, které jsem měl se vypařily hned po pár minutách. Hraje chlápka co se chce stát komikem, ale pro všechny je jenom šaškem. Schytává to ze všech stran a bylo to nejspíš jenom otázka času, kdy se zblázní. Nejvíc mě překvapilo množství krve. Jak zničehonic najednou zabije ty šmejdy v metru. To jsem čuměl. A ta slovní výměna na konci Joker vs. de Niro byla absolutně bez chyb. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Neumím si v této roli představit nikoho jiného, dokonale zahrané. A ta hudba z toho udělala totální psycho. ()

Danny723 

všechny recenze uživatele

Krimi a thrilleru tam moc nebylo, je to spíš to drama, což já zase moc nemusím. Za mě, docela průměrný film, v lecčems mi to trochu připomnělo Klub rváčů. Celý děj se docela táhne, když se stane i nějaká průměrná akce, tak se člověk hned nadchne, že to už bude pokračovat, ale bohužel, během chvilky se vše zase uklidní a courá se to dál k závěru. Je to prostě DC komiks, sice dospělejší příběh, bude se líbit i lidem, co komiksy nemusí, ale v životě se to ani nepřiblíží průměrné Marvelovce. Tohle není film, na který se bude člověk dívat stále dokola. ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

Kdo by se mohl stát příštím Supermanem?

13.01.2023

Tak to šlo celkem rychle. Ačkoliv je následující zpráva v tuto chvíli jen spekulací, stejný zdroj, jenž v minulosti odhalil například obsazení Barryho Keoghana (Víly z Inisherinu) do role Jokera v… (více)

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

Seriálový The Penguin nabírá obsazení

01.11.2022

První oficiální spin-off Batmana obsadil hlavní ženskou postavu. Proti titulnímu Penguinovi s tváří Colina Farrella se tak postaví herečka Cristin Milioti (Jak jsem poznal vaši matku, Palm Springs) v… (více)

Reklama

Reklama