Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Remedy k tomuto seriálu (1)

Čas čarodějnic (2018) 

Něco mezi Twilight a True Blood, přičemž blíže to má bohužel ke Stmívání. Škoda, že to nebylo o fous temnější a drsnější, pak by to asi bylo na 4*. Velkým plusem jsou nádherně pompézní lokace a sympatická ústřední dvojice. Celou dobu jsem čekal, že přijde něco strašně epického, bohužel vyjma jedné "mučící scény" je to celé v podstatě dost přízemní (zřejmě za účelem zachování statutu čarodějnického příběhu pro celou rodinu). Když to budu hodnotit hodně primitivně, tak je to Twilight bez homosexuálního nádechu, kde se ústřední hrdinka díkybohu nechová jako úplná kráva (v porovnání s Bellou z Twilight). ()

Reklama

Reklama