Reklama

Reklama

Čas čarodějnic

(seriál)
  • Velká Británie A Discovery of Witches (více)
Trailer
Velká Británie, (2018–2022), 18 h 1 min (Minutáž: 41–47 min)

Předloha:

Deborah Harkness (kniha)

Hudba:

Rob Lane

Hrají:

Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska, Julian Kostov, Alex Kingston, Valarie Pettiford, Sorcha Cusack, Lindsay Duncan, Edward Bluemel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (1)

Čas čarodějnic (2018) 

Příjemný seriál o čarodějnicích, upírech a démonech. 1) Zpočátku to suše až nudně skřípalo a vázlo, ale po několika dílech se děj rozběhl a ke konci řady jsem se přistihl, jak se na další pokračování vyloženě těším. Takže zatím tři hvězdičky, a uvidíme, co přinesou další dvě řady._____ 2) Naskýtá se srovnání se šťavnatějším, i když poněkud bulvárním americkým seriálem True Blood, který více vsadil na pěkné týpky a hodně sexu. Čas čarodějnic je vážnější, pochmurnější, akademičtější (jak jinak, když se odehrává v Oxfordu), postavy jsou dramatičtější a více zaměřeny na sebe, na svůj vnitřní svět. Inu, britská zdrženlivost versus americká asertivita._____ 3) 40letý přitažlivý Matthew Goode (zamilovaný upír Matthew Clairmont) je hlavním tahounem. Objeví se tu i 25letý Edward Bluemel (Clairmontův syn, upír)._____ 4) Once the world was full of wonders, but it belongs to the humans now. We, creatures, have all but disappeared. Daemons... vampires... witches... hiding in plain sight. _____ 5) 11.6.2021 - Děj se ve druhé řadě přesouvá do alžbětínské Anglie, Do Francie a do Čech. Moc se ale netěšte, skrovné historické kulisy jsou čistě studiové a historické postavy v Praze slouží jen jako figurky ve hře._____ 6)  Po rozpačitém začátku se tato kospirační pohádka pro dospělé rozjela docela fofrem. Efekty se tu šetří, filmové triky ilustrují spíš duševní pochody postav, než jejich kouzla. A ten dojemný konec!_____ 7)  Jako novinka se tu objevuje 35letý jako vždy neobyčejně přitažlivý Tom Hudges (Matthewův přítel v 16. století Kit Marlowe). ()

Reklama

Reklama