Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Recenze (312)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Za poslední týden už snad 3.film od společnosti Netflix, což asi znamená, že se to vůbec nedostane do šeských kin a možná ani do ostatních... Tihle dva bratři mě párkrát dokázali, že jsou mistři ve svém oboru. Bohužel (tak jak to chodí u většiny tvůrců) postupem času je jejich kvalita a originalita filmů klesající. Tohle není vyjímkou. Je to složený z cca 5 příběhů, který sou hrozně nevyvážený a to jak v kvalitě scénáře, tak i v obrázkový formě. Mě nejvíc vzal příběh starého zlatokopa, kterej se fakt povedl, tam byla vidět krása panenský přírody a těžká dřina zlatokopova. Asi nejmíň mě vzala ta poslední, kde se pořád jen kecalo v dostavníku. No, zbytek povídek jsou spíš průměrný a na celovečerák by stěží daly 2 příběhy. Ale musím pochválit pěkný záběry přírody a lehký nadhled. Scénáristicky ale hodně velký průměr... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Coeni ve svých 6ti krátkých povídkách shrnují svojí dosavadní tvorbu. Ve westernových variacích s příměsí humoru, násilí, sarkasmu a zpěvu tu fanoušci shlédnou vše nejlepší co Coeni nabídli ve Fargu, Lebowskim, Ladykillers, No Country for Old Men či Hail Caesar. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úvodné dve poviedky sú "coenovsky" nápadité, vtipné a nekompromisné. Scéna pri pokri v tej prvej bola mimoriadne zábavná a originálna. V tej druhej zase exceloval "odviazaný" James Franco a jeho nezvratný osud. Bavil som sa veľmi dobre a očakával, že budeme v podobnom tempe pokračovať aj naďalej. No potom akoby opraty prevzalo nejaké úplne iné režisérske duo a tempo, akčnosť a aj zábavnosť filmu išli prudko dole. Začalo sa oveľa viac kecať, nepodarene filozofovať a postavy stratili iskru. Mierne ma potešil ešte nápaditý príbeh nesmierne odhodlaného zlatokopa. No ostatné poviedky sú čistá vata, ktorá mne nemá absolútne čo povedať. Áno je to pekne nakrútené a štylisticky vypiplané, ale bohužiaľ aj totálne prázdne a čo je najhoršie, nudné. Vo finále to stačí na slabší priemer. 60 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Milí bratři Coeni, s tímhle se jděte tedy pěkně vycpat. Všichni marně hledají smysl v jednotlivých epizodách, ale upřímně, mě uniká smysl celého tohoto projektu. Co to jako sakra mělo být? Jaký smysl má šest za sebou odvyprávěných nudných, prázdných a bezvýznamných příběhů, které navíc spolu nemají ani nic společného, příběhy, jejichž obsah nemá úvod, žádný koncept, natož pak jakoukoliv pointu, něco, co nemá vlastně ani absolutně žádnou výpovědní hodnotu? Za mě to je všechno jeden velký otazník! Vážně prostě tuhle Coenovku nepobírám, a to přesto, že pokud bych měl přeci jen zmínit něco, co mě oslovilo, tak musím určitě vyzvednou práci bratrského dua na poli navození atmosféry a vůbec práci s westernovým žánrem, která ve mě zanechala velmi pozitivní a přesvědčivý dojem, o což je to pak ale samozřejmě ještě větší škoda, že se přeci jen Coeni nepokusili o něco ucelenějšího a smysluplnějšího, než co nakonec ve výsledku vyplodili. Nic na zpruzeném dojmu každopádně nezachraňuje ani obsazení plné známých jmen, a co mě pak ještě překvapilo, byla nudnost dialogů, které mají Coeni jinak v malíku, zde ale všechno prostě působilo tak utahaně a nezáživně, zkrátka mě tohle vážně vůbec nic neřeklo, nepochopil jsem důvod vzniku této povídkové podívané, a nemám jediný důvod tohle vůbec někomu doporučit, za mě zkrátka naprosto zbytečná a bezvýznamná záležitost. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle, kdyby Coeni natočili celej film o Tomu Waitsovi, těžícím zlato a zakomponovali zbytek herců okolo jeho příběhu, nezlobil bych se, ta povídka byla unikát mezi ostatníma, hidden gem, skvělá atmosféra i nálada. Coenovský rukopis je patrný, ale výtvor jako celek, jen průměrné hodnoty. Tvůrci jisté ruky, ale vyčpělé esence. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdy len za skvelé obsadenie a dobré technické spracovanie. Zato myšlienka a jej spracovanie padli riadne na hubu. Príbeh s Neesonom, doslova hanba. Limonádový Joe kombinovaný s Lucky Luke na začiatku ešte ušiel, podobne aj neskutočných náhod plný príbeh s Francom, ale inak nič moc. Toto šlo mimo mňa. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Problém je, že to tihle dva bráchové vzali moc zhurta a hned na úvod si vystříleli veškerou munici. První dvě kapitoly jsou výborný, má to černej coenovskej humor, je to akční, zábavný, krvavý a divák se baví. Bohužel s každým dalším příběhem zábava jen klesá, víc se mluví (až moc!), až film sám sebe ukecá k smrti. Možná to byl záměr, nevím, ale přestával jsem se bavit a už jsem čekal, až to všechno skončí. A to určitě není dobře. Mají za sebou lepší filmy, před sebou asi taky, tohle zůstává někde na půli cesty v prachu nekonečných prérií. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Roky jsem neviděl tak dobrý Coeny. Ohromně se mi to líbilo a celkový vynikající dojem mi trochu pokazila jen ta poslední povídka z dostavníku. Ale jinak to bylo báječný. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Poviedky, z ktorých sú niektoré o dosť lepšie, než ostatné. Pri prvých dvoch som za zmohol len na WTF? Naplno ma bavila iba poviedka s karavanou, ktorá má pribehovú štruktúru, ostané sú niečo na štýl "Išiel som po dvore, zakopol som. - Ponaučenie, ktoré z toho plynie? Pozeraj sa pod nohy." Coenovský stýl čiernohumorného rozprávania však tomuto žánru svedčí a do toho krásna príroda, ktorá sa mi na plátne nikdy nezunuje. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Obcas na povrch probublavaji zablesky genialni absurdity (nebo absurdni geniality?), kterou u Coenu mame tak radi, jinak je to ale celkem nuda, kterou ani nekorunuje nejaka pointa, co by stala za to. A ze vymenili kamerama? Je to videt. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ten původně zamýšlený seriál by tomu asi slušel víc, ale i tak si asi krom jedné povídky (Neeson) nemůžu říct, že by to prostě nebylo super. Mít zbytek tu údernost prvních dvou příběhů, které jsou asi nejlepší, tak je to špička. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Ze začátku super slibná podívaná, ale příběh za příběhem je to čím dál větší nuda a poslední příběh jsem už opravdu odzíval. Pokud si chcete film užít, tak ho nejpozději v půlce vypněte. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

když čtu Limu...asi jsme viděli každý úplně jiný film :) Každá povídka má westernovou pointu, perfektní atmosféru, krásné záběry a vtip....Parádní Coenovský episodní nablejskaný western ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Před bratry Coeny normálně padám na kolena, ale tohle mě naprosto minulo. Věděl jsem, že western mají osahaný a že to bude sázka na jistotu, ale že se tolik přehmátnu. Nuda, hrozná nuda!! Bohužel. Každý příběh má něco, něco kouzelného, ať je to postava, prostředí, pes nebo indiáni, ale každý příběh má i tu slabinu, a to je čas. Hrozně se to vleče. A i když je mi jasný, že je to prostě takto myšleno, nesedí mi to. Špínu divokého západu, kostýmy, města, všechno do detailu perfektní poctivá práce. Ale příběhy? Ty tentokrát na mě přespříliš slabé. Ano, zvraty fungují perfektně, ale bylo to prostě slabé. Mrzí, těšil jsem se... ()

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama