Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten má v hlavě jenom holky. Jo, otevři mu ji a vypadnou samý chlupatý kosočtverce."ッ No jo fešák Johnny se s tím nepáře, jenže Frankie není jako její kámoška Cora. Tu dlouho přemlouvat nemusel. ッ "Ani jsem si nevšimla, že už seš. Ty si ani nezakašlal. Mám to natrénovaný potichu víš. Proč? No, řekněme, že jsem se pohyboval v místnostech, kde byl orgasmus na plný pecky poněkud nevhodný. To myslíš jako v klášteře? Jo tak nějak."ッBavilo mě sledovat Ala jak usilovně láme Michelle. Jak se to říká? Trpělivost růže přináší a nebo že by úplně nový modrý kartáček, který momentálně není nikoho? ッ ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Mierne psychopatická (a mne vrcholne nesympatická) Pfeiffer a pomerne dosť nudných scén mi uberali na zážitku. Al to všetko ako vždy zachránil, no napriek tomu ma celý ten romantický príbeh trochu obišiel. Nemám pocit, že je to "ako zo života".... Keby niekto neustále hysterčil tak, ako slečna Michelle, asi len máloktorý chlap by bol ochotný dobiedzať ďalej. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě tento film prostě nesedl - je to ten typ, u kterého nepookřaji ihned ve chvíli, kdy jen uvidím, že se to zvrhává v "romantickou komedii", kdy se dva, kteří by spolu nevydrželi v jedné místnosti, do sebe zamilují a jsou si souzeni....Aneb film o tom, jak se jedna ženská, která stále zvyšuje číslo svého věku, patlá ve své minulosti, je z toho v depresi či v čem, pořád se v tom hrabe, kope kolem sebe a na základě své minulosti neprožívá současnost a hlavně si ničí budoucnost. A takovéto lidi prostě nesnáším a já se s ní setkat, tak se s ní bavím tak 10 vteřin, než zjistím jaký je to negativista a srab a nebudu s ní ztrácet ani vteřinu. Ale postava Al Pacina nejspíše vyčuchala možnost kvalitního sexu - rozhodně lepšího než s její velice kamarádskou kolegyní, a proto se nenechával jen tak odbýt. Nejlepší byla pro mě postava homosexuálního souseda, kterého bych také chtěla :) A ten pidibyteček bych také brala :) Ale ten obrovský nájem za to již ne...Nejlepší scénou filmu pro mě byla situace, kdy Frankie potkala v krámu sousedku přes ulici, kterou sledovala, jak jí přítel bije - a přišla za ní a řekla jí to a zeptala se, co pro ni může udělat...To byla jediná fakt krásná situace, a tu si chci pamatovat ze všeho nejvíce, jelikož je jedinečná...Pro mě přesná ukázka takového filmu, kde prostě přijdete do NY a ihned získáte práci, najdete si kupu přátel, stíháte naprosto všechno a užíváte si kvalitního sexu až do 6.00 do rána, kdy pak jdete se svou vyvolenou do práce :D Pro mě Garry Marshall natočil lepší :) A ano, sice bych chtěla, aby se na mě taky Al Pacino díval, jak stojím nahá přímo před ním, ale Pfeiffer bych vyhodila z okna :D ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Přenádherný film o lásce. Al Pacino je prostě dokonalej. Takovej nápadník jakým byl doléhavej Johnny kuchař se neodmítá. Parádní hudba, výkony a nesmím zapomenout na humor, bez kterého by to nebylo ono a díky kterému musím přidat 5*, ale to, že je to ze života. Skoro každej se setká s odmítavostí, ale né každej dolíhá a ještě k tomu uspěje. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Review filmů s Michelle Pfeiffer #11: Hodnocení filmů je vždycky subjektivní. Málokdy poznám již při jejich sledování, že pro mě budou něčím zásadní. A když už, tak je to většinou samotným hypem nebo povinností, že tahle filmová ÚDÁLOST se mi prostě musí líbit. Většinou je to ale až v okamžiku, kdy dobíhají závěrečné titulky a ještě pár dnů poté. Pomalu ve mně zraje neurčitý pocit, který se pak promění v konkrétní emoci, jenž pak pro mě shlédnutý film už navždy ocejchuje. A přesně toto se stalo i u „Frankie & Johnny“, což mě překvapilo o to více. Nepokládal jsem to za nic výjimečného, ale šeredně jsem se pletl. Protože tahle romantika už pro mě výjimečná vždycky bude. Možná je to nejspíš tím, že hlavní dvě postavy v něm „dýchají“. Frankie a Johnny jsou newyorčané, kterých je v městě nekonečné noci nepočítaně. A právě možná proto jsou tak zásadní. Pacino a Pfeiffer jsou dokonalá dvojka, které uvěříte každý nádech, a zejména ženská část ústředního páru je fascinující. Marshall byl za její obsazení hodně kritizován („příliš krásná“), ale tahle sázka na (ne)jistotu vyšla báječně. Protože i když Pfeiffer krásná skutečně je, je to právě její krása, která je pro její smutek ten největší handicap. Což ji činí ještě zranitelnější. Našel bych i pár slabších míst, ale ty bez problému přebije každá chvíle, kterou spolu hlavní dva aktéři stráví. V těchto okamžicích zapomenete na dění kolem a zcela se soustředíte na lásku, kvůli které je nutné bezelstně obětovat naprosto vše. „All you need is Love,“ zpíval už John Lennon a beznadějní romantici tohle krédo prosazují všemu navzdory. Počítejte do té skupiny i mě. Jsem totálně zamilovaný do „Frankie a Johnny“ – a konečně jsem i dost starý na to, aby mi bylo jedno, zda je to vkusné nebo ne. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na Pacina většinou nedám dopustit a i tentokrát byl prostě výborný. Jen mi ten film celkově nesedl. Přeci jen první spolupráce Pacina s Pfeifferovou ve Zjizvené tváři, byla mnohem zajímavější a lepší. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Al Pacino ako romantický hrdina? Prečo nie. Tlačenie kalerábov pri jeho výrečnosti musí fungovať, aj keby si mal objednať pesničku v rádiu. Čiastočne fungoval film aj na mňa, ale určite mal k dokonalosti ďaleko. Hlavná dvojica hrdinov sa dopracuje k veľkému romantickému záveru kostrbatou cestou, ktorú som celkom neuveril. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Málo vtipné a po většinu i málo romantické - chemie mezi hlavními postavami se taky nekonala (což mohl být možná záměr, ale kdo se na to má dívat). Navíc mi byla postava Michelle Pfeiffer dost nesympatická, ač šlo možná její chování pochopit. A ani Michelle samotná se mi moc nezdála - ne že by nebyla hezká (když se namaluje :), ale něco mě na ní nesedí. Takže to celé oddřel Al Pacino, který má naštěstí šarmu na rozdávání. Celkově spíše zklamání. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Krásný a uvěřitelný příběh o tom, jakou dá práci vzájemné sbližování dvou lidí, kterým už život uštědřil nějakou tu ránu. A jak je to někdy opojně krásné a jindy zas zoufale bezvýchodné... Že to Michelle s Alem bude spolu slušet, bylo jasné dopředu, ale jak se k tomu, probůh, dopracovat... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie není tak úplně můj žánr, ale když je tam Al Pacino, tak to prostě vidět musím. No, a taky musím říct, že nebýt tam Al Pacino, tak má ode mě film minimálně o hvězdičku míň. Nebylo to špatné, ale to neustálé váhání Frankie už chvílemi bylo protivné, i přes pozdější vysvětlení. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Zfilmovana divadelni hra. Hlavne v textech/scenach je to strasne znat. Nepocita se s vypravou. Prestoze je to trosku predvidatelne, da se na to koukat. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bych pro Ala za běžných okolností přes plot neskákala, tady působil nadmíru charismaticky. Jeho Johnny totiž není žádný ignorant, ale sečtělý, všímavý a šikovný chlapík se správňáckým životním postojem. Proto mi po celou dobu sledování vrtala v hlavě jedna neodbytná otázka: Čím ho Michelle (alias Frankie) tolik uchvátila?! ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se podíval především kvůli duu Al-Michelle. No a vyplatilo se mi to. Velkou předností je, že není tuctový... narozdíl od jiných romantických filmů zde nevíte, co se stane a to vás drží v napětí, jak to dopadne. A upřímně: Kdo z nás by nefandil Al Pacinovi, ve snaze sbalit Michelle Pfeiffer?? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, jehož příběh by chtěla prožít každá žena. Příjemný, civilní, inteligentní a s báječnými hereckými výkony! ()

cold 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelná lovestory, která mě dokázale skvěle pobavit. Povedené hlášky, dva skvělí herci a krásné vyznání Johnnyho = příjemné pohlazení po duši. ()

Sgt.Pepper 

všechny recenze uživatele

Vtipná a svižná romantika..možná to není na 5*, ale zkrátka mě to zasáhlo nějak silně..moji oblíbení herci jako milenecká dvojice, co víc si přát? Lehce teplý soused, sportovní vedoucí restaurace a vtipné kolegyně skvěle doplňují hlavní duo..krása..I'm thirty-six.. ()

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama