Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Toma Hankse. Téhle 80kové klasice jsem se dlouho vyhýbal. V podstatě příběh je dost jednoduchý. Z 13-ti letého kluka se přes noc stane dospělý. To mu samozřejmě přináší spoustu nepříjemných a komických situací. I tak se mu ale z toho podaří vytěžit maximum. Vše se změní až ve chvíli, kdy pozná lásku. Bude chtít být zase dítětem, nebo důstane dospělý. Kvůli některým momentům určitě stojí za to film vidět. Je to sranda. "Vždycky mě přitahovaly sopky." :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Tom Hanks mě tu tak bavil, že prostě musím hodnotit hodně vysoko. Ale není to jen tím, jak byl skvělý, je to i tím, jak je celý příběh zaměřený, jak dovede propojit dětský a dospělý svět a jak ukazuje, že ta krása je v tom dětském. Je, akorát my se musíme naučit žít s tím, že děti prostě už nikdy nebudeme, ať chceme, jak moc chceme. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetci máme v sebe to detské správanie, vidieť to už len na tom, ako sa radi stále hráme. Navyše predajcovia hračiek sa niekedy tak vcítia do svojej práce, že sa správajú tak, ako tu hlavná postava, lebo iba keď poznajú detské predstavy, iba vtedy im môžu navrhnúť niečo, čo by ich bavilo, až sa to niekedy preháňa. Na hlavný motív tohto filmu sa natočili už aj iné, no toto aj keď trocha naivné dielo s takými umelými ničnehovoriacimi výrazmi je milé, zábavné, miestami uletené, možno vo mne hrá trochu aj nostalgia, no podľa mňa je celkom zvládnuté. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Místy velmi vtipný a zároveň milý film o tom, jaké to asi může být, když se třináctiletý kluk ocitne v těle dospělého muže. Je to dar shůry? Nebo spíš prokletí? Nebo obojí? Jak si asi dokážeme představit, dospělý život má pro malého Joshe své sladké chvilky i těžkosti… Tom Hanks to zahrál velmi přesvědčivě a moc jsem se jeho projevy bavila. Filmu navíc nechybí onen lehce nostalgický punc starších osmdesátkových/devadesátkových filmů, který mám ráda. A zároveň chci vyzdvihnout, jak hezky je tam vykreslený vznik a vývoj vztahu hlavního protagonisty s kolegyní z práce. Myslím, že je to tak citlivě a vkusně podané, že moc nerozumím, proč někdo film odsuzuje s tím, že jde o „zneužití“ dítěte… O tom film opravdu není. Naopak je to velmi lidsky a uvěřitelně podáno, a ostatně, láska může kvést v každém věku. :) ~(4,3)~ ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Vynikající výkon Toma Hankse! Dobrý nápad, nicméně zpracování nebylo až tak dobré, jak jsem čekal. O komedii se v podstatě nejednalo, zasmál jsem se max. 3x. Spíše takový rodinný film. Myslím, že se z toho dala vymáčknout super komedie. Takhle mi to přijde jako promrhaný potenciál. Na druhou stranu to bylo takové milé a pohodové. Prostě průměr. Howgh! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • V severoamerických kinech film utržil 115,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 151,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama