Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 50 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 137,3 mil. (NIRO)
  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Fred Waugh (1932–2012), v závěrečných titulcích uvedený jako Fred M. Waugh. Jeho dva synové Ric Roman Waugh a Scott Waugh na filmu dělali jako kaskadéři. (Rominator)
  • Během pohřební scény slyšíme zpěv od dívčí kapely Wilson Phillips (na soundtracku není). (Trajektt)
  • Kaskadérský dublér Arnolda Schwarzeneggera (Jack Slater) Peter Kent si ve filmu zahrál malou roli muže, který chce na slavnostní premiéře filmu "Jack Slater IV" po Ripperovi (Tom Noonan) pozvánku. Kaskadér a kulturista Sven-Ole Thorsen se zase objeví na Leově pohřbu v malé roli střelce, který žádá ostatní, aby nestříleli. Kent i Thorsen mají podobně velkou roli, ale jako herec je v titulcích uveden pouze Thorsen, zatímco Kent je v titulcích uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Snímek šel do kin ve stejnou dobu jako Jurský park (1993), který v tržbách McTiernanův snímek doslova převálcoval, což některá filmová média Schwarzeneggerovi (Jack Slater) škodolibě připomínala. Jeden článek např. prohlašoval: "Dinosauři snědli Arnoldovi svačinu." (ClintEastwood)
  • Skupina AC/DC nejprve nechtěla mít s filmem nic společného, protože po propadáku filmu Vzpoura strojů (1986) prohlásila, že už soundtrack k žádnému filmu nikdy dělat nebude. Nakonec se však na filmu podílela. (Stanley619)
  • Po explozi domu pronese černý policista větu: "Dva dny do důchodu," čímž odkazuje na film Smrtonosná zbraň 3 (1992). V ten samý moment zazní i část hudby ze zmíněného filmu. (Corpsegrinder)
  • Ve filmu nechybí typické Schwarzeneggerovy (Jack Slater) hlášky: "I'll be back" ("Já se vrátím"), "trust me" ("věř mi") a "do it" ("udělej to"). (Džejkop)
  • Mnohé z filmových rekvizit byly vyrobeny fiktivní společností ACME, kterou známe z kreslených seriálů z cyklu "Looney Tunes". (Džejkop)
  • Film záměrně obsahuje mnoho logických chyb. (Džejkop)
  • Poslední akční hrdina je první film ve zvukovém systému SDDS (Sony Dynamic Digital Sound). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama