Reklama

Reklama

Sedmilhářky - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 5 h 33 min (Minutáž: 44–54 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Režie:

Andrea Arnold

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Kamera:

Jim Frohna

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Meryl Streep, Iain Armitage, Darby Camp, Merrin Dungey, Ivy George (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Sedmilhářky, v jehož hlavních rolích excelují Reese Witherspoonová, Nicole Kidmanová, Shailene Woodleyová, Laura Dernová, Zoë Kravitzová a Meryl Streepová, se vrací na HBO se svou druhou řadou. Na první pohled se v poklidném přímořském městečku Monterey v Kalifornii nic nezměnilo. Matky jsou nadále bezmezně milující, otcové podporující, děti rozkošné a domy stejně honosné. Ovšem po událostech na benefiční akci základní školy už nic není jako dřív. Městečko se vzpamatovává z šoku a členky "montereyské pětky" - Madeline, Celeste, Jane, Renata a Bonnie – se společnými silami snaží dát své rozpadlé životy znovu dohromady. Nová série zkoumá zhoubnost lží, odolnost přátelství, křehkost manželství a samozřejmě také krutou daň rodičovství. Vztahy se budou rozpadat, důvěra vezme za své a objeví se nové šrámy nejen na těle, ale i na duši. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 2 přirozeně navazuje a rozvíjí osudy a vztahy "montereyské pětky", kterou dohání jejich sdílená lež, nejde tedy v žádném případě o nucený druhořadý přílepek. Velké pozitivum představuje nová postava Perryho matky v podání Maryl Streep, vlezlé a úlisně dolující pravdu, avšak pochopitelné a nikoliv jednoznačně negativní. Herecké výkony a filmové parametry obecně opět dosahují naprostého TOP, za vypíchnutí nade všemi pak stojí těkavá střihová skladba; snad jen samotný závěr se v intenzitě a síle nemůže s tím minulým rovnat. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné spojení mezi první a druhou sérií. Příběhově je to trochu slabší, jelikož se opakuje to same dokola a jediný zajímavý bod je boj o opatrovnictví. Meryl Streep byla úžasným zpestřením seriálu a svojí postavu zvládla bravůrně zahrát. Byla jsem ráda za návrat ostatních postav. Není to tak dobré jako první série, ale rozhodně natolik kvalitní, že to baví a dá se na to koukat. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Vďaka réžii Andrey Arnold som si to užil ešte viac ako jednotku (samozrejme, Meryl je herecký upgrade ako bič). Lepšie využitie prírodných motívov, soundtracku a ten strih! Výhrady mám akurát k finále (SPOILER: kde som neuveril obratu v súdnom procese či plážovému happyendu v Reesinom manželstve) , inak veľká spokojnosť. 4,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Big Little Lies bola pre mňa príjemným prekvapením v tom zmysle, že som nečakal, že prekoná tú prvú. Tá ma síce bavila, ale asi som pred jej pozeraním očakával od projektu niečo odlišné a nedokázal som jej ako celku dať plný počet. Zato druhá séria pôsobí vyzretejšie, herečky zrástli tak so svojimi postavami, až sa bojím o ich psychické zdravie a dej graduje k pefrektnému finále. Postava Meryl Streep je dokonalým osviežením, pridáva sem napätie, konflikt a zároveň budete nad ňou a (nielen) vďaka nej aj nad ostatnými postavami hlboko premýšľať. Áno, je to seriál najmä pre ženské publikum, ale natoľko vyzretý, že strčí do kapsy všetkú červenú knižnicu sveta a musí baviť aj všetkých nezabednených chlapov. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série. Tak trochu jsem si nebyla jistá, o čem by mohlo toto pokračování být, ale rozvíjelo se to tak nějak zhruba, jak se asi nejlépe dalo. Vyrovnávání se s osudovou nehodou, vztahové skřípance, soudy, peníze, zachování pověsti. Příběhově už to není taková bomba a děj se vyvíjí docela předvídatelně. Herecké hvězdy nehasnou a sedmilhářský styl je taky pořád nablýskaný a pěkný na pohled, i když hořký uvnitř. Sice podle mě byla další série asi už zbytečná, ale koukat se na to dalo a epizody mě nenudily, takže proč ne. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (1)

  • Česká herečka Alena Doláková se účastnila konkurzu na roli servírky do druhé série. Nebyla ale vybrána. (hansel97)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama