Reklama

Reklama

Svět v plamenech

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 12 h 32 min (Minutáž: 56–59 min)

Tvůrci:

Peter Bowker

Scénář:

Peter Bowker

Hudba:

Dan Jones

Hrají:

Helen Hunt, Jonah Hauer-King, Julia Brown, Yrsa Daley-Ward, Arthur Darvill, Parker Sawyers, Brian J. Smith, Radosław Kaim, Tomasz Kot, Lesley Manville (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Přinášíme srdceryvné drama mnoha příběhů z 2. světové války prostřednictvím životů běžných lidí ze všech stran válečného konfliktu. Postupně se ponoříme do narůstající hrůzy rozpoutané války od vpádu Němců do Polska v září roku 1939 po bitvu o Británii. Příběh sleduje protínající se osudy živě vykreslených postav z Británie, Polska, Francie, Německa a USA. Dozvíte se, jak se potýkaly s následky války ve svém každodenním životě. Získáte tak zbrusu nový pohled na začátek války. Toto drama plné adrenalinu je citově podmanivé a dotýká se všech lidí na celém světě. Odehrávají se v něm lidské příběhy ukryté v jednom z nejzásadnějších okamžiků 20. století. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím české reálie a průměrnou filmařinu, je mi tak nějak smutno. I když tu české prostředí dělá jen křoví, pořád by ta kvalita natočených kousků mohla být trošku větší. Tady jsem se hodně nalákal válečnými scénami. Ty jsou nakonec to nejzajímavější z celých sedmi hodin, a ještě jich tu není kdoví kolik. Přesně, jak zmínil uživatel flanker.27. Téma je podobné jako u Unsere Mütter, unsere Väter, ale kvalitou jsme někde na úrovni průměrného televizního zaplňováku plného zbytečných vztahů o hovně. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle ze širokého pohledu pojaté dobové díla, která se nezaměřují na jeden příběh na jednom místě, ale snaží se to všechno pochytit tak nějak co nejvíc komplexně. Tu jsme v Polsku, pak Paříž, Německo...A všude je to trochu o něčem jiném. Škoda absence většího rozpočtu, která neumožňuje uskutečnit tu akční stránku, kterou by určitě spousta lidí ráda viděla. Snad už brzo se k nám přinese druhá řada, aby to nezůstalo tak nějak bez závěru. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zdrženlivě pojatá telenoveloidní válečná freska. 1)  Zajímavému pohledu na období tzv. podivné války mezi dobytím Polska a pádem Francie očima běžných Angličanů škodí chvílemi nevěrohodný děj (např. vývoz dítěte do UK) a místy nudné zpracování. Velmi zajímavé osudy jsou prezentovány nezajímavě, suše, bez šťávy. Po prvním díle jsem váhal, zdali mám ve sledování pokračovat. Nelituji, že jsem první řadu viděl, ale očekával bych, že mě tvůrci zatáhnou do svého světa hned od začátku._____ 2)  Vtipný koment FeroFabuse* poukazuje na některé z mnoha nelogičností až nesmyslů seriálu._____ 3)  Angličané hrají Angličany, Američané Američany, Poláci Poláky, Němci Němce a Francouzi Francouze. Stejně tak i mluví. V rámci českého nepříliš kvalitního dabingu však mluví všichni česky. Seriál tak přichází o výrazný prvek tvořící atmosféru. Pod dabingem je podepsáno S pro Alfa, 2019._____ 4)  Seriál nabízí mnoho pěkných kluků. Především 23letý Jonah Hauer-King (poručík Harry Chase) s milým úsměvem a zamyšleným oduševnělým pohledem se mi zamlouval. Pak je tu přitažlivý Ewan Mitchell nezjištěného věku (cholerický anglický ulejvák a bratr Harryho anglické milenky Lois Tom Bennett), 26letý Mateusz Więcławek (Kasiin bratr Grzegorz), Eryk Biedunkiewicz nezjištěného věku (malý Kasiin bratr Jan), 38letý Brian J. Smith (americký lékař v Paříži Webster), 36letý Parker Sawyers (Websterův přítel saxofonista Albert), 34letý Blake Harrison (Harryho seržant Stan) a další._____ 5)  Data narození se vztahují k roku 2019._____ 6)  Koment píši po zhlédnutí první řady. Příprava druhé řady se opozdila vzhledem ke covidu, ale už prý natáčení běží. Podle scenáristy Petera Bowkera je vývoj postav naplánován a rozvržen do šesti řad. Tak si počkáme._____ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ajaj, názvem i žánrem seriálu jsem se nechal naprosto oklamat. Čekal jsem válečný seriál, který mě bude mocně bavit, místo toho jsem dostal jakousi téměř telenoveloidní romantiku, přičemž v pozadí probíhá něco, co divákovi vzdáleně připomíná válku. Nacistická zvěrstva se tu neukazují ani náznakem, občasná poprava, stříhání vousů nebo zavírání černochů za plot z ostnatého drátu se k tomu ani nepřibližuje. Podobně bombardování Varšavy, které obrátilo město v ruiny, v seriálu reprezentuje přelet jednoho bombardéru a tři výbuchy. Tak teď nevím, buď tvůrci nevěděli, co dělají, nebo to neumí, nebo byl seriál hrubě podfinancován. Sázím na kombinaci všech tří možností. Jedinými momenty, kdy by se dalo mluvit alespoň o snaze vytvořit atmosféru, byly návštěvy v Berlíně. Za mě velmi slabé, přesto se na případné pokračování podívám, abych se o válce zase dozvěděl něco nového. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, veľmi dobrí herci, avšak čo to prekrúcanie histórie, to si tu nikto nevšimol? Všade v Británii rozhodujú černosi, v americkej armáde sú ženy černošky, ktoré sa chlapom z vlastnej jednotky krásne feministicky vyhrážajú, že im vykrútia krk, po uliciach Londýna sa prechádza gay pár zložený z bieleho doktora a prenasledovaného černocha, pričom šlo u úplne zbytočnú a nechutnú linku, ktorá s hlavným dejom dokopy nič nemala. To všetko sa deje vo vojnových rokoch, nie v 21. storočí. Poľský odboj síce smerom ku konci vojny mohutnel, avšak určite na začiatku nezabíjali esesákov rad radom a už vôbec nie ženy. Všetko tu je prekrútené tak, aby sa udalosti 2. svetovej vojny prispôsobili liberálnej dobe. Seriál ukončil prvú sériu naozaj narýchlo, vlastne ani žiadny koniec nemá, hlavne, že sme sa dozvedeli, že nielen Židia, ale aj gayovia a černosi boli najviac za fašizmu prenasledovaní. ()

Galerie (450)

Zajímavosti (5)

  • Pařížský dům, ve kterém bydlí Webster (Brian J. Smith), se ve skutečnosti nachází v Praze na Malostranském nábřeží. Když z něj Webster vybíhá, lze v pozadí vidět nasvícenou budovu Národního divadla. (Martin_L)
  • Natáčení probíhalo na pražské Invalidovně, dále v Liberci, kde se natáčelo v okolí kostela sv. Antonína a v budově divadla i před ní. K natáčení filmaři využili i kavárnu Pošta. Točilo se také v Žatci. [Zdroj: iDnes.cz] (willy1)
  • Mercedes-Benz, kterým na začátku epizody jedou po Paříži nacističtí okupanté, má poznávací značku 1A-79133. Správně má být první číslice římská a poznávací značka tak má začínat „IA“, což odkazuje na Berlín. (Martin_L)

Reklama

Reklama