Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film původně vůbec nechtěl dát, protože se musím přiznat, že mě už vůbec nic kolem eu, brexitu, naší politiky, světový politiky a dalšího sajratu nezajímá. Jenže jsem neodolal jménu Benedict Cumberbatch a díky tomu, že HBO GO mě to hodilo na svou HP jsem do Brexitu nakonec zajel a nelituju jediný minuty. Naopak, jsem úplně nadšen, protože film mluví mým jazykem, říká můj názor a Benedict je opět absolutně přesný, hlavně jeho záverečná řeč o té komise, to vytetovat na něčí čelo. Jasně behaviorální cílení je dneska asi největší magie reklamy, potažmo politické kampaně a to jak ovliňuje naše názory, to je až hororově pravdivé a výsledek ? Já už nemám na nic názor, ze všech stran dostávám skrz media protichudné, ale zaručeně ověřené infa, všichni kolem nás do nás hučí tu svou pravdu, to je dnes a denně, Babiš, EU, migranti, Zeman, demokracie a jediný co z toho všeho máme, je rozeštvaná společnost, plná nenávisti, nulových schopností naslouchat druhýmu, v Británni to došlo tak daleko, že byla zavražděna poslankyně, to je přece něco strašnýho a co se stalo ? Nic, dál to pokračuje úplně ve stejných kolejích, mediálně vlivová agresivita vůbec nemá žádných hranic, infekce nenavisti, která svědčí politicko - ekonomickým vychcánkům z obou táborů jede na plný pecky a bohužel, bohužel jim to vychází na stoprocent. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď je raz téma pre mňa nezaujímavá, tak sa môžu herci aj s režisérom pokakať a nedám tu hviezdičiek blížiacich sa ku premršteným 73%. Táto medializovaná téma, ktorá sa na Slovensku 95% ľudí vlastne ani netýka je typická. Zasierať ľudom myseľ nepodstatným, čo mal napr. americký prezident na večeru, alebo kde sa britská kráľovna vysrala, ale dôležité veci obchádzať, či bagatelizovať. Jediné čo ako tak podstatné je fakt, že tam mnoho Slovákov pracuje a vystúpenie z EU im z komplikuje trošku život, ale a čo? Ľudia chodia na dovolenky do Egypta, Tuniska, alebo na Kubu. Priberieme ich do EU, aby sa ľudom jednoduchšie chodilo na dovolenky? Keď nechcú byť v EU, tak nech idú do pi*i a nech sa im nikto z EU nepoklonkuje a nepchá do prdele. A propagácia vecí a názorov je úplne bežná v Európe od 2.svetovej. Kto nepropaguje neuspeje! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V skrátenej forme sme videli pozadie tej lživej kampane, ktorá viedla k jednému z najstupídnejšiemu rozhodnutiu oviec v dejinách. Zástancovia kampane Remain sa rozhodli útočiť na rozum voliča, zástancovia Leave zas na city a to je iste lepšia taktika, keďže väčšina ovcí rozum nemá. Ako Ricky Gervais vo famóznom vystúpení Humanity krásne vysvetlil: "Politici sa rozhodli alibisticky ponechať rozhodnutie na priemerného voliča. Do prdele, viete ako tupý je priemerný volič? Veď ešte stále máme na bielidle napísané nálepku, že Nepiť! Navrhujem, aby sme tú nálepku na dva roky odstránili. A potom usporiadajme referendum!" ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Anyone can start a fire. Nuže, burn, motherfucker, burn. Z něčeho, co dle trailerů působilo jako parodie a potom jako typicky cynická sračka přiživující se na aktuálních událostech, se nakonec prostřednictvím jediné stolové scény vyklubalo nečekaně přesné shrnutí toho, proč jsme jako západní civilizace totálně v prdeli. Jo a Rory Kinnear je moje duševní zviřátko a tvář Jackovy absolutní rezignace. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Největším nepřítelem jsou ti, co nejsou vidět. Ta netvárná masa, ten anonymní dav. Ta drtivá většina, co jako tupé stádo opakuje, co ji někdo druhý předžvýkal..." (Henrik Ibsen, Nepřítel lidu). Proč se mi v souvislosti s tímto filmem vybavil právě citát z této Ibsenovy divadelní hry, je vcelku nabíledni. Film ukazuje, jak lehce manipulovatelní mohou být lidé. Stačí vymyslet dobře zapamatovatelné heslo (v tomto případě "take the control back"), namíchat to se zavádějícím výpočtem kolik stojí členství Británii její členství v EU a doplnit k tomu naprosto lživý předpoklad, že se tyto peníze přesunou do zdravotnictví a o výsledek referenda o vystoupení Británie z EU je postaráno... Jak už totiž správně poznamenává postava dr. Stockmanna z uvedené Ibsenovy hry "hloupých je všude naprostá většina" a proto tedy "většina má moc, ale ne patent na rozum...." Pro mě tak z tohoto filmu vyplývá zcela jasné poselství. Už nikdy žádné referendum o zásadních věcech! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama