Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Autentická, mrazivá, ale i zábavná výpověď o jedné politické tragédii, ale i o tom, jak funguje dnešní svět politických kampaní. Bavilo mě, že sleduji reálná mně dosud neznámá jména (a ta známá v čele s Johnsonem a Faragem taky potěšila), která hrála během kampaně klíčovou roli. Měl jsem tendenci fandit (iracionálně) brexiteerům, ačkoliv to byla očividně banda cyniků, i to tak nějak ilustruje situaci. A nebo to bylo jenom osobností Cumberbatche. Jenom škoda, že ke konci autenticitu lehce zabíjí až příliš návodný rozhovor mezi Cumberbatchem a jeho hlavním oponentem v hospodě, která jako by měla napovědět zmateným divákům. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to herecký koncert Benedicta Cumberbatche. Tento film se snaží přiblížit jak vznikl Brexit, kdo zatím stál a jak se to asi celé stalo. Film je zajímavý a rozhodně umí zaujmout. Problém je, že to je trochu nestravitelné pro člověka, který nesleduje politickou situaci ve Velké Británii. Spoustu jmen, motivací a lehká nepřehlednost. Film je docela krátký a stane se toho tady opravdu hodně. Přesto se na to kouká dobře, a divák se dozví i něco nového, a místy bude dost překvapený. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO SE OBVYKLE DĚLÁ, KDYŽ SELŽE SYSTÉM? RESETUJE SE. NEDĚLÁM NIC JINÉHO. RESETUJU. CO UDĚLALI ONI? CO JSTE UDĚLALI VY VŠICHNI? ZNOVU JSTE NAHODILI STEJNÝ OPERAČNÍ SYSTÉM, TU SAMOU, OŠOUPANOU STAROU POLITIKU S KRÁTKODOBÝMI CÍLI A SEBESTŘEDNÝMI, OMEZENÝMI KECY...“ /// Hodně slov a ještě víc politiky. Tý zákulisní… Zapomeňte na vděčný hrátky jako je House of Cards, nebo oslavné životopisy. Tady jde o podstatu vedení kampaně. REÁLNÝ kampaně! Prostě tohle není pro obyčejnýho člověka, co se chce bavit. Tohle je popsaném sled událostí, který ovlivnili Británii a zřejmě celou Evropu. Kladně? Záporně? Každopádně i naši opoždění političtí dinosauři se můžou poučit. Jestli to ovšem pochopěj… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nečetl jsem ani „Unleashing Demons: The Inside Story of Brexit“ od Craiga Olivera, ani „All Out War: The Full Story of How Brexit Sank Britain's Political Vlase“ od Tima Shipmana. 2.) Furt přemejšlím, jak změnit běh dějin. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Mě vlastně Brexit vůbec nezajímá, stejně jako politika obecně. Přesto jsem si film s chutí pustil. Zajímala mě ta manipulace a vedení kampaní. Jen jsem si potvrdil svou vlastní hypotézu, že celá Velká Británie byla do rozhodnutí vmanipulována. Na nějaké vyšší dobro a samostatné rozhodnutí většiny zapomeňte. Jak se vede reálná politická kampaň? Tohle Brexit ukazuje perfektně. Všichni si myslí, že se rozhodují sami za sebe a jen velmi malá část lidí si uvědomuje tu obrovskou manipulaci médii a především internetem a sociálními sítěmi. Jak se jednou zapojíte, ví o vás datoví analytici (existuje trefné slovo a kniha Numerati, kterou rozhodně doporučuji k přečtení) naprosto všechno. Včetně toho, jaké bude vaše další rozhodnutí a pokud se jim nelíbí, ví přesně, co vám říct, aby se změnilo. Je to až děsivé, stejně jako to, že vůbec nejde o zvolení lepší varianty. Celé to bylo jen souboj egoistických chlapů, kteří si dokazovali, že tu kampaň zvládnou vyhrát… Řemeslně natočeno perfektně, výtečný výkon Benedicta Cumberbatcha, … čtyři hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama