Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (17)

Sexuální výchova (2019) 

Sexuální výchova se dá bez přehánění označit za KULTOVNÍ SERIÁL. Pro mě samotného znamenal výlet do Moordalu odpočinek od koronavirové krize a byl to jediné, co mi v letech 2020 až 2022 dělalo radost a úsměv na tváři. Partička neuvěřitelně sympatických lidí zasazených v překrásné maloměstské lokalitě prostě musí bavit každého. Seriál si bere na paškál veškerá témata, která trápí mladou generaci a to způsobem, který jsem ještě u žádného jiného seriálu neviděl - zábavně, poučně a s respektem otevírá témata, která jsou i dnes ve společnosti tabu. Samozřejmě že největší "peak" tohoto seriálu jsou první dvě řady, avšak i ty zbylé 2 nedělají ostudu a jsou velice příjemné a samotný závěr je sice pro mnoho lidí kontroverzní, ale seriál ukazuje, že život není jen růžový a že ne vše dopadne tak, jak si naordinujete. Bez jakéhokoliv přemýšlení VŠEM toto mistrovské dílo DOPORUČUJI, a s posteskem si říkám, že se netflixu asi už nic tak originálního, kultovního a příjemného na sledování, jako je právě sexuální výchova, asi nepovede zopakovat. ()

Epizoda 1 (2019) (S01E01) 

Zajímavý start, zajímavé postavy, vypadá to na další kvalitní seroš. ()

Epizoda 4 (2019) (S01E04) 

Zatím nejlepší díl. ()

Epizoda 8 (2019) (S01E08) 

Skvělé završení první série. ()

Epizoda 3 (2021) (S03E03) 

Oceňuju easter egg při bowlingu přátel na film "Big Lebowski" v podobě písničky "The man in me" od Boba Dylana, která zazněla i ve zmiňovaném filmu. ()

Epizoda 5 (2021) (S03E05) 

Zatím nejlepší díl 3. série, nádherné prostředí a scéna na benzínce v noci měla atmosféru, jakou jsem v tomto seriálu ještě neviděl. Nádhera. ()

Epizoda 6 (2021) (S03E06) 

Ericova "africká" dějová linka epizodu obohatila, jinak by to byl slabší kus .( ()

Epizoda 8 (2021) (S03E08) 

Takže jsme vlastně nic nevyřešili a připravili si cestičku na 4. sérii. Tohle si řekli scénáristé posledního dílu. Závěr nic moc. ()

Série 4 (2023) (S04) 

A dost s tím nízkým hodnocením! 4. série je uspokojivé a důstojné zakončení tohoto dnes už kultovního seriálu. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť "to nejlepší" bylo 2 sezóny nazpět. Závěr byl takový hořkosladký. Avšak sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Je ale škoda, že si 4. série vzala na paškál až příliš moc témat, která nezvládla v dostatečně míře odvyprávět a důstojněji zakončit. Nejvíc líto mi je dějové linky Cal, který byl v této sérii vykreslen opravdu špatně a po většinu času zde jen překážel ostatním OG postavám, od kterých jsme asi čekali že budou delší čas na place (ano, myslím hlavně Adama s jeho tátou či Ruby). Ta až nadpozemsky progresivní škola byla parodie na to, jak by asi měly/mohly vypadat školy plně pod vedením duhy. Nechápu že to spoustě lidem vadí, protože seriál se už od svého začátku zaměřuje právě na podporu KOHOKOLIV. Je jedno jací jsme barvy či orientace, měli bychom si být všichni rovni za jakýchkoliv okolností. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále a všem zúčastněným klobouk dolů. ()

Epizoda 1 (2023) (S04E01) 

Nechápu to hodnocení. Však je to doslova úplně to stejné jako poslední 3 série. Akorát se autoři rozhodli oživit prostředí a Moordale vyměnili za  progresivní Cavendish College Postavy se chovají stejně jako dříve a scénka jak se Otis snaží nalákat na svou terapii pobavila i znechutila najednou. Jedním z hlavních témat tohoto seriálu byla už odjakživa podpora LGBTQ+ komunitě, tak proto mi připadá až komické že to až ve 4. sérii začalo někomu vadit. ()

Epizoda 2 (2023) (S04E02) 

Stejně kvalitní jako všechny epizody předešlé a vše se začíná komplikovat. "Feel-good" atmosféra tohoto seriálu přetrvává i nadále. ()

Epizoda 3 (2023) (S04E03) 

Trošku mě mezí že autoři nedokážou naplno využívat přítomnost Gillian Anderskon, která byla v předešlých sériích hlavní rolí. Tady mi připadá, že se dostala na absolutní vedlejší kolej. Třetí díl šílenější ne předešlé, především kvůli párty, která měla grády. Osobně se mi nejvíc líbí linka s Adamem a jeho otcem. Zatím mám ze 4. série dobrý pocit. ()

Epizoda 4 (2023) (S04E04) 

Skvělá poctivá seriálová práce. Drží si to svojí kvalitu, ale přeci jen je tento díl o trošičku lepší než předešlé, především kvůli vážnějším scénám. Mohlo to být trochu lépe sestříhané, po vážně scéně v nemocnici byla scénka randění v kavárně, což se úplně moc dobře nedoplňovalo. ()

Epizoda 5 (2023) (S04E05) 

Skoro to až člověku přijde, že si Otis s Maeve prostě nejsou souzeni. Další nadstandardní epizoda čtvrté série. ()

Epizoda 6 (2023) (S04E06) 

Je to složité, když máte za bratra idiota. O tom by Maeve mohla vyprávět. Shledání většiny OG postav na pohřbu maminky Maeve bylo příjemným/smutným naladěním na poslední dvě epizody celého seriálu. ()

Epizoda 7 (2023) (S04E07) 

SPOILER: Tak tady jsem neudržel slzu ani já. Otis překoná své noční můry v podobě rizika zlomeného srdíčka a s Maeve na to konečně vlítnou. Celkově se mi líbila ta část ve výtahu, kdy jsme konečně mohli soucítit s Otisovou konkurentkou v sexuálním poradenství. Epizoda milá, dojemná a málo vtipná, což zrovna zde vůbec neuškodilo. Těch skvělých a pravdivých mouder, které v této epizodě zazní, je opravdu nespočet a já jsem strašně rád že tento seriál vzniknul. ()

Epizoda 8 (2023) (S04E08) 

Ve skutečnosti hrozně uspokojivé finále. On i sám život prostě nedopadne tak, jak si ho nalinkujeme a nevypadá tak duhově krásně jako škola, na kterou naši hrdinové na začátku této série přešli. Myslím že skončit se má v nejlepším, v případě tohoto seriálu platí že končí se vší důstojností, neboť to nejlepší bylo 2 sezóny nazpět. Děkuji tvůrcům za velice dospělé finále, ve kterém každý vidí, že láska není vždy samozřejmostí. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama