Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skvělá kariéra Nicka Stylese začíná tím, že pošle do vězení zabijáka Earla Talbota Blakea. To ještě netuší, jaké neštěstí způsobí kulka, která nezasáhla cíl. Celých sedm let sleduje Earl zpoza mříží závratný Stylesův vzestup až po nejvyššího asistenta prokuratury i jeho skvělý rodinný život, jak obojí vykreslují masmédia. Krok za krokem se připravuje zničit jeho kariéru, přičemž důmyslně využívá všechno, co ji dosud pomáhalo spoluvytvářet. Posedlý pomstou unikne vězení a má před sebou jediný cíl: rozbít Stylesův svět, pochovat ho za živa. Jakou šanci má Styles proti šílenci? Jejich další střetnutí muže proti muži už bude pro jednoho z nich osudné. (Intersonic)

(více)

Recenze (58)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Opět známá šablona: kriminálník se mstí původci svého utrpení a ten pak zmobilizuje poslední síly na obranu své cti a rodiny a mazácky se pustí do odplaty. Přes stáří a vyčpělost tohoto snímku, dávám 4* , protože John Lithgow byl skvělý a snad nejzlejší ze všech svých zlých. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tento film je taký tip toho že nevie či sa má tváriť vážne alebo s nadsázkou, škoda že miestamy to vypadá ako na prestrelkovom divokom západe, potom ako temný thriller, vnútorná dráma, či zbesilý akčný film, ale aj tak je to pozerateľné, len netreba na to hľadieť moc vážne, ináč by to sklamalo. Nad vodu to drží hlavne mladý začínajúci vtedajší talent Denzel Washington v podaní šikovného policajta, čo sa mu črtá sľubná kariéra a tiež zaujme na druhej strane pôsbiaci zákerný "nepolepšiteľný" John Lithgow. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,756,163Tržby Celosvetovo $- ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech starsich kriminalnich thrilleru, ktery mam rad. Pribeh o pomste sice neni nic novyho, ale tady je zpracovan jakz takz originalne. I kdyz se mladej Denzel Washington fakt snazi a ke konci to slusne rozjede, hlavni klad tu je zaporak, v podani naprosto perfektniho Johna Lithgowa, to byl fakt uzasnej zaporak. Prvnich zhruba 50 minut je perfektnich, sledovat Denzelovo karieru a zaroven Lithgowa myslejiciho na pomstu. A Mulcahy sem nezapomnel zaradit souboj jak z Highlandera. Jenze pak tempo na chvily poklesne, ale od chvile, kdy Lithgow unese Washingtona zase film nabere na obratkach, ktery si udrzi az do docela hustyho finale. Hezky 4*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bůh suď, proč se tento zpočátku dobře vymyšlený a rozjetý thriller zvrhnul v nesmyslně absurdní šaškárnu se zbytečnými výbuchy drogového doupěte a totálně klišoidním vyvrcholením na střešním napichovátku pod vlivem opravdu silnoproudého napětí. Hu. Celý jsem se z toho napjal. Komu tohle posloužilo? Škoda jednoho zpackaného filmu. Rutinní průměrný film s magorským hollywendem za dvě a půl hvězdičky maximálně a zaokrouhlení dolů nezabránil tentokrát ani ten pikantně černý Pontiac Firebird TransAm, mihnuvší se v pár záběrech v úvodu filmu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Většina filmu mě docela bavila. John Lithgow v roli psychopatickýho záporáka to rozjíždí ve velkym stylu a hraje si s Denzelem Washingtonem jak kočka s myší. Ale nakonec se mu Denzel Washington postaví na odpor a od tý chvíle to začíná připomínat spíš parodii. A dementní finální scéna tomu nasadila korunu. Nějak nevim, jak mam tohle ohodnotit, protože zhruba 3/4 filmu jsou fakt povedený, ale závěrečná čtvrtina je zralá na odpad. Nakonec dám 3 hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář Steven E. de Souza (KOMANDO, SMRTONOSNÁ PAST), režie Russell Mulcahy (HIGHLANDER, SHADOW), produkce Joel Silver (KOMANDO, PREDÁTOŘI, všechny SMRTOSNÉ ZBRANĚ a PASTI, MATRIXY) a hudba Alan Silvestri (PREDÁTOŘI). Úctyhodný tým, který ale vyprodukoval pouze pohodový béčkový thriller. Soubojem árijců na meče ve vězeňské jídelně dá Mulcahy vzpomenout na svého HIGHLANDERA, Silvestriho hudba zase nápadně připomene hudbu z PREDÁTORA (z kterého sem zaskočí i Jesse Ventura ve vedlejší roli) a John Lightgow je prostě úžasný hajzl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žánr, který mám rád, nemilosrdně zprzněn naivním scénářem plným už opravdu neskousnutelných klišé a rušivě sebestředným výkonem mého jinak oblíbence Washingtona. Slabou náplastí pak už jen zůstává Silvestriho "predátoří" hudba, vzpomínka na White Heat s J.Cagneym (Top of the World!) a patřičně psychopatický výkon J.Lithgowa, proti němuž je Max Cady z Cape Fear vyrovnaným zenbuddhistou, jenž vede nedělní kroužek háčkování dětských čepiček.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už měl v kapse dvě oscarové nominace za vedlejší role (navíc jednu proměněnou za historické drama Glory), nacpat se před kameru coby hlavní hvězda tak nebyl problém. Denzelu Washingtonovi stačilo v téhle lehce nadprůměrné látce poněkud netradičním způsobem zlikvidovat šíleného zabijáka, dostat ho do vězení a sám stoupat kariérním žebříčkem. Jeho raketový vzestup z cely onen vrahoun sleduje a pomsty se nehodlá vzdát. Jsme na začátku devadesátých let a podle toho to také na plátně vypadá. Občas tvůrcům sice trochu hapruje kamera (snaha o její ozvláštnění ne vždy vychází), a některé akční scény se mohly řešit lépe a přehledněji, rozhodně však nehrozí, že by se divák nudil. Washington představuje v rámci žánru sázku na jistotu a je stejně slušný jako kdykoliv potom, John Lithgow je znovu geniálně flegmatické a chladnokrevné hovado (á la Cliffhanger). Občas je fajn se vrátit o dvě tři dekády zpátky, tenhle lehce nadprůměrný thriller, který trpí mírně nezajímavou a šablonovitou zápletkou, k tomu dokonale poslouží. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Brrrr, to byl fakt špatný film. Denzel Washington se celou dobu choval jako idiot, což mě právě u něho zaráželo nebývalým způsobem. Lithgowův záporák měl lehkou práci, nicméně ve výsledku se ukázal být ještě větším idiotem než hlavní nebetyčně tupý hrdina. Nejhorší Washingtonův a jeden z nejhorších Lithgowových filmů. Je to ale vůbec film? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vyborna stara drsna kriminalka predevsim Lithgow exceluje a toho zaporaka si vylozene uziva Washington na mne ani v tomhle filmu extra dojem neudelal ale pod rezijnim vedenim Mulcahyho kterej kdysi tocil kvalitni filmy je to slusnej kousek se zajimavymy zvraty co nenudi ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dozvuk osmdesátek tady je samozřejmě hodně cítit. Stejně jako fakt že film natočil tvůrce Highlandera a skladatel Predátora. Denzel zde hraje docela frajírka, kterému vše prochází pouze do chvíle kdy z vězení utečeho jeho dávný známý. Bohužel film s blížícím se koncem se stává fraškou, která vyvrcholí hodně trapným finále. Kdysi 70%, dneska 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Stará akční pecka s oběma skvělými herci hlavních rolí, tehdy ještě stále začínající Denzel proti naprosto bravurně zahranému psychopatovi Lithgowovi, jedna z jeho nejpovedenějších.. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný policajtský béčko, ze kterého si toho moc člověk nezapamatuje ale na zaplácnutí 2 hodin nudy schvalitelný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně naporcovaný a vyhrocený thriller, který nepřijde s propracovanu psychologií postav, avšak nabízí poměrně efektní podívanou. Policista Denzel Washington versus zabiják John Lithgow. Ten první do své role nedal více než požadoval scénář a druhý se zase proměnil v pěkného bastarda. Není však pořádně komu moc fandit. Najednou tady máme obstojný útěk z vězení, nějakou tu pomstu, policistu, kterému případ přerůstá přes hlavu, akční pasáže, nějaký ten nepravděpodobný nesmysl v ději, a pak slušně vystavěné finále. Režisér Russell Mulcahy k látce přistoupil tak, aby výsledek nenudil. Ve výsledku pak film upoutává na dobře udělané "béčko", které navíc zestárlo. Střet spravedlivého policisty a všechoschopného zabijáka tady byl už nejednou. V jedné scéně to vypadalo na popravu dětí sekerou, ale na to film neměl koule. Mulcahy je znám svojí režijní nevyrovnaností, ale tentokrát poměrně neselhával. Jemně propečený, ale dostatečně nepodlévaný thriller s béčkovými parametry se dá v pohodě vidět, ale jedině se zvukově "kastrolovým" kinodabingem zpočátku devadesátých let s Trávníčkem a Pomejem, je to bizár. Mé hodnocení: 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna najšťastnejšia kombinácia všemožných klišé a anarchie. Zmysel to nedáva, všetko je prehnané a nereálne a tupo násilné. S tým sa dá samozrejme štýlovo pracovať, ale v rámci mainstreamovej kinematografie pre prostý ľud to zostáva iba v polovici cesty. Kedysi som si myslel, že Ricochet je nejaká ambiciózna policajná dráma, potom som na film na dlhé desaťročia zabudol a spomenul si naň až teraz. Ak by som si nespomenul, nič by sa nestalo. Lithgow a Washington mi tu skôr liezli na nervy, špeciálne s českým dabingom. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Drsný triler o manipulácii so štandardným Washingtonom a skvelým(!!!) záporákom, ktorý si rád prečíta "niečo ťažšie" :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako klasická akční kriminálka o zločinci, který se chce mstít policistovi, který ho dostal do vězení. To však funguje jen do doby než zločinec tohoto policistu unese. Od té chvíle začne příběh hodně zpomalovat a nezachrání to ani slušný výkon Denzela Wahingtona a psychopat s tváří Johna Lithgowa. Ve filmu není takřka žádná akce a ani napětí se zde mnoho nedočkáme. A co se týká Silvestriho hudebního doprovodu tak ten mi zde vůbec nesedl. ()

Reklama

Reklama