Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 1. svazek

(série)
  • USA Volume 1

VOD (1)

Epizody(18)

Recenze (51)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o veľmi podarený projekt. Vždy som mal pri takýchto seriáloch obavy. Pretože rôzni tvorcovia rovná sa rôzne prevedenia, ale musím povedať, že v tomto prípade je to pomerne kvalitná skupina príbehov. Rôzne štýly animácie, množstvo pekných myšlienok a fantastických nápadov. Od steampunku, cez tie filozofické alebo satirické. Viac akčné alebo podivné. Je tu všetko. Niektoré kraťasy si viem predstaviť v celovečernom prevedení a strašne dúfam, že príde rovnako našlapaná druhá séria. Pre mňa spokojnosť. 1. séria - 80% ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukazuje tento unikátny antologický projekt Tima Millera najlepšie ako sa dá. Seroš zatiaľ v podstate splnil moje očakávania, ale aj to dobré má svoje muchy. Epizódy sú často nesúrodé a kolísavá kvalita jednotlivých dielov je až hmatateľná. Niektoré epizódy, kvôli svojej dĺžke nedosiahli plného potenciálu a takto by som mohol nadávať ešte pol hodiny, ale robiť to nebudem, pretože na svoju extrémnu krátku stopaž sa seriál predvádza najlepšie ako dokáže. Sú to skôr také koštovky ako nejaké ozajstné epizódy, ale to snáď doladí druhá sezóna, na ktorú sa veľmi teším. Seriál si pre seba zobral možno až priveľké sústo, ktoré ale dokázal správne využiť. Výborné pre fanúšikov cyberpunku, moderného filmového experimentovania, drsnejšej i dospelej tematiky a hlavne pre ľudí s uponáhľaným tempom. Čo viac čakať od nesúrodých CGI kraťasov?...Známka: B+ ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5/10 – Tak tohle mě vůbec neoslovilo. Pár zajímavějších epizod by se našlo, ale jinak za mě jednoznačně nejnudnější a nejtupější sérka z celého Love, Death & Robots. Platí, že to byl pěkný nápad, dát takhle prostor i méně známým tvůrcům ukázat, co v nich je, ale bohužel se ukázalo, že mnohdy nic extra. Vyskytlo se sice pár epizod s originální a zajímavou animací, ale dejme tomu 80 % z nich vypadá přesně jako stovky animáků, které běžně vycházejí. Z toho, že tohle ale dělal někdo nový si na zadek nesednu. Samozřejmě může to být i tím, že už jsem animace, které vypadají jako hraný film, děsně přehlcený a odmítám to nějak významně oceňovat. Soustředil jsem se tedy na děj / prožitek a většinou to za moc nestálo. Je tu nepřeberné množství epizod, které jsou doslova o ničem, jen nezajímavé neprokreslené charaktery se 20 minut mlátí a klátí hlava nehlava. Mohl jmenovat: Mrtvý úhel, Šťastná 13, Obleky, Svědectví a tak dále. Pak jsou tady taky díly, které nejsou zcela bez nápadu, ale je to taková blbost, ještě rádoby vtipná, že to na mě dojem taky zrovna nedělá. Např.: Alternativní historie, Doba ledová, Když moc převzal jogurt a vlastně i ten Dobrý lov. Pak se mi tam pár epizod líbilo, ale zas to bylo jak prohnané přes kopírák. Řekněte mi, kde probůh vězí originalita v epizodě Za souhvězdím orla – něco takového už jsem viděl tolikrát. To samé platí i o dílu Na Sonnie si nepřijdete. Pěkný zápas dvou monster a tím asi tak hasne. Hrozně mě mrzelo, že tu většina epizod postrádá jakoukoli myšlenku, spokojí se jen s rádoby chytrou pointou. Tři roboti byli úsměvní, Požírač duší mě zaujal svou animací, to mi připadalo takové neokoukané (v porovnání se zbytkem) a Tajná válka ruských komoušů proti trapným bestiím měla pěknou atmosféru. Dobrý lov mě zpočátku hodně zaujal, ale pak se to podivným způsobem přetavilo ve uměle vypadající robo-scifi. Můj jasný favorit je artově pojatá Zimova modř, která je taková poklidná a na zamyšlení; člověk má pro jednou pocit, že cílem nebylo udělat válčící digibordel. Verdikt: "Pokud si místo toho pustíte ranní animáky na déčku, neuděláte chybu." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost nevyvážené. Je zde kombinace akce, hororu, komedie, sci-fi i art. Výrazně se mění i vizuální stránka od perfektní k nerozeznání od hraného filmu k animované i abstraktní. Minimálně dva díly bych si dal i jako celovečeráky nebo jako počítačové hry, zbytek poté skáče mezi průměrem a občasnou podivností. Potěší, že jsou jednotlivé části do 15 minut, takže i ty slabé utečou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se dobelhal tohoto Netflixáckého klenotu, nad kterým jsem původně ohrnoval nos, abych jej teď bezmezně miloval. Ano, v rozmezí tolika epizod se najdou i ty opravdu slabší, proto mi průměr háže jen 4*, jako celek je tenhle projekt ale opravdu skvělým nápadem a jsem rád, že sklízí tak patřičný úspěch, aby mohly vznikat další řady. Nejlepší epky: Za souhvězdím orla, Zimova modř a Svědectví. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Příběh epizody je založen na krátké povídce „On The Use Of Shape-Shifters In Warfare“ od Marko Kloose. (NiWi)
  • Název napůl potopené lodi v první scéně se zřejmě překládá jako „Nezničitelný“ (poslední znaky jsou nečitelné). (LUKICKK)
  • Na začátku epizody lze vidět symbol Uroboros, který v mnoha kulturách značí cyklus narození a smrti stále dokola. Tento cyklus hraje roli i v zápletce epizody. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno