Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Recenze (868)

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Jak pejsek s kocickou varili vyzivny filmovy ajntopf: 1.) Vezmeme jednoho neumetelskeho rezisera - nene Uweho radsi ne, to by na to do kina neprisli ti divaci, co uz od nej videli vic nez by chteli - spis nekoho min znameho, co se jeste nestacil tak prohnojit - aaa ten Daredevil - no skusme mu dat jeste jednu sanci. 2.) Nejakeho herce, co ma vyrazivo kapku lepsi nez Terminator a taky umi jezdit po dvou kolech - teda ne v aute - coze Segal neni volny? Vy nas chcete zruinovat kastingova pani - ale jo, ten repan dokzal, ze tech 60kund zvladnout rychle, tak sem s tim drevem, snad nam to rozpocet moc nenafoukne. Scisneme mu vlasy trochu do cela, at nevypada jako Borivoj Navratil, hlavne pribarvit, at vypada aspon jako Owen ale ten Termixovsky oblecek mu budememe muset kvuli financnim usporam jeste oprasit a prepasat retezem... 3.) At jsme politicky koser tak nejakou ne uplne krasku, co by zastinovala hlavniho predstavitele, ale pokud mozno nejakou z etnickych mensin - ne asiatky maji male kozy, to by neslo, jo tak tady tu Evu, stejne uz zacina vypadat jako Majkl Dzeksn. 4.) Scenar? Z komixu? Ale dejte pokoj! To uz prece davno neni v mode, dulezita je prece vizualni stranka filmu, ktera vydelava. Tak OK, vrazte to nejakym typanum, co maji na jabkach nejaka 3D sudia, ale nepreplacejte je, uz ten Mikulas nas stal majlant 5.) Protrepat. Nemichat. Podavat jenom s jinymi halucinogenimi prostredky. Dalsi zabity komix. Smrt americkym filmarum produkujicim takoveto $racky ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film srazi spousta (a to neprehanim) kycovitych a trapnych napadu, ktere mi vadily. Take pribeh neni zadny zazrak. Podle mnohych avizovanou roztahanost jsem nezaregistroval. Efekty jsou zde udelane dobre (obzvlaste samotna nadherne vyvedena ohniva lebka alias titulni hrdina po 'prevteleni'), ale to je dnes standard. Herecke obsazeni ujde, Nicholas Cage=pet hvezdicek. Hudba mi vubec v hlave neutkvela, tzn. neprekazi, ale take nezaujme. Celkovy dojem? Slabsi tri hvezdicky, ale stale je to mirne nad prumer... Zadne ocekavani -> zadne zklamani, zadne nadseni. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Ach jaj! Johnson to zase spackal, ale teraz to už spackal úplne! U Daredevila som mu ešte prižmúril oko, ale u Ghost Ridera mu to natriem naplno. Niečo tak nezáživného a neatmosferického, čo komiks pripomína len z veľmi veľkej diaľky, som sa nestretol veľmi dlho. Johnson nevie režírovať, aspoň tie komiksy mu minimálne idú zjavne mimo. Mal by sa vrátiť späť k režírovaniu televíznych detských projektov, no keby to záležalo na mne, ani tam by som ho nepustil. Ale nebudem k nemu taký krutý, taký Teletubbies by ešte zvládnuť mohol, ale Uwe Boll sa už pozerá cez ramená, aký sok ho doháňa. Johnson nevie natočiť poriadnu scénu, ani dramatickú, ani romantickú ba ani akčnú, metalovými zmeskami podopretým soundtrackom tomu dáva korunu na hlavu, lebo to nefunguje ani ako extradlhý videoklip. Je to bez nápadu, bez fantázie, bez štipky napätia či aspoň zaujatia. Ghost Rider mi bol ako postava za celú dobu ukradnutý a nebyť démonického Petera Fondu a záhadného Sama Eliotta, nedopozeral by som to. Nicolas Cage je rovnako bezfarebný ako celé zostávajúce osadenstvo na čele s extrémne trápnym Wesom Bentleym či dekoratívnej Evy Mendes. Tfuj, jeden z najhorších komiksových filmov! ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ta telenovela na začátku pod rozkvetlou jabloní je opravdu dementní. Pro Cageův herecký výkon se těžce hledají vhodná slova. Scéna, kdy mu začne hořit obličej mi připomíná páření doktora Zoidberga z Futuramy. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Když si u vážně míněného filmu připadáte jak u solidně natočené parodie, je prostě něco špatně. To se mi stalo u Ghost Ridera. Některé scény prostě nemohly být myšleny vážně (projížďka hořící motorky s hořícím koněm po prérijní cestě a popěvek jipijájej jipijájou, honička na dálnici mezi motorkou a dodávkou) a celému parodickému vyznění ještě napomáhá výkon Cage, který je teda naprosto otřesný. Eva Mendes je tu úplně zbytečná a jen na okrasu a její postava je navíc úplně "blbá". Zoufale špatně vystavěný příběh nefunguje a nudí. První třičvrtěhodina je absolutně o ničem a s navazujícími událostmi nemá společného skoro nic. Pak se to jako trošku rozjede a hlavně tu jsou velmi solidní efekty a vizuál, které film zachraňují před katastrofou a v podstatě jsou tím jediným (no dobře, ještě za relativně solidních pár úvodních minut z Blazeova mládí), za co já dávám ty dvě hvězdy. Záporáci jsou k smíchu, necharismatičtí a nenápadní, režijně je to nenápadité a příběhově bídné. Původní komiks neznám, což je ale asi možná dobře. To bych možná hvězdu ubral. 40% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

O Ghost Riderovi jsem slyšel jak je blbý a chtěl jsem zjistit, jak moc. Je to fakt bída. Mizerný efekty, béčkový příběh a nesympatický hrdina (nepomůže ani to, že ho hraje Cage). Prostě zklamání na plné čáře. Jediný plus je Eva Mendes. ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Tento film mi v některých scénách připadal absolutně trapny . Ještě před premierou se mohli pokusit aby ta jeho hořici kebule vypadala trošku lip. Ale jde to ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Videno v Indii dne 21.1.2011, takze vzhledem k radosti videt po dlouhej dobe jakykoliv film davam 3. Ale myslim, ze je treba film brat s nadhledem, potom vubec neublizuje, naopak docela pobavi. Myslim, ze i tvurci to brali s nadhledem. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider je slabý film s výborným hereckým obsadením a keď si dostatočne vypnete mozog, tak sa vám to aj zapáči. Nie je to až tak taká tragédia akoby sa mohlo zdať. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Asi nejblbější film, který jsem v poslední době viděla. Rozhodně nejblbější film podle komixu. Komixy jsem nikdy nečetla a tenhle jsem tím tuplem neznala. Od filmu jsem nečekala nic, protože ze všech stran se na mě hrnuly nepříznivé recenze. Teda možná jsem se těšila, protože jsem asi dopředu věděla, že tenhle film se mi líbit nebude, ale já si ho budu moct pěkně zkritizovat. Nicolas Cage se sice snažil, ale jako hořící chlápek skákající na motorce mě fakt nezaujal. Ne že bych ho nemusela, ale jako herce ho nevyhledávám. Příběh a film mě vyloženě nudil. Nemohla jsem se dočkat konce, vůbec mě to nezaujalo. Co jediné můžu ocenit, jsou efekty, ale efekty u mě nedělají film. No nikdy více se na to nepodívám. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak blbý, abych házela odpady, to zase není, ale prostě... nezajímavý záporáci, příšerná lebka a Mendes, jako vážně? Ta paní se opravdu považuje za herečku? ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudné, hloupoučký příběh, film bez jiskry, špatně vybrané hl. postavy (Cage + Mendes = žádná "chemistry" jak by řekli Amíci:-). Za efekty a samotnou (noční) postavu Ghost Ridera ale musím dát 3. Hodně slabé 3 hvězdy. P.S Po Daredevilovi se Johnson ujal další komixsové postavy s ohromujícím úspěchem;-)) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Herectví N. Cage namáhá mou bránici již dobrou dekádu…a v tomhle filmu mu navíc hoří hlava. Neodolatelné. Hvězdička navíc za „poslední jízdu“ Sama Elliotta. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá zhola nic. Casting, scénář, režii, prostě něco co by alespoň trochu udrželo divákovu pozornost. Sledovat jej je jen ztráta 105 minut života filmového diváka. Jednohvězdičkové fuj. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, proč mám vlastně Nicholase Cage rád. Ani nevím, vlastně se na něj vždycky těším a málokdy se mi ve filmech líbí. Bude to sailorem ze Zběsilosti v srdci, kterým si mě zřejmě získal navždy. Komiksová předloha Ghost Rider je dost drsně pojatá řežba, celkem ale navzdory své oblíbenosti průměr. Asi se tedy ani nedalo čekat, že filmová adaptace bude nadprůměrná. Ale koukat se na to dá. Výborně vypadající řemeslně zvládnuté béčko - kdyby takhle vypadaly všechny srágory, tak by to bylo super. Příběh je trochu upajdaný, čímž trpí i spád děje. Překvapení a finesy se nekonají. Nicméně kdo si potrpí na démony, jejichž masky nejsou nakašírované jako z Angela a dobře snáší nenáročnou zábavu (jako já), shlédnutím neudělá chybu. Byl jsem v pokušení dát dvě hvězdy, ale zas taková bída to není - 60 % v pohodě. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozné, jako jsem čekala. Furt jsem vídávala hořící lebku, různé obrázky a tak, tak jsem si řekla, proč se na to nepodívat. Ani jsem netušila, že hlavní role je obsazená Nicolasem. Ale mám-li být upřímná, vůbec mi do této role nesedl. Přišel mi nepřirozený. Ačkoliv běžně hraje v akčních filmech, tady se mi prostě nelíbil. Mendes se mi sem také vůbec nehodila. Ale příběh sám o sobě nebyl tak špatný, Marvel hrdinové jsou legendární, takže nic jiného se nedalo čekat. Co se týče efektů, tak za jedna. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V dobe, kdy jsme si uzivali vrcholneho Spidermana Tobyho Maguira nebo o rok starsi Last Stand Xmenu, nam Columbia Pictures naservirovali jeste jednoho komiksaka - dabelskyho motorkare Ghost Ridera. Dabelsky jsou predevsim ty efekty, ktery byly jak z nejakyho arkadovyho automatu na prelomu tisicileti. Ve finale to opravdu vypada tak, ze Columbia mela rozpocet $300 mega a kdyz na Spidermana 3 pouzili $260 mega, tak si rekli, ze natocej za zbytek neco hrozne cool (coz vsak bylo hrozne cool nekolik dekad nazpet). Johnny Blaze / Cage tam zere bonbony, celou dobu vypada a mluvi jak kdyby mel Aspergera a promenuje se v socialniho ohnivyho kostlivce s hlaskama jak ze staryho Mortal Kombatu. Padousi neumej nic, Columbia jim namodelovala zubaty drzky a pak dosly prachy, takze ty bitky ve finale staly dost za vylizprdel. Vlastne ani nevim, proc to neshodim uplne, ale aspon par pozitiv jsem tam nasel - Sama Elliotta a hudbu. Stoji tohle za 3 hvezdy? Nejspis nikoliv, ale kdyz jsem v tom dobrym rozmaru... ()

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama