Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (119)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Samozrejme si pamatuju predevsim Barbaru De Rossi (bylo mi asi 15, kdyz jsem to videl prvne). Navic musim rict, ze ani noblesni Viveca Lindfors nebo zahadna Mercedes Sampietro neurazi...pane jo, to je casting. :-) To se Jakubiskovi podarilo....no a pak nezapomenutelny uvodni song... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

vždycky se najde nějaký snaživý blbec, který musí potvrdit pravidlo...občas je to výjimka, ale většinou pravidlo...sympatie i antipatie někdy bývají tak iracionální až na hranici mentální poruchy....také hlasuju pro slovenské znění...to české má jen jeden bod za to, že se Polívka mohl nadabovat sám. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrůstal. Jednoznačně nejlepší slovenský serial z dob totality a když o tom přemýšlím tak i vůbec. Směle se svými nápady, výpravou a příběhem může rovnat takovým klenotům jako je Létající Čestmír, Arabela nebo Křeček v noční košili. Ikdyž žánrově je trochu jinde. Režiserem je tzv slovenský Fellini - Jurak Jakubisko. Toho opravdu nemyslím. Podle mě točí spíš nesmyslné bláboly. Ale tento seriál se mu opravdu povedl. Rozhodně jej řadím do zlatého fondu čs. kinematografie. Snad také proto že scénaristy o něho byly Miloš Macourek a Jaroslav Dietl. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teta Hana Frankensteinová přijede do městečka Frankensteinovo. Fenomenální a téměř dokonalý seriál mého dětství. Mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max, vodník co vypadal jako o hodně starší David Gilmour z Pink Floyd a hlavně ohromně sexy bohyně mladá lékárnice z městečka Barbara De Rossi. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania seriálu sa Andymu Hricovi (kováč) narodil syn. Herec urobil vo svojom dome párty so všetkými zahraničnými hercami a minul za ňu celý svoj honorár za účinkovanie v seriáli. Každý z hostí doniesol veľké balenie plienok Pampers, o ktorých u nás vtedy nebolo ani chyrovať. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama