Reklama

Reklama

Wisting

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2024), 15 h 56 min (Minutáž: 42–46 min)

Předloha:

Jørn Lier Horst (kniha)

Hrají:

Sven Nordin, Thea Green Lundberg, Lars Berge, Ulrikke Hansen Døvigen, Gard B. Eidsvold, Irina Eidsvold Tøien, Heidi Goldmann, Thorbjørn Jans, Mads Ousdal (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(22)

William Wisting (Sven Nordin), detektív z oddelenia vrážd v nórskom Larviku, bojuje s dvoma najťažšími prípadmi svojej kariéry. Jeho pátranie po americkom sériovom vrahovi, ktorý sa po dvadsiatich rokoch objavil v Nórsku, sa skríži s predvianočnou reportážou jeho dcéry, novinárky Line (Thea Green Lundbergová), ktorá sa tak nevedomky ocitne v obrovskom nebezpečenstve. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele Morholt k tomuto seriálu (1)

Wisting (2019) 

Celkem solidní krimi, které sice postrádá klasický severský rukopis, ale to tady působí docela osvěžujícím dojmem. Samotná série obsahuje dva příběhy a upřímně řečeno ani jeden z nich není nějak převratný. Ale na druhou stranu vyprávění má švih a příliš hluchých míst jsem tu také nenašel, takže i vzdor některým nelogičnostem jsem se dokázal v pohodě bavit. Za pozitivum považují skutečnost, že hlavní hrdina netrpí depresemi, alkoholismem, postižením a já nevím čím vším a ani si neschovává nějakého letitého kostlivce ve skříní. Prostě normální chlápek s odrostlými dětmi, které mu občas dělají potíže. A to se na poli seriálovém zase tak často nevidí. Asi největší kámen úrazu je v castingu. Hlavní hrdina je taková prkennější verze Noaha Emmericha a s přivřenýma očima se ještě dal překousnout, což platí hlavně pro první polovinu série, kdy mu sekundovala Carrie-Anne Moss. Ovšem jeho seriálová dcerunka, což byla vlastně druhá hlavní postava, to bylo dílo. Její postava byla totiž úplná kráva a jako by toho nebylo málo, její představitelka sympatiemi také dvakrát neoplývá. Každopádně dá se to a pokud nebude na co, rád se kouknu i na další řadu. 70% ()

Reklama

Reklama