Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 410)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ježíšikriste, pitomečku ( nejpoužívanější slova Die Hard 4 ) -- Není to sračka, ale žádný opravdu povedený akční blockbuster jsem nedostal. Série není v prdeli, ale chuť jít do kina na pětku nemám vůbec.Takže 1.) Nízký rating JE vidět 2.) Bruce docela hláškuje, ale ve druhé půli i dost impotentně a naplano. 3.) Příliš moc "počítačových pasáží," nesnáším, když se ve filmu moc ťuká na klávesnici a probíhají transfery, downloady a dekódy, kterým stejně nerozumíme 4.) Směšné instantní minutové psychologické vsuvky. 5.) náklaďák vs. tank, ehm ehm (choze - ano ano, také jsme si vzpomněl na Ramba trojku) 6.) záporák na hovno -- Naštěstí jsem nic nečekal, takže nemůžu mluvit o zklamání. Čekám na Transformery :) P.S. "Jizvy jsou sexy, ne?" "Ne" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dej je našlapaný, akcie sú perfektne nakrútené a občas dokonca scenáristicky NÁPADITÉ (tunel), a starec Bruce Willis je (prekvapivo) stále tým skvelým Johnom McClaneom, ktorý to všetko drží pokope a dodáva tomu správny nadhľad. Tretiu štvrtinu filmu by som prestihal a celok skrátil o 5 min, ale ináč nemám žiadne výtky. Teda až na ten spadnutý Capitol v traileri, ehm. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S teroristy se nevyjednává, posílá se na ně John McClane! Willis s více životy než kočka a krvavými šrámy putujícími po hlavě pendluje mezi Washingtonem, Virginií a Baltimorem za účelem zatnutí tipce teroristům používajících Rumburakovy metody a je při tom tak zaneprázdněný, že si ani nemá čas zapálit.. Nezlobte se na mě, ale poslední kapička v podobě souboje s F-35, patřící spíše do Bayových megafilmů o robotcích, mě donutila popřemýšlet o sjednání penzijního připojištění, protože ta věc, kterou jsem tam celou dobu tak nějak postrádal, byl starý dobrý pokojný duch vánoc.. V žánru ryzí průměr, mínus jedna hvězda za laciný "Výprodej" značky Die Hard. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Este teraz sa mi chce od radosti vyskat "Yippeee Ki Yay Mother...." ;-) John Mc Clane v dobre odvedenych akcnych sekvenciach s radostou v srdci a s pevnym, stabilnym doskokom preskocil do tretieho desatrocia svojej existencie. Ustredny zaporak je sice zo serie najslabsi, ale o to lepsie posobia jeho sidekickovia (Magie Q po MI3 znova mnamozna ;-) ). Vo vysledku dve hodiny a daco velmi slusnej akcnej zabavy, ktora sice oproti prvym dvom predchodcom trpi obcasnou dychavicnostou, ale rozhodne ma v svojom zanri dnesnej, casto prilis "korektne cistej" konkurencii co povedat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabije laskavě někdo toho parchanta?" Analogový polda JohnMcClane se v digitálním světě poněkud hůře orientoval, ale naštěstí neztratil nic ze své čestnosti, odhodlanosti a neprůstřelnosti. A to si u mě šplhnul, protože to střílelo, bouchalo i lítalo v plné parádě. Prostě nikdo v celém vesmíru nedokáže zachraňovat svět tak, jak to umí John a já se proto na něj snad ani nezlobím, že sličné teroristce Mai Lih nacpal teréňák do zadku. To se prostě občas stává. A navíc mě dost bavil Ferda Warlock, který ze svého řídícího centra alias sklepa ťukal do klávesnice počítače první ligu. I drzá dcerka se skvěle potatila a já k této akční vypalovačce vlastně nemám žádnou vážnější výhradu. Autem jsem už totiž vrtulník taky sundal a kličkovat kamionem před raketami vystřelenými ze stíhačky určitě není nic těžkého. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • U Warlocka (Kevin Smith) můžeme na jednom monitoru vidět spuštěnou videohru „Gears of War“. Režisér filmu Len Wiseman měl jednu dobu režírovat filmovou adaptaci této videohry. (Illuminare)
  • John McClane (Bruce Willis) nachytá Mai Linh (Maggie Q), vydávající se za pracovnici dopravního dispečinku, poznámkou o policejním kódu "587", což je odhalování na veřejnosti. Podobným způsobem odhalil falešné policisty ve filmu Nebezpečný útěk (1990) i detektiv Harry Caufield (Gene Hackman) na nádraží v Monashee, jen použil kód "314" (exhibicionismus). (Robbi)
  • Film se natáčel v Baltimoru ve státě Maryland, v Los Angeles v Kalifornii a ve Washingtonu, D.C. Natáčení probíhalo od 23. září 2016 do 14. února 2017. (reich)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama