Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 410)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

DIE HARD or LIVE COOL?SOFT verze. Blíží se Den nezávislosti. Copak asi dělá John McClane? Osud hláškující mašinu z New Jersey nešetří. Dceruška mu přerostla přes lysou hlavu, scénárista mu na krk hodil postpubertálního hackera, digitální apokalypsu, kterou zvěstuje celé stromořadí prezidentů, a navrch zaplevelil příběh troškou klišé. Kolty zatraceně nízko u pasu, hladina ironie zatraceně vysoko. Ježíšek Wiseman naděluje modré filtry a záplavu hráček-pistolky, autíčka, helikoptéry, výbuchy a hi-tech laskominy. Jsem ve světě série Die hard zelenáč, ale adrenalinová AKCE pašáka Willise plus roztomilá INTERAKCE s naivním geekem Justinem Longem, kung-fu mrchou Maggie Q, Kevinem Smithem, Spideříkem i obstojným záporákem Olyphantem dává v součtu jedinou REAKCI: Bruce. Božský Bruce:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Yippie-ki-yay, motherfu..." Solidní akční snímek? Zcela určitě. Jenomže není to vzhledem ke kvalitě jakou nabízely předchozí části poněkud málo? Popravdě ani ne... Bez jednoho roku vzniklo k dvacetiletému výročí Smrtonosné pasti její čtvrté pokračování. A ač John McClane kvůli sníženému ratingu poněkud vyměkl, díky věku nosí místo tílka mikinu a v akčních pasážích mu musí zdatně vypomáhat střihař, tak i nadále s úspěchem hláškuje, střílí, řádně krvácí, dostává do těla a nakonec všechny převálcuje. Je s podivem, že Len Wiseman, který do teď nedokázal natočit byť jen průměrný snímek se natolik pochlapil. Pravda sem tam to drhne, scénář je tupý (obvzláště po technické stránce), konec až moc nadsazený a všudypřítomné filtry zbytečné... Jenže někde pod tím je naprosto jasně cítit duch starých dobrých Pastí. Vše zde odsýpá jak má, akce střídá akci, hluchých momentů moc není, pomocníček Johna vůbec nevadí (ba právě naopak), akční pasáže jsou většinou nápadité, a protivníci jsou výborní. Hlavně charismatická a dobře se ohánějící Maggie Q. Co více od letního akčního blockbusteru chtít, než-li vypnout mozek a nechat se strhnout návratem jedné z legend akčního stříbrného plátna? I po těch letech si dokázala tato série udržet svůj nadstandard co se týče kvality, jenže od příček nejvyšších to strhává ani ne desetiminutová pasáž Johna s tyrákem na dálničním nájezdu versus stíhačka. V áčkovém akčňáku tato upgradovaná verze nechvalně známé směšné scény z béčkového Ramba III nefunguje o to více. Zato úplný konec potěší, jelikož hlavní záporák v sympatickém podání Timothy Olyphanta odejde ve velkém stylu. Mnozí v to doufali, málokdo tomu opravdu věřil a ono se to podařilo. Tento díl není nejlepší - je nejhorší, ale stále nadprůměrně dobrý, byť z postavy Johna udělal přesně to čím se v minulých dílech vyhradila oproti ostatním akčním charakterům. Buďme rádi alespoň zato. Když kvůli ničemu, tak proto, že dobrých akčních snímků ve stylu těch "starých dobrých" z konce osmdesátek a počátku devadesátek loňského století již mnoho nevzniká. Půjde-li to tak dál, tak za pár let dojde i na dvanáctku. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak ze všech těch "velkých očekávaných blockbusterů a jiných toužebně vyhlížených filmů" je nakonec SM 4.0 zdaleka nejlepší (hned po Fontáně). Willis bude nakopávat zadky ještě v pětaosumdesáti. "Jestlil čekáš na tu svoji asijskou kočandu, co tak ráda kope do lidí, tak máš smůlu. Když sem ji viděl naposled, ležela na dně vejtahový šachty a z prdele ji trčel Jeep" je imho hláška roku. Kam se hrabou Transformers! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

John McClane se sic se slušivou pleškou, ale v solidní formě a kupou nových hlášek opět vrhá do víru akce, z které s notnou dávkou štěstí vyleze špinavý a zkrvavený až hrůza. Vedlejší záporáci upgradovali, tudíž asijská kočka bičuje okolí smrtícím sex appealem a svými silnými nohami, a ultramrštný Francouz ladným plachtěním v prostoru až zahanbuje Spidermana. A člověk neví, kdo z nich je lepší... Ale povídejte to Johnovi, ten jich bude mít brzy do slova a do písmene plné zuby. Wiseman vcelku bez problému rozmetal veškeré pochybnosti jako tuny tříštěného betonu poletujícího vzduchem v explozívním duelu stíhačky proti kamionu. Film má ducha a šmrnc předchozích Pastí a navrch pobaví kontrastem hi-tech udělátky disponujícími padouchy a staromódního Johna. Nebýt průměrného arcizloducha a zpomalení tempa v polovině snímku, mohla by čtvrtá Past zatápět prvním dvěma starším bráchům. Takhle je to zřejmě "jen" akční nářez roku, což mně osobně bohatě stačí k opakovaným návštěvám kina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $134,529,403Tržby Celosvetovo $383,531,446║ nakoniec sa Die Hard 4.0 stal komerčne najúspešnejší diel série, obavy z neúspechu sa rozplynuli už po prvom premietacom víkende, keď film len na pôde USA zarobil $33,369,559 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $104,775,181 //počet predaných kusov 6,065,299║ __Režisér Len Wiseman sa nám postupne rozbieha, po nie celkom výraznom upírsko/vlkodlačom Underworlde (40%) spravil aj pokračovanie Underworld: Evolution (60%) a tam už bol cítiť pokrok v režírovaní ale kto by čakal či aspoň dúfal že spraví u Smrtonosnej pasce 4.0 také veľkolepé vzkriesenie starej série a vo svojom rangu veľký skok v schopnosti gradovať príbeh, by musel byť neznalec jeho predošlých schopností dosť kŕčovito vyprávať príbeh. Mňa osobne v tomto prípade prekvapil ako len mohol a odteraz mu môžem len fandiť a veriť že to čo nám predviedol bude v jeho ďalšej kariére len odrazovým mostíkom. __ „Len Wiseman sa postupne stáva novou režisérskou akčnou ikonou a tým pádom aj najväčší konkurent pre Michaela Baya!“ __Herecké obsadenie je postavené na základnom stavebnom „nezlomnom“ pilieri akým je Bruce Willis v jeho najlepšej kariernej postave policajta Johna McClane v podstate taký ľudský Superman, ktorého nezastaví nič absolútne nič a k tomu si treba prirátať jeho pestré hlášky, do zástupu smutných padúchov na zozname McClane sa zaradil už aj herec Timothy Olyphant ako novodobý počítačový terorista Thomas Gabriel, McClaneho chránenec sa stáva Justin Long ako hacker Matt Farrell, spomeniem aj Maggie Q ako Gabrielovú pomocníčku Mai Lihn a na koniec McClaneho dcérenka Lucy McClane v peknom prevedení Mary Elizabeth Winstead a len dodám že podala sa na otca. __„Nápaditosť v nadupanej akcii tu nepozná hraníc a prináša toľko zaujímavých nových spestrení až nadšenie predčí akékoľvek očakávania, čo všetko dokáže zničiť z holými rukami John McClane.“ Na dnešnú dobu nemôžem dať filmu menej než 90%, jednoducho to nasýtilo moju chuť po dobrom akčnom thrillery! ____/videl v kine 3x: 90%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • V priebehu niekoľkých sekúnd demoluje John McClane (Bruce Willis) pri svojej jazde kamiónom dvakrát to isté auto, čierny Mercedes s poznávacou značkou zakončenou číslom 409. (Greenpeacak)
  • John McClane (Bruce Willis) si dělá z Matta Farrella (Justin Long) v jeho bytě legraci, že si ještě pořád hraje s panenkami. Bere přitom do ruky jednu figurku z kolekce G.I. Joe. Bruce Willis si shodou okolností o několik let později zahrál ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013) generála Josepha Coltona, tedy původního G.I. Joea. (Seejey8)
  • Předtím, co je vrtulník zničen po nárazu autem, z něj vyskočí Rand (Cyril Raffaelli) na silnici a sluchátka mu spadnou na zem. V dalším záběru si je ale znovu sundává z hlavy. (Gyrobus)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama