Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(22)

Zajímavosti (193)

Simpsonovi (1989) (seriál)

  • V seriálu lze zahlédnout několik postav, které se nápadně podobají Homerovi Simpsonovi. V epizodě Velký bratr jede kolem čekajícího Barta hrdá feministka, která vypadá jako Homer s bílým drdolem. V epizodě Bart táborníkem prochází za oknem Homerův přesný dvojník. A v epizodě Strach z létání vejde do baru dobře oblečený gentleman, který se představí jako pan Inkognito a který vypadá jako Homer s hnědým knírkem. (kowalski)

Simpsonovi (1989) (seriál)

  • Oblíbené hračky Maggie jsou dudlík a medvídek Bobo. Jejím největším nepřítelem je Gerald Samson (od epizody Skinner - sladký nepřítel). Za svého nejlepšího přítele Maggie označí Vočka Szyslaka (v epizodě Vočko pečuje o malou). Za svého tátu považuje psa Spasitele. Její cena v obchodě na kase v úvodní znělce je 847,63 dolarů (od 14. ledna 1990) a 486,52 dolarů (od 15. února 2009). (Martin00x)

Simpsonovi (1989) (seriál)

  • Všeobecné informace – Bartholomew JoJo Simpson / El Barto / Bart Simpson - kamarád č. 16 302 / pistolník Bart / Bartman / vrahoun / kabrňák / kluk, co řekl: „Já to nebyl.“
    - Citát: „Nemůžu slíbit, že se nepokusím, ale pokusím se nepokusit.“
    - V českém znění Martin Dejdar a v původním znění Nancy Cartwrightová.
    - Vzdělání: 4. třída – Springfieldská základní škola
    - Jazykové znalosti: francouzština, japonština a španělština
    - Alergen: kreveta
    - Domácí mazlíčci: psi – chrt Spasitel a kolie Pašák, bolivijští ještěři Bart Junior a Zpěváček, slon Rambo
    - Nejlepší přátelé: Milhouse Van Houten a Ralph Wiggum
    - Úhlavní nepřátelé: Levák Bob, ranař Nelson Muntz a ředitel Seymour Skinner
    - Oblíbená četba: komiks Radioaktivní muž
    - Oblíbené činnosti: otravování Vočka po telefonu – jak řekla Líza v 83. díle Mys hrůzy
    - Oblíbené filmy, seriály a pořady: film Vesmírný příšery 4, pořad Show Šáši Krustyho, seriál Itchy & Scratchy
    - Oblíbenci: Klaun Krusty, Lance Murdoch a Ronny Beck
    - Objevy: tříoká ryba a kometa
    - Poznámka: Vždycky chtěl ojetou Toyotu. (Martin00x)

Simpsonovi - Homerovo pěvecké kvarteto (1993) (epizoda) (S05E01)

  • V této epizodě objeví ředitel školy Skinner vězeňskou helmu, kterou nosil jako válečný zajatec ve Vietnamu. Je na ní číslo „24601“. Stejné vězeňské číslo má i Levák Bob v epizodě Černý vdovec (1992). Jedná se o narážku na román „Bídníci“, v němž je pod tímto číslem vězněný hlavní hrdina Jean Valjean. (Alfréda)

Simpsonovi - Homerovo pěvecké kvarteto (1993) (epizoda) (S05E01)

  • Když Homer prohrabuje krabici na tržišti, tak v ní najde „Deklaraci nezávislosti“, první vydání komiksu „Superman“ z roku 1938, arch poštovních známek „Obrácená Jenny“ a housle od italského mistra houslaře Antonia Stradivariho. (Duoscop)

Simpsonovi - Mys hrůzy (1993) (epizoda) (S05E02)

  • Bártovo poslední přání je vyslechnout si operu „Admirál jejího veličenstva“. Tato komická opera A. Sullivana a G. W. Gilberta z roku 1878 bývá uváděna jako „H.M.S. Pinafore“. I když se to podle útržků může zdát, opera vůbec není britsky patriotická, právě naopak. Vysmívá se patriotismu, stranickému politikaření, nekompetentním formálním autoritám i Královskému námořnictvu. (Formol)

Simpsonovi - Mys hrůzy (1993) (epizoda) (S05E02)

  • Číslo na zatýkací fotce Leváka Boba je "A113". Jedná se o vtípek používaný napříč mnoha animovanými filmy. "A113" je číslo dveří učebny animace na škole "California Institute of the Arts", kam chodili tvůrci Simpsonových, ale i mnoho dalších, například Tim Burton. Stejně tak lze číslo A113 nalézt i v epizodách Je vinen Šáša? (1990), Poslední šance Leváka Boba (1995) nebo ve videoklipu The Simpsons: Do the Bartman (1990). (Alfréda)

Reklama

Reklama