Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (227)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zhollywoodštěná verze skutečného případu vyniká především skvělým obsazením a naturalistickými scénami znásilnění, odvážnými i na dnešní dobu. V pozdních sedmdesátkách musely mít ještě větší sílu. Jindřich Polák vtiskl filmu nepříjemně realistickou atmosféru, ale jaksi neměl s čím pracovat. Scénář je zoufale přímočarý a tak se opřel o herce. Z nich mě zaujal výborný Marek Perepeczko a především pragmatická Jana Janěková. Kriminalisté se moc nepředvedli a Arebela s Xénií neměly dost prostoru. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Realistický krimi snímek podle skutečné události, s docela akčním závěrem (na české poměry oné doby). Jindřich Polák je tvůrcem dnes již kultovních rodinných seriálů pro děti (např. Pan Tau, Chobotnice z ll. patra, Návštěvníci) či sci-fi snímků (Ikarie XB 1, Zítra vstanu a opařím se čajem), ale tady se opravdu vyznamenal v žánru zcela odlišném. Točit rozhodně uměl a za Smrt stopařek si odnáší poctivé čtyři hvězdičky. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádnou velkou českou peckou, ale chválim ho za to, jak jasně, drsně a nekompromisně ukázal, co se může stát naivním ženám. Herecké obsazení je celkem dobré. Zbytek filmu nemá nějak žádné zvraty, pak už žádná zajímavost po ohavném zločinu není. Ve výsledku průměrná záležitost. Hodnotím na 50% = *** ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Smrt stopařek", ktorý v roku 1979 natočil režisér Jindřich Polák je inšpirovaný skutočným kriminálnym prípadom, ktorý sa stal tri roky pred tým na slovensko moravskom pohraničí. Vodič nákladného auta Miroslav Somora surovo zavraždil dve stopárky. Jindřich Polák a Vojtěch Měšťan to scénaristicky zdramatizovali, zo Somoru sa stal Charvát, a vznikla z toho hodne drsná kriminálka. Postavu chladnokrvného sexuálneho vraha výborným spôsobom stvárnil poľský herec Marek Perepeczko. *** ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Holky blbý, proč jste tam lezly? To vám nikdo nevysvětlil, že stopovat není zrovna nejbezpečnější způsob přepravy z místa na místo? Tak nakonec jste přepraveny byly, to je pravda... A ta vaše otevřená kukadla... Působivé. Téma zajímavé a o to víc děsivé, že to bylo podle skutečnosti. Herecké obsazení, řekla bych, velice dobré. A nemyslím jen skvělého hlavního hrdinu. Nejdřív jsem se celkem nudila, postupně mi celý film přišel zajímavější a zajímavější a v poslední třetině už jsem jen vnímala docela slušnou i poutavou detektivku. Bravo! Takže z tří hvězdiček jsem se nakonec vyšplhala na čtyři. Pro mne kvalitní česká kriminálka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Približne v 21.minute, keď si Charvát (Marek Perepeczko) prisadol k dievčaťu (Libuše Kosová) v krčme a zapálil si cigaretu a následne si pre dievčinu príde jej priateľ (Jiří Reichert), môžeme na stene vidieť plagát 85. Výročie Sparta ČKD Praha 1893-1978 a pod ním kalendár na rok 1978. Príbeh zavraždených stopárok sa ale odohrával v roku 1976. (Raccoon.city)
  • Ve verzi uvedené televizí v roce 2008 chybí scéna s odhaleným prsem, která ve verzi filmu vysílané v roce 1987 byla. (SeanBean)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno