Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je na tomhle seriálu unikátní, je kombinace hned několika věcí, které byli viděny ve filmech, cestuje se tu časem i prostorem, panuje tu paranoia a v podstatě nikomu nelze věřit a celé je to završené kosmickou apokalypsou. A tenhle seriál je jako sám Loki, má to vytříbený styl a každá epizoda (až na druhou, ta mi přišla nejslabší) má něco do sebe, něco se v ní stane, či je napínavá a nebo od obojího trochu, poslední dva díly sem byl opravdu napjatý a očekávat, co se v seriálu stane, už ani nešlo, protože právě ony dvě poslední epizody, byli totální haluz. Tom Hiddleston co by Loki, je prostě skvělý a jeho vývoj, který je jiný narozdíl od toho filmového, je prostě opět špica. Ale tenhle seriál, neni jenom o jednom herci, všichni herci sou tady úžasný a hrají svoje postavy, na jedničku. Akce je taky na velice slušné úrovni, ale co mně opravdu bavilo, byli dialogy a to hlavně mezi ústřední trojicí Loki x Mobius x Sylvie. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě bavila o chlup víc (o pár týdnů dřív viděná) WandaVision. Tohle ale bylo víc filmové, dost akční, Hiddelston výborný a hlavně ten závěr docela rezonuje a dá se s ním do budoucna hodně pracovat nejen v dalších sériích ale i ve filmech. Navíc soundtrack absolutní pecka. _ Co to vyšlo, jsem S1 viděl ještě asi 3x, ost naposlouchal v desetihodinách a na tu pětihvězdu to dojde v pohodě. 9.5/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní přístup se hrubě nevyplatil. Loki je přepálený, nesourodý, zmatený, místy lacině vypadající, s akcí na úrovni televizních popkulturních fláků z devadesátek. Zdánlivě superchytrý scénář je patlanina všeho, co v jiných marvelovkách bylo lépe provedené, s větším emocionálním zápřahem směrem na diváka. Loki je místo obávaného padoucha jen bezduchá figurka, skákající z jednoho nesmyslného světa do jiného. Nic nedřzí pohromadě, nic nedává smysl, všechno je divákovi úplně jedno. Dokoukáno jen z úcty k dnes již klasickým filmům, jinak je to v polovině na vypnutí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ve stylu letošních pokusů Marvelu o expanzi svého megalomanského vesmíru i na seriálové pole se svět dočkal vlastní sólo cesty jednoho z nejoblíbenějších záporáků a i když většinu diváků zjevně uspokojil, já se u téhle prapodivné variace na hrátky s časovou osou skoro až nudil. Více času jsem spíše nechápal, o co tu vůbec kráčí, kromě samotného boha lsti jsem se ztrácel v postavách a s každými nabalovanými komplikacemi jsem si přál, ať už je série u konce. U druhé oznámené pravděpodobně ani nebudu. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak natěšený na Lokiho jsem dlouho nebyl, všichni říkali že je to pecka, nejlepší MCU seriál apod. No a nakonec je to jen průměrný seroš, který nesahá WandaVision ani po kotníky. Minimálně z 1. série mám takový názor. Avšak věc, kterou musím pochválit jsou dialogy mezi Lokim a Mrbiem - Owen Wilson byl skvělá volba. Tom Hiddleston mi nepřišel ničím zajímavý ani v Thorech či Avengers, tudíž jeho nemastný, neslaný výkon se přenesl i do seriálu a vychvalovat ho tu asi nebudu, moc mi nesedí, ale ostudu neudělal. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Ve scéně, kdy je Loki (Tom Hiddleston) předveden před soud, můžeme vidět nástěnnou malbu s obrazem skupiny lidí. Muž vpředu vypadá jako mladý Stan Lee. (Kubaaa97)
  • V potitulkové scéně si můžeme všimnout zřícené budovy Stark Tower. Na fasádě ale nevidíme nápis „Stark“, ale „Qeng“. Jedná se o odkaz na společnost Qeng Enterprises, která věž získala od Tonyho Starka. Tuto společnost v komiksech vlastnil Kang Dobyvatel pod jménem pan Gryphon. (Kubaaa97)
  • Při scéně přechodu mezi povrchem a úkrytem je možné si v zemi všimnout také Thorova kladiva Mjölnir. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama