Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Zajímavosti (61)

  • Ve scéně, kdy Phil (Bill Murray) poskytuje starému bezdomovci umělé dýchání, tak mu rukou nedrží nos. (noelcoward73)
  • Ve scéně, kdy přijede trojice reportérů do Punxsutawney, vystoupí Rita (Andie MacDowell) a Larry (Chris Elliott) před hotelem, ve kterém Phil (Bill Murray) odmítá bydlet. Následně Phil nasedá do dodávky na místo spolujezdce a odjíždí, přičemž Larry (jako dosavadní řidič) v autě není, tudíž řídí někdo čtvrtý, kdo tam vlastně není. (bohhous22)
  • Chyba v časové ose Philova (Bill Murray) rána: v první den, kdy se vše opakuje, stráví Phil v hotelu jistý čas hovorem s tlouštíkem a majitelkou, načež venku potká ženu s červenou taškou. Druhý den se však s tlouštíkem a majitelkou vůbec nebaví a přímo jde před hotel, v důsledku čehož je na ulici dříve než předešlý den, přesto vidí paní s červenou taškou jít po ulici, respektive dokonce již odcházet. (velkyvezir)
  • Phil (Bill Murray) je v některých scénách zarostlejší, přestože by neměl stárnou ani se jinak měnit. (Terva)
  • Dne 2. února roku 1993 vyšlo slunce v Punxsutawney v Pensylvánii až v 7:25. Ve scéně, odehrávající se v 6 hodin ráno, tak měla být ještě tma. (Mr.Hudson)
  • V 90. minúte filmu dá Phil (Bill Murray) dvojici mladomanželov – Debbie (Hynden Walch) a Fredovi (Michael Shannon) – lístky na wrestlingové podujatie WrestleMania. Nadšená Debbie odvetí, že práve v čase konania akcie "budú zhodou okolností v Pittsburghu". V roku 1993 sa však WrestleMania konala v Las Vegas v štáte Nevada. (GTS_PUNK)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama