Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elitní jednotky dohlížejí na bezpečnost těch, kteří se schovávají v rámci federálního programu na ochranu svědků. Schwarzeneggerův znatelný ústup se slávy. Jak jinak si totiž vysvětlovat spolupráci s průměrným režisérem Chuckem Russellem. Akční scény jsou nepovedené, někdy budí smích i samotný Schwarzenegger. Herci ve vedlejších rolích působí zajímavě, ale nad vším převyšuje nezvyklá křečovitost. Pro mě byl tento film velkým zklamáním a dnes působí ještě směšněji než v době své premiéry. Mé hodnocení: 40% ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách poslední film s Arnoldem na vrcholu. Dobrý scenář, obsazení, skvělá akce a kupa hlášek, tak, jak jsme byli u Arnolda zvyklí. Pak už to šlo s jeho tvorbou z kopce, neměl šťastnou ruku při výběru scénářů ani režisérů. Před politickou kariérou se na dlouhou dobu rozloučil naštěstí velice důstojně třetím Terminátorem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech prumernejch filmu s Arnoldem. Pribeh stokrat omletej, Arnold se stuhlym xichtem, malo hlasek a malo akce. Ma to hustej konec, to jo, jenze jinak tam moc akce neni a kdyz je, tak taky nijak uzasna neni. Takze tu zbejvaj jen dialogy o nicem a ohranej pribeh=nuda. No na 3* to bude, ale nebejt Arnolda tak nevim, nevim.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Léto 1996. Jsem teenager a máme s taťkou chuť na pořádný akčňák. Taťka zve, já vybírám. Lucerna hraje Likvidátora s Arním (je mi jasné, že na toho by můj milý rodič zavítal raději). Světozor Skálu od nějakého Baye, ale zase s Connerym a Cagem. Hmm, do čeho investovat? Vědět tehdy, že "nějaký Bay" je ten samý co natočil Mizery, tak neváhám ani na moment. Takhle ovšem váhám. A hodně. Nakonec sázím na Skálu. Byla delší. No, neberte za stejné prachy takřka 140 minut akce. Dodnes této volby nelitujeme ani jeden. O nějakého půlroku později jsem taťku málem přizabil, když tuhle volovinu n-tou, která se však bere až moc vážně, půjčil ve videopůjčovně i přes mé důrazné doporučení ať tak nedělá. Tehdy již tamtamy totiž zvěstovali, že to nestojí ani za těch 40 kaček. A bylo to, bohužel, přesně tak. Den na to jsme si museli spravit chuť zapůjčením Skály, to ani jinak nešlo. Prostě nešlo. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Když přišel Likvidátor do kina, byl jsem poměrně spokojený. Mému základoškolskému mozku se líbili aligátoři, velké zbraně, Arnieho typicky suché hlášky... Film jsem viděl po nějaké době znovu, a tak nějak to už nebylo ono. Zatímco mnohé starší Schwarzeneggerovi filmy se staly klasikou, televizními evergreeny, srovnatelnou s tv pohádkami o vánocích, Likvidátora tento osud asi nečeká. Je tu sice jasná snaha dát fanouškům vše, po čem jejich Arnieho svaloviny lačná srdce touží, ale moc to nefunguje. Film je takový suchý. Postavy postrádají nějakou hlubší motivaci ke svému chování. A vůbec vztahy mezi nimi jsou maximálně neuvěřitelné. Je tu spousta logických chyb. Samozřejmě nelze od podobného filmu očekávat nic hlubokého, ale Likvidátor prostě není tak prvoplánovitě primitivní jako třeba Komando, které se nesnaží nám bulíkovat vůbec nic, Arnold kosí jednoho za druhým, a divák je spokojený. V Likvidátorovi se trochu víc mluví než střílí. Na druhou stranu tento film dokazuje, ze si Arnold jako jediný svalovec 80. let zachoval určitou úroveň i v další dekádě. Likvidátor tedy není tak špatný, je spíš smutným důkazem, že éra chladných svalovců s dobrým srdcem už skončila. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • V 10. minutě vidíme kolegu Johna (Arnold Schwarzenegger) napít se něčeho z hrnku, ovšem ze záběrů je zcela patrné, že hrnek je prázdný. (Emo-haunter)
  • V 54. minutě si můžeme všimnout, že nožík, který po Deguerinovi (James Caan) hodí Eraser (Arnold Schwarzenegger), je zavěšený na lanku a Deguerinovu ruku skutečně nezasáhne, stojí asi 10 centimetrů před rukou v rukávu košile, kterou prochází viditelné lanko jako dráha letu střely. (Petsuchos)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama