Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

MM11 

všechny recenze uživatele

Je to -átor. Tentokrát však ne Terminátor, nýbrž Likvidátor. Co se tíče kvality, tak je vcelku pochopitelné, že starší předchůdce má navrch téměř ve všech ohledech. Likvidátor nás tak možná nepotěší zajímavým příběhem či okouzlující režií, ale divákovi předhodí slušnou dávku akce, ve které Schwarzenegger ještě stále má co ukázat a o to filmu také šlo. Tudíž spokojenost. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří velmi vážně, ale jakmile přišla scéna s padákem, tak jsem věděl, že je vymalováno!! Do toho hláškovací vtípky, vynikající scéna v zoo s krokoušema a už jsem se výtečně bavil. Arnold v plné síle, likvidující každého, kdo mu přijde pod ruku. Nenudil jsem se ani chvíli, perfektně vše plyne až do klasického béčkového konce, paráda!! Hudba - Alan Silvestri, krvavé efekty s krokoušema - Berger / Nicottero, co víc si přát? Náhodou suprovej akčňák, ve kterém se Arnie parádně vrátil zpět k pořádnýmu nasranýmu chlapíkovi a vymanil se z těch trapných komedií před tímto filmem. " Právě jste byli eliminováni! " Cha chá, super!!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolelo to? To teda muselo bolieť.“ So sloganom „Zničí vašu minulosť, aby ochránil vašu budúcnosť“ dorazil v roku 1996 do kín 100-miliónový hit zručného remeselníka Chucka Russella (Sliz, Maska). Likvidátor bol chápaný ako symbolická rozlúčka Titána Arnolda Schwarzeneggera s akčným žánrom a hoci po Likvidátorovi Arnie prišiel ešte s mnohými filmami, vrátane akčných (a niektoré boli dokonca dobré - T3), Likvidátora skutočne s odstupom desaťročí môžeme vnímať ako plnohodnotnú rozlúčku (napr. neskorší Expendables boli enormne akčné filmy, ale on v nich mal len väčšie cameá). Diváci akoby is to uvedomili a chodili do kina v slušných húfoch, takže tržba bola veľmi fajn (242 miliónov na celom svete). Na nič sa nehrá a je priamočiarou, príjemne nekompromisnou starou školou á la 80. roky. Akurát má (na rozdiel od mnohých akčných trilerov z osemdesiatok) prekvapivo kvalitný scenár, ktorý je plný originálnych nápadov (svieže scény s krokodílmi a padákom), šikovných scén (kňaz, sanitka), výbornú zápletku (ochrana svedkov) a silné herecké obsadenie podporných roličiek (Chinlund, Coburn, Viterelli, Pastorelli, Cromwell, Maffia). Kastingu ale samozrejme dominuje Schwarzenegger v titulnej, nezavražditeľnej úlohe. Oveľa slabší je James Caan (Krstný otec, Misery), ktorý nebol práve najšťastnejším výberom na post hlavného gaunera (nie je Arnoldovi vyrovnaným súperom, našťastie to kompenzuje počtom prisluhovačom a špičkovými laserovými zbraňami vidiacimi skrz múry). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady odbory nikdo ochcávat nebude." John Kruger je přesně takový, jak mám Arnolda nejraději - nebojácný, neprůstřelný, nehořlavý ani nijak fyzikálně recyklovatelný, což musí opětovně dokázat snad všem padouchům světa. Mě to prostě baví, takže i když bych ohroženou Lee raději zachraňoval sám, tak to nechám na kolegovi. Já totiž neumím skrýt svou dětinskou radost z toho, že jednou za čas vidím, kterak akční drsnost hrdě kráčí s naivní kráskou v náručí a suché hlášky přitom směle vyskakují z míst, do kterých si pan guvernér obvykle zasouvá doutník. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase sa Arnold vrátil ku žánru ktorý ho stvoril. Čakalo sa s napätím a obavami, ale všetko sa to po premiére vytratilo. Očividne Švarci divákom chýbal pretože film sa stal komerčne úspešným. A to právom. Veľkolepá akcia na každom kroku, s originálnimy nápadmy ( scéna v zoologickej záhrade ) a Arnoldova nezničiteľná postava Johna Krugera sú najväčšími kladmi tohto filmu. Aj napriek miestami nepodareným trikom, maximálna akčná zábava. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Ked prišiel John (Arnold Schwarzenegger) za Johnnym Casteleonem (Robert Pastorelli) do gay klubu a rozprávajú sa pri bare, má v jednom zábere Pastorelli na sebe zlatistú vestu, potom si ju dáva dole, v ďalšom zábere ju má opäť na sebe a potom ju zase nemá... (Insomnia)
  • Film se natáčel od 13. září 1995 do 26. března 1996 převážně v New Yorku na místech The Harlem Rail Yard v jižním Bronxu, Central Park's Sheep Meadow a Chinatown. Dále se natáčelo v Los Angeles, Santa Claritě, Wahingtonu D.C. a v kanadském městě Dieppe. (Trajektt)
  • Když John Kruger (Arnold Schwarzenegger) přichází do gay klubu za Johnnym Casteleonem (Robert Pastorelli), kapela na pódiu tancuje na známý hit „It's Raining Men“ od amerického dívčího pěveckého dua The Weather Girls. Tato píseň byla nejprve vydána jako samostatný singl v září 1982, později se objevil na jejich albu „Succes“, které vyšlo v lednu 1983. (rublik05)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama