Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo. Tohle je jedno velké zklamání! Tak slušně rozjetý seriál... a tak šíleně zpackaný. Fakt mě o to víc zajímá předloha, protože přece nemůže být tak stupidní. Fakt mě nejvíc rozčiluje, jak tam nikdo nepřemýšlí. Hororová “logika” převládá od půlky série a fakt kazí všechno, co se do té doby povedlo. Jedno špatné rozhodnutí beru, ale tam je co nápad, to totální blbost. A ten konec? A co třeba ten strach? Ten jako už nikdo neřeší? Ach jo. Fakt jsem z toho smutná. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbina pro děti. Dům je naprosto úžasný, mohla by z toho být atmosferická pecka, ale chtělo by to úplně jiný příběh. Drama to není, horor to není, napětí to nemá, je to prostě báchorka pro děti zhruba do dvanácti let. Kdo Zámek a klíč srovnává s The Haunting of Hill House, není asi zrovna při smyslech. Sorry, tohle fakt pro dospělého diváka není ( a to mám některé tajemné pohádky ráda, tohle už bylo ovšem moc a bez přesahu, který by mohl oslovit starší věkovou skupinu). Přesvědčte se sami. ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Na Netflix stylu mnoha podobných seriálů mi začíná vadit to rádoby Young adult mysteriózní zpracování, jakože to je v podstatě pro děti ale zároveň to bereme strašně vážně. Dle mého názoru tento přístup zabil spoustu dobrých nápadů. Novou Sabrinu například. Co je ještě horší, seriály díky tomu poněkud splývají a upadají do průměru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi velmi líbil a moji oblíbenou komiksovou předlohu jsem poznával od začátku do konce – Zámkovi (tedy až na Rendella) jako by se zhmotnili přímo ze stránek a jsou takoví, jací mají být. Především tedy Bóďa, kterého nemůžete nemilovat, když řádí v chodbách a pokojích Klíčova a nadšeně objevuje jedno tajemství za druhým. Skvělá je i tajemná atmosféra, tak trochu připomínající Stranger Things, za niž Zámek a klíč vděčí i výpravě, režii a super soundtracku (ať už vyjde!), a líbilo se mi postupné odhalování rodinné minulosti. Proč tedy jen čtyři hvězdičky? Kvůli uspěchanosti posledních epizod, které najednou a zbytečně začaly řešit věci, o nichž do té doby takřka nebyla zmínka. A to jen pro "velké finále". Především Korunu stínů nebylo třeba vytahovat se vším všudy a mohla zůstat schována až do druhé řady. Ne snad, že by bitva se stíny nebyla povedená, ale v seriálu jsem do té doby viděl spoustu mnohem působivějších scén a ani se v nich nemuselo bojovat - třeba Bóďovo poletování nebo Ninu se skříní a popelem. Méně je někdy více (a lépe). ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama