Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelá zápletka, herecké obsadenie ako aj výkony. Voight ako ten zlý je super, Hackman skvelý ale od Willa Smitha by som takýto výkon po priemerných roliach typu 'Men In Black' a 'Independence Day' vôbec nečakal. Réžia detto, bratov Scottovcov môžem. Film ukazuje, kam až môže zájsť sila politickej moci, dosah technológií a že v súčasnosti si nikto nemôže byť istý svojim súkromím. Skvelo natočené, rýchle bez akýchkoľvek zbytočných naťahovačiek a tak reálne, že som týždeň po filme s nikým netelefonoval. Jeden z najlepšie premyslených filmov aké som kedy videl. 95%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som film videl niekoľkokrát, pozrel som si ho kvôli komentáru a potvrdzujúcemu hodnoteniu, ešte raz. Naplnil moje očakávania. Okrem zaujímavého a stále aktuálnejšieho príbehu, neutíchajúceho svižného tempa a spoľahlivej trojice hlavných predstaviteľov ma tentoraz upútala aj výborná hudba. Film naďalej patrí k mojim najobľúbenejším, a ak by bolo povinné napísať o každom filme aj niečo negatívne, tak v tomto prípade je to Regina King. ()

Reklama

johnys 

všechny recenze uživatele

Akční hi-tech trailler s prvky dramatu poamericku tak, jak si tento žánr představuji. Výborný tým herců, film má učebnicový spád a zajímavý scénář. Zručná režie Tonyho Scotta je zde jasně patrná. Nadčasový snímek, který nestárne, myšlenky v něm vyřčené jsou i dnes více než aktuální. Obavy některých uživatelů zde - kde že je sledovací technika nyní - přátelé, lepší je nevědět! :-) Pro Willa Smitha zlomový film, kdy se od zábavných “pop-cornových hitovek” dostal k hlubším tématům, mohl si již jako hvězda první velikosti pečlivěji vybírat a scénáře mu nabízené nebyly ošahané... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl s kámošem tehdy v devadesátým osmým, tak jsme se tomu smáli, jak nám chtěji nakukat, že se dá takhle monitorovat pohyb pachatele, či jak snadno lze protlačit zákon o sledování ve stínu hrozby teroristického útoku. Opak se stal pravdou. Usama popelnice obtěžkaná (Bin Ladin) spustil vlnu protiteroristického odporu a zcela snadné zlegalizování veškerého monitoringu, na který nás už připravovali v tomto propagačním filmu. Když jsem to viděl nedávno, bavil jsem se dál, protože i s odstupem let pořád nemáme takové možnosti, jako ukazuje tento třináct let starý film. Pořád nedokážeme z fleku nahlížet na záběr z průmyslové kamery z několika stran (jeden z nejvtipnějších momentů filmu) a ani rozhodně satelitem sledovat tak dokonale pohyb člověka městem, i když se to jeví jako reálné. Ne, opravdu to nejde. Nakonec, kdyby to tak bylo, popelnici obtěžkanou by už dávno našli. Ale to nechci použít jako protiargument, to ne. Z dnešního hlediska je velkým pozitivem filmu, že je dost progresivně natočený, ale to už je halt Scotův styl. Styl, jenž se nikdy neochodí, a proto jeho filmy dokážou bavit i po mnoha letech. Dále se zde objeví hrstka herců, kteří na své popularitě teprve zapracují v pozdějších letech (Jack Black, Barry Pepper a Jason Lee, jehož butchering fate patří též k vtipným kontextovým momentům). Nakonec se dá film i s odstupem let hodnotit relativně pozitivně, ale je třeba to brát spíš trochu jako sci-fi thriller komedie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin a Harry Gregson-Williams: 1. Main Titles [2:00] ,2. Enemy of the State Main Theme [2:55] ,3. Brill's Theme [3:28] ,4. The Ferry [1:16] ,5. Hotel Chase Part 2 [3:45] ,6. Zavitz Chase Part 1 [2:02] ,7. NSA Research [2:35] ,8. Brill and Dean Meet [4:13] ,9. Free Ferry [0:37] ,10. Nanny Drive [1:32] 11. Final Confrontation [8:43] ,12. Coal Yard Part 1 [3:42] ,13. Face to Face [3:09] ,14. The Tunnel Part 1 [1:57] ,15. Coal Yard Part 2 [4:53] ,16. Rachel's Found Dead [5:18] ,17. Wish You Were Here [1:59 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Režisérovi a několika tvůrcům filmu byla před natáčením mimořádně povolena prohlídka centrály NSA, aby si udělali lepší představu. Všichni zaměstnanci museli místnosti opustit a všechny monitory byly vypnuty. Do NSA a podobných institucí je zakázáno nosit osobní hračky, talismany a podobné předměty, které samovolně interaktivně nahrávají zvuk a obraz, aby náhodou nezaznamenali jakékoliv tajné informace či rozhovory. (Hawaj)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama