Reklama

Reklama

Sputnik

Trailer

Obsahy(1)

Vzhledem ke svým kontroverzním metodám je mladá lékařka Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) na propasti ztráty lékařské licence. Její kariéra však možná neskončila. Poté, co je Tatiana přijata armádou, je přivedena do zabezpečeného vědeckého výzkumného zařízení, aby vyhodnotila velmi zvláštní případ, případ Konstantina Sergejeviče (Pyotr Fjodorov), kosmonauta, který přežil záhadnou vesmírnou nehodu a vrátil se na Zemi jedinečně pozměněn: uvnitř něj žije něco, co se ukazuje až pozdě v noci. Armáda však má zlověstné plány. Tatiana chce zabránit tomu, aby vojáci zabili Konstantina. A stvoření samo o sobě prospívá ničení. (C0r0ner)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Rusové tohle opravdu umí. Dobový film a ještě s military prostředí... prostě vizuálně a pocitově paráda. Co kulhá je (jako vždy) scénář. Ruská mentalita se nezapře. I když neobsahuje vyložené debility (na které jsou experti v USA), tak je děj tak zvláštně uloudaný a ne vždy příčina a následek dává smysl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, budu s hodnocením vstřícnější, ale žel vaty je tu dost. Na druhou stranu je monstrum slušně animované, Alla Pugačeva a její píseň je ironické mrknutí očkem na znalé minulého režimu, a hlavně má film velmi dobrou atmosféru, zvláště na té základně. Jen konec mě poněkud překvapil, protože jak? Jak se tam dostal? A kdo to vlastně je? Asi mi něco uniklo při představování obou kosmonautů. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak, zasadenie do komunistického Sovietu tomu tiež veľa nepomohlo... minimálne čo do uveriteľnosti vývoja udalostí na základni. Čo tam tie postavy predvádzajú, to by si za daných podmienok nemohla dovoliť žiadna z nich. Ale "votrelček" vyzeral vynikajúco, zápletku to malo pomerne hravú a ani spomínané postavy (samé o sebe) neboli úplne márne... skrátka obyčajne vydarený príspevok do žánru, pri ktorom je škoda, že nemal odvahu byť niečím viac alebo aspoň byť iný do všetkých dôsledkov (čo je všeobecný a najväčší problém súčasnej, komerčnejšie ladenej ruskej kinematografie). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní ruské Sci-Fi s pěkným ústředním monstrem. Kosmonaut po havárii orbitu si přinese v sobě z vesmíru cosi mimozemského a je vězněn, zkoumán a testován. Na první pohled se zdálo, že film bude vykrádačka Vetřelce, ale Rusové jdou vlastní cestou a je to fajn. Spíš než akční je film napínavý a atmosférický ( při třech scénách se mi hezky zatajoval dech) a došlo i na trochu gore, kde jedna scéna je vyloženě lahůdková a pustil jsem si ji okamžitě 3x. Film je samozřejmě i na skvělé technické úrovni, vynikající je dunivá hudba, která dokresluje stísněnou atmosféru a bavili mě i herci. Podobně laděná žánrovka výjde se štěstím jednou za rok, takže i přes malé nedostatky ( kreatura mohla udělat více neplechy) jsem s tímhle spokojen. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****.7.5/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že mě Sputnik sedne víc. Rozjíždí se slibně, ale poté se posunuje místy pro mě nechtěným směrem. Zkrátka přál jsem si nějakou tu variaci Vetřelce se vším co k tomu patří, místo toho jsem dostal spíše drama plné dilemat. Nejvíce se mě líbil hlavní záporák, ten by si zasloužil podstatně více prostoru a i nějakou tu západní produkci. Ksicht na to rozhodně má. 50% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama