Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku se stydím za své hodnocení, ale Casper šel úplně mimo mě, ani jednou jsem nepocítil že by se mi na tváři objevil úsměv. Zajímavé byly menší camea (Aykroyd, Gibson, Eastwood), tím pozitiva ovšem končí. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Jeden nejoblíbenějších filmů mého dětství. Pravda, sentimentu je tu na rozdávání… ale co, je to přece pohádka. Vzhledem ke své době vzniku jsou zde velmi důstojné efekty, perfektní (náctiletá) Ricci a kouzelná hudba Jamese Hornera (klavírní motiv je neskutečně nádherný). Zkrátka poctivý rodinný film, který stejně jako Jumanji, řadím mezi klasiky tohohle žánru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalší z rady filmov, ktoré som si v 90.tych rokoch požičal v blízkej videopožičovni na VHS. Príbeh Caspera režiséra Brada Silberlinga ponúka dejová zložitosť, vážne "výchovné" akcenty a miestami aj sentiment, ktoré so sebou priniesla orientácia na rodinné publikum. Detskí diváci si z filmu zrejme odnesú len bláznenie malého priateľského ducha a jeho ľudskej kamarátky, dvanásťročnej osamelej dievčiny, ktorá sa na čas nasťahuje do strašidelného domu so svojím otcom. Trochu príliš okázalé rodinné idey zastrešuje nesúrodé rozprávanie, v ktorom miestami zaznejú aj prekvapivo vážne tóny. Špičková animačná stránka filmu je tak trochu v rozpore so scenáristickou nedotiahnutosťou. Rodinná prehliadka však napriek tomu zaujme nielen technickou stránkou, nápaditosťou a inteligenciou, ale aj hereckým výkonom mladej Christiny Ricci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Žral som to ako decko a teraz po rokoch, keď sa na to mrknem, tak to fakt nie zlé. Stále sa jedná o rodinnú fantasy zábavu, ktorá vyzerá pekne strašidelne, má dobrých hercov, fajn Casperov (hlavne animácia toho hlavného), skvelú Hornerovú hudbu kde to má všetko pod producentským dohľadom Steven Spielberg. Obľúbený soundtrack: One Last Wish. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Občas príjemne zábavné, občas príjemne dojemné. Veľmi dobrí herci (Idle, Pulman, Ricci...), dokonalé cameá (Dangerfield, Gibson, ale hlavne Eastwood a AYKROYD!), absencia nudy a príjemný humor zaručujú dobrú zábavu. Silberling je skvelý režisér a pripravil tu temno zábavnú atmosféru. Efekty sú skvelé - tak akurát naivné. Sentimentálny a slzopudný koniec je peknou čerešničkou na záver. Zaručená spokojnosť, ale bláznivý sebaparodický seriál je asi lepší ;) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bez hudby Jamese Hornera by to nebylo ono, ale klavírní motiv je tak dechberoucí, že nemůžu jinak. A ústřední trio "zlých" duchů je k sežrání:-) Místy je to nádherně smutné, ta nostalgie je vlastně na celém filmu to nej. Přiznávám, duo záporáků je vybráno špatně. Celkově velice milý film. Ano, myslím že slovo "milý" je nejpřiléhavějším přívlastkem. Jiné slovo mě nenapadá. Milý film, a kdyby ještě malinko zvážněl, mohl být i srdcervoucí. Hornerův klavírní motiv je tak křehký, až se bojíte dýchat, definice něhy, smutné něhy.... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No vlastně se dá říct, že nebýt Caspera byl by Casper uplně suprový komediální binec ala Střihoruký Edík nebo Beetlejuice či Buráci :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch ma Casper nesklamal - veľmi pohodové, príjemné a s dojemným záverom. Na nedeľné popoludnie alebo na čas strávený s deckami pri telke ako stvorené. 80/100 ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Je tam všechno jak má být, dokonale transparentní a pár pšouků navrch. Mojí dceři se to líbí, její matce taky a já se jdu oběsit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka pro malé i dospělé, která umí být dojemná i rozesměje. Hercům, jako je Bill Pullman nebo Christina Ricci, se jejich emoce dají uvěřit a triková stránka byla zvládnuta dobře. Mohlo to být však kratší, protože děj byl přece jen poněkud řidší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad první film, na kterém jsem byl v kině. Tudíž si ho moc nepamatuju... Ale určitě to nebylo špatné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem vyrůstal, viděl jsem ho poprvé na vhs někdy kolem roku 1999. A už tehdy jsem byl unešen(aby ne bylo mi 9 let). Efekty jsou naprosto dokonalé, příběh ač není geniální tak je dobrý. Herci v hlavní roli jsou výteční(hlavně mladá Ricci který bylo tehdy 15 let). A kamea v podání Eastwooda, Aykroyda v roli krotitele duchů a dokonce i Crypt Keepera z Tales from the crypt dost potěšily, ale pravda je že jsem to ocenil až dnes dřívě sem nevěděl kdo to vůbec je. Dnes by film byl příjemné béčko ale já ho miluju. Jen té sentimentálnosti mohlo být méně. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Casper se povedl. Film pro rodiče a jejich dítka. Sice se bát nebudete, ale kouzelná zábavnost Vás přinutí se dodívat až do konce. ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama