Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Splinter na mňa vždy krivo pozrie, keď z okna čumím ako idú všetci piati do akcie. O geniálnej hudbe ktorá ich sprevádza netušia a ja si s posmechom spievam do vyčerpania Teenage mutant ninja turtles. Mám ich rád, ale ku mne sa nepriblížia, vedia že moje dve Beretty by narobili paseku z ich ázijských náradí. Nie preto, že som šikovný, ale som po smrti. A zbrane moje zbrane pochádzajú z rituálu a sú pomazané krizmou. Dristy, ktoré sa valia na nás z našich komerčných staníc sú na neudržanie a som zvedavý, ktorú z hlásateľok sí tí korytnačí muži vezmú. Panický strach z mozgu mávam, Technodrom vysvetľujem Francúzovi, nie Velodrome je názov štadiónu v Marseille. Zelené šialenstvo pretrváva stále. Aj v telke pre chlapov. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tyhle zmutovaný želvy jsem měl rád. Krank s Trhačem a jejich poskoci ,,roxtýdy a bíbop,, haha...elitní to skupinka :-D Ty epizody byly super.Nedávno to opakovali na Barrandově a visel jsem u toho,jak za mlada. Prostě ty záležitosti z dětství mají velkou emocionální hodnotu a krom toho byly ještě kvalitní....ty dementní Teleblbís nebo Pokémoni,to už ani ty děti nemůže bavit--->100% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Fenomén konca 80.rokov v podobe ninja korytnačiek bol jediný väčší konkurent pre rozprávky od Walt Disney. Leonardo s mečmi bol najobľúbenejší ale aj ostatný ako Michaelangelo s palicou, Donatello s nindžákmi a Raphaelo s nožmi mali čo do seba, vedení pod majstrom Splinterom a za pomoci reportérky April O Neill a proti ním neúprosní Shredder a Krang. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama