Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Pipes 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé animované, akční a rodinné sci-fi, na které jsem se vždy rád díval. Můj oblíbený želva byl Michelangelo a hned po něm Donatelo. Neměl jsem rád Rafaela, protože byl nevýrazný a málo se projevoval. Leonardo byl neutrální, ale až moc šéfoval. Také jsem si všiml, že v některých dílech měl Michelangelo jasně žlutou pásku přes oči a v jiných ji měl spíše oranžovou. Co se týče Trhače, Roxteadyho, Beabopa a Kranga - ve své podstatě jsem je měl rád. Šli za svým cílem a jejich politika nebyla zas tak špatná, jak se všude dočítám. Dalo by se psát hodiny, ale myslím, že to důležité jsem již zmínil. Ahoj. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Dětská láska, kterou jsem si nyní opětovným shlédnutím trošku pokazil (Přesto, že mám do jisté míry dětskou naivitu seriálů rád - třeba Willy Fog na cestě kolem světa). Pocit nostalgie ale většinu nešvarů seriálu zahlazuje a tak si nelze než neužívat Trhače, Kranga, Třísky a všech želváků, které jsem si ale pamatoval trošičku jinak a tak mě dnes už víc těší celovečerák z roku 2007, který se nese přeci jen v trošku temnějším duchu. Kdo seriál nezná z mládí, asi mu už dnes nic neřekne, pro mě to ale jsou užasná dětská dobrodružství u TV, spousty komiksů, samolepek a plastových figurek, které většinou ještě mám někde schované... Ale už si s nima nehraju, fakt...! :) ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů dětství. Rafaelo, Leonardo, Donatello a Michelangelo - 4 zmutovaní želváci pojmenovaný po světoznámých umělcích, kteří milují pizzu... a April O'Neal(ovou). Jejich mentorem je taktéž zmutovaný krysák mistr Tříska a jejich protivníky jsou různé podvratné a kriminální živly v čele s Krangem a jeho pravou rukou Trhačem a jeho sluhy nosorožcem Roxteady a prasetem Bebopem. Chytlavá úvodní melodie. Verdikt: 4* a 80 %. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

No jasné partička na nezaplatenie, žiaľ v pamäti mi zotkveli asi už len 3 epizódy, bolo to dávno no miloval som tento seriál EDIT: uff tak je pravda že Ninja korytnačky opätovným zhliadnutím po rokoch strácajú a to dosť značne z dnešného pohľadu 3* z časov keď som bol malý usoplenec a žral každý diel 5* takže nakoniec aj z nostalgie volím primeraný kompromis. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kdo jako malej nechtěl bejt hrdinou v krunýři, ať se přihlásí! Já chtěl bejt Leonardo. Ani nechci počítat, kolik peněz jsem do nich narval; komiksy, figurky, alba samolepek. Když to vezmu kolem a kolem, Želvy dost zásadně ovlivnily moje dětství a za vším stojí tenhle seriál. Atraktivní ninja tématika tvořila ve skutečnosti jen zástěrku pro víceméně komediální děj, spousta epizod stála za starou bačkoru, Rocky a Bob byli naprostí dementi, a největší zábavu skýtaly hádky Trhače s Krangem, kterého nadaboval Nárožný nasosaný héliem. Nejvostřejší na tom všem byla úvodní znělka. Něčemu tak důležitýmu pro můj mentální vývoj ale míň než plný kotel jednoduše dát nemůžu! 100 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama