Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Han22 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja - v dětství jeden z nejkultovnějších seriálů. Ještě než se objevily Akta X, Krajní Meze, Xena a další věci jsem miloval Opičího krále, Arabelu a Ninje želvy. Na začátku 90. let nebylo nic lepšího - akční figurky, žvýkačky, samolepky, automatová mlátička, komix, filmy a hlavně seriál. Čtveřice želv pojmenovaná po renesančních malířích, pizza, legendární zbraně (bo, sai, katany a nunjaky - kdo neměl doma jedny vyrobené ze dvou klacků a provázků?), krysí mistr, dvojice tupých mutantů, sexy April a hlavně dvojice záporáků Trhač a Krang. Bojové umění se potkalo se sci-fi a humorem a stvořilo bezpochyby pětihvězdičkový dětský kult. A jak seriál dopadl z dnešního pohledu? Dal jsem si práci a skouknul všechny natočené díly - a seriál strašně zestárl. Oproti Kačerům, kteří jsou klasikou dodnes se drží stále stejného schématu - Trhač vymyslí plán, Rocksteady a Bebob vše zkazí, želvy plán překazí, Trhač uteče, April natočí reportáž a nás čeká ponaučení a vtip na konec. Tvůrci to naštěstí časem začnou střídat, takže se objevuje pestrá škála padouchů a poslední tři série značně přítvrdí, ztemní a místo Trhače nás čeká boj z docela našlapaným mimozemským vládcem ale... seriál je těžkopádný, přes spoustu zbraní a bojových umění nikdy nikdo nikoho nezabije, nezraní ani mu vážně neublíží, veškerá likvidace padouchů probíhá v komediálním stylu, padouši střílí, ale nikdy netrefí, humor je značně infantilní. Tohle je zkrátka seriál pro děti, a z nostalgie by se na něj nikdo neměl koukat, protože si zkazí vzpomínky a uvědomí si, že něco se vrátit zpět nedá. Z dnešního pohledu tak maximálně za dvě hvězdy, ale nemám to srdce dát svému dětskému kultu tak málo, takže průměrem za 3. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" mého dětství. Sledoval jsem to jak v TV tak každou chvíli na VHS. Ješte teď mám dvě VHS zachovalé a když přijede na návštěvu můj malinkej bratránek, je tohle vynikající volba před spaním. Trhač byl super záporák. ale musím se přiznat, že nejhorší postavou je Tříska, toho sem v lásce nikdy neměl... :-/ ()

Reklama

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Kultovní dětský seriál mého prvního stupně základní školy. Tímhle žila celá třída a oficiální i neoficiální možný i nemožný merchandising hýbal dětskými přáními. Jinak je to veselý a barevný, ne moc skvěle animovaný comics s chytlavou klávesovou (skoro MIDI :o)) ) "muzikou". Jo, a ty žvejkačky, děsně hnusný žvejkačky, ale ten byznys s těma kupónkama .... hotovej Wall Street v mý třetí třídě :o). ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ninja korytnacky samozrejme patria do mojich TOP detskych serialov. Po nejakej dobe som sa k tomu vratil a vazne som sa nestacil divit ze ten serial nestratil na svojom care skoro nic. Nie su to sice Kacerovky ktore stoja pevne a neoblomne na samotnej spicke ale pre mna to je serial ktory sa k tej spicke vazne splhal. Pri 200 dielnom seriali samozrejme nemozu byt vsetky casti TOP ale vacsina je velmi dobrych, mensia cast vynikajucich a par dielov je naozaj cisto genialnych :) ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama