Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co říci? Tyto internetové projekty jsou občas hodně nenápadné, náhodné, ale o to více originální a zajímavé. Zde se nějak kombinuje zajímavý nápad s dobou a nějakým určitým humorem. Je hlavně až s podivem jakým způsobem to tahá kupříkladu Kozub, o kterém by člověk ani něco takového neřekl. Občas se dostanete na bod stagnace, ale dohromady vám to dá na necelý celovečerní film a vy nějak zjistíte, že jste vlastně spokojeni. Nebyli jste okradeni, humor není nijak vyloženě hrozný a doba si vyžádala takovýto nápad. Sice ne úplně můj šálek kávy, ale i tak jde o velmi zajímavé dílo, které sice bude po nějaké době zapomenuto, ale v onu dobu... to bylo terno. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice (až na pražského týpka.:D) skalní fanoušek Tří tygrů, ale na základě viděných fragmentů na mě Skoro na mizině působilo jako dost vtipný projekt. A když teď na Netflix vylétl Tygří film, rozhodl jsem se tento jejich oceňovaný korona projekt doplnit i jako neseriálovec. A určitě toho nelituji, protože tohle je vážně vtipná reflexe celý tý podivný covidový doby, kde si ze sebe s ukázkovým poker facem  udělalo srandu mimo Tří tygrů spousta dalších osobnosti z české kultury v  čele s Langmajerem a hlavně proto se mi to líbí. I když ano...tady se dělá sranda úplně ze všeho.:o.  A snad poprvé mi přišel vtipný i Petr Kolečko a to tentokrát hodně (Korona v dole mě fakt rozsekala.:D) díl s jeho příchodem byl asi nejlepší (už jak přišel bez roušky - Vidím, že tady na to nehrajete.:D Opět další rozměr humoru seriálu  - zparodování frází za covidu.:D). Ale celá trojice prvních dílů odehrávají se pouze v divadle byla asi nejlepší, to by vážně mohl být klenot v rámci novodobé české komedie. Jak jsem to sledoval s odstupem a mohl to vidět na jednou, tak mi  postupem času přišlo, že se  trochu více tlačilo na pilu. Rovněž  se přidalo na té tygří slovní jadrnosti, samoúčelně. Nová postava Josefa a jeho linka mi přišla úplně zbytečná a nebavila mě - ale jinak gradující finále s nabitou  hereckou Noemovou archou a materiály od Csakové bylo pořád skvělé (to jsou notářsky ověřený čínský podpisy - tyvole!) a asi nejvíc jsem si v té záplavě užil Petra Rychlého, který zde konečně dostal prostor předvést, že je i víc než...doktor z Ordinace.:D Za zábavnou  parodii korona doby a vlastně celé české kultury díky.:D A nesmím zapomenout ani třeba  na Michala Suchánka....Partička!  ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sled scének, které si dělají legraci z oblastních herců (poněkud méně) a z nadutých pražských hvězd (poněkud více). Minisérie reflektující současnou krizi s covid-19 je vtipná, svěží, neokoukaná (právě včetně oblastních herců) a dokonce má vývoj a pointu. To u dílka, které vzniká improvizovaně, aniž by bylo jasné, jestli se natočí další díl (pokud tomu budeme věřit), zaslouží obdiv. A hlavně si to pustit na youtube, protože to fakt stojí za to. SHRNUTÍ: I v době krize můžeš najít perlu. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Improvizační sešns partičky z Míru mi moc nesedí a přijdou mi dost na sílu. I pitvoření Štěpána Kozuba mě nebaví vždycky. Ale u sKORO NA mizině jsem se bavil královsky. Ať si kdo chce co chce říká, drajv to má neskutečnej, hluchých míst jen málo, Kozub to spolu s Langošem táhne páradně, hlášky šustí (hlavně díky Kozubovi) papírem jen výjimečně a celá ta parta je strašně sympatická a fajn. Nakonec mi nevadila ani trochu nastavovaná kaše, kdy čtvrtej díl jsem snesl jako tako lepítko mezi "první řadou" a posledním pátým dílem, kterej doceňuju s každým shlédnutím víc. Když už to vyneslo balík a bylo třeba to trochu vyždímat, tak musím uznat, že to kluci vyždímali docela se ctí. Palba do vlastních řad (Suchánek, Kolečko a ostatní celebrity...) je třešnička na dortu a .... prostě je to super a dám si to rád kdykoliv zas a znovu. Čtyři brutálně udusaný zavaly. PS: akorát to bylo málo sprostý, já bych ještě připepřil... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Díky sKORO NA mizině jsem po letech začal konečně vnímat českou tvorbu i jako druh zábavy a ne jenom odpad, který je rok od roku horší. Divadlo Mír přišlo s něčím, co by pražská produkce nikdy neudělala a svým humorem jde za hranu, kdy jsou kluci nekorektní, sprostí a do všeho se naváží. Příběh je to navíc velmi specifický, protože ve velkém vycházel z reality podobně jako Nejistá sezóna od Cimrmanů. Téma je navíc kvůli Covidu aktuální a ukazuje lidem, jak jsou na tom umělci vlastně bídně. Slezsko a přístup místních ke všemu je z toho opravdu cítit a já doufám, že se bude Míru dařit i v následujících letech. 85% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama