Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1994 a někteří studenti právě odpromovali. Jako jedna z nejlepších absolventek vysoké školy by měla mít Lelaina Pierce před sebou zářivou budoucnost. Realita je ovšem mnohem těžší. Lelaina pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show. Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících. Aktéry jejího dokumentu jsou promiskuitní spolubydlící Vickie, Sammy, který potlačuje svou přirozenou sexualitu a její nejlepší kamarád Tray, velmi nadaný mladík, ovšem zároveň rebel bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem, ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. A tak se ambiciózní dokumentaristka z ničeho nic ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. Film je režijním debutem Bena Stillera. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (78)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej film prakticky o nicem a bez poradnyho deje, kde se resi hlavne vztahy party cerstvejch absolventu, ktery vylezou ze skoly s hromadou idealu a postupne zacnou mit problemy, hlavne s praci. Ale je to natoceny pohodove, je tu perfektni hudba a herci, i kdyz se obcas chovaj jak hovada, hrajou perfektne, obzvlast Hawke je paradni, ale i Stiller a Zahn podavaj svuj nadprumer. Celkove misty zajimavy, misty trochu zdlouhavy a stereotypni, nicmene za slabsi 4*. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdybych to viděla v pubertě, zaokrouhlim 3,5* určitě nahoru za všechny ty "moudra, rebelii a lásky až za hrob" - teď už sem na to moc stará a bez ideálů. Ale Ethan je tu docela sympaťák. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to takovej film o procitnutí z bezstarostnýho školního života do reality. Hledání práce, shánění peněz, do toho nějaký to řešení vztahů... Ty vztahy se řešily až zbytečně moc a bez toho přiblblýho romantickýho happy endu bych se fakt obešel, ale jinak se mi to docela líbilo. Potěšila mě taky přítomnost mejch oblíbenejch herců Bena Stillera (v poněkud netradiční roli kravaťáka) a Janeane Garofalo (tradičně asociální postava). Jo a v zajímavostech jsem si přečet, že to byl první film, ve kterym se objevila Renée Zellweger, tak jsem čekal, co předvede a ona se tam jen tak mihla asi na 10 sekund a neřekla ani slovo. Prostě debut jak noha :-) 75% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jakožto sotva opeřené ptáče jsem se čtrnáct let po vzniku podívala kvůli Ethanu Hawkeovi na tento film a potom si jenom s otevřenou pusou řekla: "TOHLE natočil ZOOLANDER?" (Nic ve zlém, miluji oboje.) Velmi krásný film a velmi pohodový soundtrack (mít tak plnou verzi Add it up). A taky už aspoň umím definovat ironii. --- A kdo by to byl řekl, že mi bude stačit dalších osm let a film mi bude připadat natolik naivní, že i navzdory veškeré nostalgii poklesne mé mínění o jeho kvalitě. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Mnohem skutečnější a syrovější, než všechny současné (metrosexuální) pokusy o generační výpověď. Stillerův první celovečerák a hned s poměrně silným úderem na solar. Působivé od hereckého obsazení až po soundtrack! PS: Nechce se mi ale věřit, že by mi měl rozumět zrovna Ben Stiller. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Myslela som si, že už kvôli tej romantickej odrhovačke Baby I love your way to je nejakým spôsobom kultový film. Trt makový. Nepozerala som ho síce na 100%, ale prečo? Lebo sa to nedalo. To bola taká strašná, preafektovaná NUDA, že som sa väčšinu času radšej nedívala, len počúvala tie ich "dozrievajúce" plky a problémy a varila obed. Hádam jediná zábavná postava bol nafúkaný moderátor okázalo trápnej rannej šou :-) Prípadne ešte divní rodičia. Naopak mladí protagonisti mi prišli totálne nezaujímaví, trápne rozháraní, infantilní a neznesiteľní. Ako vravím, nedávala som úplne pozor, ale nemyslím si, že by to príliš pomohlo. Aspoň ten vyprážaný patizón čo som upiekla pri filme, bol skvelý :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavá vztahovka, ve které hraje kupa známých (nechci napsat dobrých) herců, kterou režíruje Ben Stiller. Dnešním mladým divákům tomhle nemá moc co říct a vlastně ani mě to moc nedalo. Koukal jsem na to jen z důvodu účasti těch známých herců. PS: Renéé se zde mihne asi sekundu, to aby někdo na to nekoukal kvůli ní. 50% ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Film který je umelěcký, ale jde úplně mimo mě. Opravdu (jak tady někdo napsal) je Ethan protivný a ošklivý (na rozdíl od obchodníka se smrtí kde byl úžasný). Prostě se mi to nelíbilo ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Singles 2, len bez uveriteľnosti. Ben Stiller, synček Hollywoodu, nakrútil príbeh o ťažkom živote čerstvých absolventov na pomedzí 9-to-5 jobov a prázdnych vzťahov. Mohlo to byť skvelé, ak by to nakrútil niekto, kto niečo také zažil. Ten kontrast vidieť pri scénach s TV show - tie Stiller zvláda skvelo a mocking MTV je jedna z mála meta-vecí, čo mu vychádza. Zvyšok je vyumelkovaná 90s špina života mladých s otrasnými postavami. Medzi Ethanom Hawkeaom a Winonou Ryder je asi toľko chémie ako medzi pápežom a moskovským patriarchom. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mám rád Stillera ako komika, ale jeho réžijné začiatky sa moc nevydarili. Keby to točil DiCillo, alebo Crowe, ako autorský film, s rovnakou hereckou zostavou, mohla to byť už teraz klasika. Miesto toho vznikol nedotiahnutý snímok, s nádhernou Winonou, ktorý dávno upadol do zabudnutia. Ale ten 90s feeling je stále fajn. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První polovina na mě udělala moc dobrý dojem, má originální myšlenku v podaní zajímavých herců, tu druhá část ale bohužel až moc ustanula ve stereotipních a klišoidních vodách. Nic to ale nemění na tom, že je to příjemný film se skvělým soundtrackem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takovej film ze života. Nic extra, zajímavý obsazení, příběh normálka a spíš je to romantický než komedie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka si nahrává na kameru dění v pronajatém bytě, kde čtveřice přátel vypráví o svém dětství i současnosti a sem tam uspořádají mejdan. Stejně nudný a banální je film. Je jako videodeník nepříliš talentovaného a nápaditého filmaře, takže může zaujmout jen jeho nebo jeho známé (a ty nejspíš pouze ze soucitu). Všechny postavy tohoto filmu jsou navíc protivné svou nevyhraněností a nerozhodností. (6. 1. 2011) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder, Ethan Hawke a Ben Stiller jako absolventi americké vysoké školy čelí koncem 90. let minulého století bolestné realitě života – sny jsou sny, ale když nejde najít práci, musí i vysokoškolská absolventka nastoupit ve fast foodu. Zvláště když odsuzuje své rodiče z pokrytectví a vlastnictví BMW. Její přátelé ale řeší podobné problémy, někdy i rodinné, milostné, s nemocí, podezřením na AIDS... DVD: V bonusech jen dvouminutový trailer (4.3) s CZ titulky. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas má člověk to štěstí, že ten správný film potká ve správném momentu svého života. Zásah filmu pak může překročit hranici obyčejného filmového zážitku a zásadním způsobem může ovlivnit i život samotný. Reality Bites tím filmem v mém případě není, ale můj soukromý vesmír zasáhl natolik, že má k podobné výsadě hodně, hodně blízko. Ten chybějící střípek je Stillerova nerozhodnost, zda film vést a zakončit spíše v rovině romantické komedie, anebo se nekompromisně rozhodnout pro existenciální rozervanost. Kdyby zvolil druhou možnost, Reality Bites by se pro mě stal dokonalým filmem. To drásající pnutí, jaké v půlce filmu mezi sebou mají Winona Ryder a Ethan Hawke (mimochodem moji soukromí kandidáti na nejlepší intelektuální pár ever hned vedle Ethana s Julie Delpy) je podle mého názoru totální tvůrčí majstrštyk (casting, scénář, dialogy, vedení herců, chemie mezi nimi atd.), za který by každý další tvůrce dal nevím co. Navíc způsob, jakým Lubezki hlavní charaktery dokonale tesá, dělá ze sledování až fyzicky příjemný zážitek (Winona tu pro mě naprosto dokonale ztělesňuje ženskost 90. let). A právě esence let devadesátých, která filmem prostupuje jako neviditelná, ale všudypřítomná mlha, dodává Reality Bites feeling staré a nepodstatné momentky, jakou člověk po letech vyštrachá někde z krabice, a když se na ní podívá, uvědomí si, že tehdy prožíval něco speciálního. A tenhle pocit jsem naposledy cítil u Chlapectví. 8,5/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Scéna na benzínce, jak začnou čtyři kamarádi bláznivě tančit vystihuje celý děj, mírně bláznivý, mírně veselý, mírně smutný. Winona, Ethan, Steve i Ben jsou skvělí. ()

Reklama

Reklama