Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 927)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Zmizíš z tohodle města. Hned teď. A když zmizíš, budeš zmizelej, nebo tě zmizím já. V L.A. jsi prostě skončil. Bereš?“ Ostatně, kdo by odporoval někomu, jako je pan Wallace, že…V rámci restartu Tarantinovy tvorby muselo samozřejmě dojít i na Pulp Fiction. Když jsem ho viděl poprvé (před cca 11 lety), nadšení u mě zrovna nepřevládalo, a vlastně to dost negativně poznamenalo můj vztah k Tarantinovi. Napodruhé už to bylo o mnoho lepší. Především jsem se o dost víc bavil a nacházel zalíbení jak v dialozích, tak hlavně dobře napsaných i zahraných postavách (Jules, Vincent, Butch, Marsellus, Winston, Mia…zamrzí jen min. prostor pro Buscemiho, ale na další hereckou exhibici už asi nebylo místo). Kult ani genialitu jsem v tom stále neviděl, kvalitní podívanou už ano. „Neleze ti to na nervy?“ - „Co jako?“ - „Trapný chvíle ticha. Proč máme tu potřebu plácat třeba úplný kraviny, jen aby nebylo ticho?“ - „To nevím. Dobrá otázka.“ - „Podle toho poznáš, že jsi narazil na někoho extra. Když můžeš tu hubu na chvilku zavřít a příjemně sdílet ticho.“ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Máme radost? To si piš, že máme radost, takovýhle film patří do zlatého fondu kinematografie...jedním slovem geniální, dvěma slovy Winston Wolf:) Takže, vážení přátelé, nezapomeňte, že úcta k starším je projevem vychování, a proboha v tom nehledejte hlubší smysl, takové to nahlédnutí do světa drsných gangsterů, kteří i přes svůj amorální život mají jistý zvrácený kodex cti. Nebijte mě, tohle mi tvrdil jeden "intelektuál" z našeho gymplu. Co jsem mu na to mohl říct jiného než: Enyky benyky kliky hec... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Svět byl před příchodem energického milovníka dobrých i brakových filmů Quentina Tarantina (určitě) jiné a (asi) nudnější místo. Nechronologicky uspořádaným příběhem s řadou vypointovaných scén a nezapomenutelných dialogů si přitáhl miliony fanoušků. Beru, respektuju. Ale nejde nevnímat onen cynismus za každou cenu, přepálenou stopáž, scény, které jsou o dost delší, než by měly být, na efekt nebo tak trochu o ničem. Prostě to tak cítím. Samozřejmě zdánlivě nekonečné rozhovory charakterizují jednotlivé postavy (přeci jen si Tarantino odnesl Oscara za scénář), jejichž dráhy se nakonec protnou. Bruce Willis odmítne prohrát zmanipulovaný boxerský zápas, Amanda Plummer a Tim Roth fňukají nad nevděčností loupit, až přepadnou restauraci, John Travolta má pobavit šéfovu manželku Umu Thurman a společně se Samuelem L. Jacksonem vystřílí byt s mladíky. Fenomén určité doby!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Quentin Tarantino / Príbeh: Roger Avary, Quentin Tarantino | Hudba: The Marketts | Produkcia: Lawrence Bender | Distribúcia: Miramax Films | Rozpočet: 8,5 miliónov $ | Tržby: 213,928,762 $ || Extra záležitosť s výnimočným scenárom, dialógmi a hudbou. Film, ktorý pomocou Tarantina otvoril brány fantázie a tvorenia k non-mainstreemovým, no pekelne úspešným experimentálnym počinom. 92% | SD, DD, EN DTS | ()

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že nejsem žádný zapřísáhlý Tarantinovec. Tarantina uznávám, ale nemám ho za režiérského boha. Ovšem díky "Pulp Fiction" by se jím možná stal. On totiž má rovněž rád filmy a má dobrý vkus. Ze svých oblíbených filmů si bere různé nápady a je to dobře. Naprosto vynikající směska nápadů, neustálé pochodování z žánru do žánru za podpory výtečné hudby (hlavně úvodní kytarovka) a bezchybných herců. Všechny příběhy jsou skvělé, hlavně ten s Brucem Willisem nemá chybu. Ale zase nejvíc padne hlášek v tom posledním. "Pulp Fiction" bych mohl označit za art akční film. Mnohý by mě mohl mít za magora, ale je to prostě tak. P.S.: Velmi chválím všechny co se podíleli na českém znění, především Pavel Trávníček (John Travolta) a Vašek Vydra (Ving Rhames) nemají chybu. ()

Galerie (247)

Zajímavosti (332)

  • V letech 2020–2023 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions celou škálu ikonických předmětů z toho snímku. Ještě před začátkem bylo jasné, že o rekvizity bude obrovský zájem. Zájemci si mohli zakoupit například sérii třech klíčů od motorových vozidel v hodnotě 256 amerických dolarů. Zájem byl i o registrační značku 1PEK618 z Hondy Civic Butche Coolidge prodanou za 2 500 dolarů či dvě značky 3ABM581 z vozu pana Wolfa (Harvey Keitel) vydražené v celkové výši 12 700 dolarů. Aukční dům nabízel i dvě sady adrenalinu s ikonickým červeným fixem. Jejich celková cena se vyšplhala na 10 700 dolarů. Na aukci se objevila například i sada šesti ubalených cigaret Vincenta (John Travolta) prodaná za 576 dolarů nebo jeho pouzdro na kokain, které překonalo desetinásobek odhadní ceny a kupující si ho odnesl za 4 480 dolarů. Velký zájem byl i o předměty, které používá Mia Wallace (Uma Thurman), tak například snubní prsteny byly vydraženy za 5 200 dolarů nebo krabička cigaret značky Red Apple za neuvěřitelných 5 850 dolarů, přičemž odhad byl pouhých 300 dolarů. V aukci se objevily i takové kuriozity jako například papírová taška firmy Big Kahuna burger prodána za více jak 4 000 dolarů. Zájemci se však mohli těšit i na opravdu kultovní kousky jako například dva černé obleky Vincenta Vegy se prodaly dohromady za neuvěřitelných 58 100 dolarů. Zájem byl i o náramkové hodinky dvojice Vega a Winnfield prodané po 6 400 dolarech za kus. Největší zájem byl však dvě rekvizity a to o peněženku Julese Winnfielda (Samuel L. Jackson) s nápisem: „Bad mother fucker,“ kterou si zájemce odnesl za 25 600 dolarů a japonskou katanu používanou Butchem Coolidgem (Bruce Willis), za kterou zájemce zaplatil 35 200 dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama