Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve musím konstatovat, že jsem odpůrcem pohádek. Nicméně i tak mi nedělá problém prohlásit, že naše pohádky (Byl jednou jeden král, Tři oříšky pro popelku, S čerty nejsou žerty) patří mezi národní filmové poklady. Nevím zda tyto snímky pan Troška viděl, ale rozhodl se nám divákům ukázat, že to jde i jinak. Dal tomuto žánru zcela nový rozměr a ukázal, že i z pohádky lze krásně vytvořit zcela nestravitelnou idiotskou sračku. Skvělá práce pane Troška. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, že si Troška nechal všechny své trumfy do pokračování a dokáže vytvořit tři paralelní linie, přičemž každá dokáže zaujmout a pobavit. Chytré nápady střídají druhé a i když je drak trikově otřesný (i na tu dobu a zvláště teď), dokáže pohádka bavit svým tempem a kreativitou. A hlášky jsou skoro pohádkovsky kultovní. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nechápu zde velmi nízké hodnocení, v roce 2001 celé Česko běželo na dvojku do kina, všichni (a především děti, pro které to bylo točeno) byli nadšení, a nyní si zde hrajeme na pány kritiky, kteří prostě nemůžou pohádku dobře ohodnotit. Jediné, co mi na pohádce vadilo, byla účast Karla Gotta - to opravdu nee, jinak celkem solidní dílko. ()

forsythia odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kdyby nestačilo, že se ten ubožák Honza na všechny vybodne, a oni mu všichni vesele skočí okolo krku, ještě se do toho musí montovat dalších pár tuctů stokrát ohraných písniček z jiných pohádek a já nevím, co je tohle za druh masochismu, že mně nestačil ten první díl a musím se podívat i na druhý. Příště už o tuhle splácaninu okem nezavadím. Ani Trošku. ()

acn odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zmrdoška se kdysi dávno rozhodnul natočit českou verzi Pána Prstenů, kde místo prstenu bude (H)hůlka. Markýtka s Honzíkem se při siflové koupeli rozhodli, že si společně udělají rejnoka, který sjednotí celý svět pod energií incestu. Pomocí sedmimrdových bot, které nabudí ještěrku od Eufroprciny a posílají do ní energetický tok od Zdeňka, který v tu chvíli masturboval do kříže s Doktorem od jezera Imbecilů, se král Bambas dá dohromady se Sabinkou, kterou už omrzel věčně namrdaný princ v Do-Re-Mi a rozhodla se stát Merlinovou děvkou. Honipírko s Prciprachem a dalším prdelníkem se v humorné podobě vydají na dobrodružnou cestu po výblitcích od zaklínače českých analních otvorů mistra Zdeňka MámVPičisty Trošky, který podle legendy cestuje po světě a kouká každému do prdele v naději, že najde další skvělé nápady na nové filmy. Nakonec se stejně všichni sejdou v pekle u Božského Káji, který se vzdal nebe, aby mohl být se svoji polovičkou, a ve společném hrnci si to rozdávají dodnes. Všichni jsou plní radosti a štěstí a světu vládnou ještěři, kteří vypadají jak rejža, když jde nacamranej z tahu s princem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Dana Morávková (Dora) má ve skutečnosti z koní strach. Během natáčení dokonce z koně spadla. Dnes již s úsměvem vzpomíná, že když film viděla poprvé, byla naštvaná, jelikož záběr s koňmi se točil poměrně dlouho, avšak ve filmu z něj vidíme jen několik málo sekund. (fiLLthe3DD)
  • Filmovalo se v Adršpašských skalách(jezero), na zámku Telč a hradu Gutštejn. (M.B)
  • Na natáčení jezdili za Karlem Gottem němečtí fanoušci i v několika autobusech. (M.B)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama