Éva ZsurzsScénář:
Gábor ThurzóKamera:
György CzabarkaHudba:
András SzőllősyHrají:
Ferenc Bessenyei, Tibor Bitskey, Ilona Kállay, Péter Benkő, Ádám Szirtes, Erzsi Máthé, Manyi Kiss, Sándor Pécsi, István Avar, Gábor Nagy (více)Epizody(7)
A gyanú (E01)
Szemet szemért (E02)
Két szomszédvár (E03)
Rozália (E04)
Az áruló (E05)
Egy szál rózsa (E06)
Szeszélyes gondviselés (E07)
Kramer, najvyšší sudca mesta Levoče zastrelí psa podžupana Gorgeyho. Gorgey sa pomstí v zúrivosti zastrelením Kramera. Senát mesta Levoče vyhlási smútok dovtedy, kým nedostanú pred súd podžupana. Film bol nakrútený v Levoči, Banskej Bystrici v Topoľčanoch a v Telči. Film je o láske, smrti a dejinách horného Uhorska v časoch kuruckých vojen podľa románu Kálmána Mikszátha. (Cicis)
(více)Recenze (8)
Vždycky, když někde vzpomínáme na to na co jsme koukali v dětství, tak padne i název Černé město, takže patří k těm, které člověku zůstanou v hlavě i navzdory času a tomu, co všechno za ty roky viděl. ()
Ve velmi mladém věku viděný seriál,v hlavě mi hlavně utkvěl poslední díl,kdy se podžupan vydá (nebo je zajat ...) a skončí na popravčím špalku ( scénu kata s velkým mečem vidím jako dnes). Škoda,že takový filmy a seriály vidět dnes (místo ,,ordinací,ulic,přístavů atd.), je spíše velký štěstí anebo náhoda .... ()
Tento serial prave isiel na MTV3 (stanica nostalgia) prirodzene v madarcine. Aj po rokoch ma presvedcil o svojich kvalitach natolko, ze som ho objednal aj na DVD - som lenivec, nechce sa mi prevadzat TS subory na DVD, alebo avi, ked sa to da kupit hotove. Realie tocene v historickych lokolitach Slovenska (drobne zabery aj v Bratislave, aj ked dejovo patria do Levoce), slusna vyprava, perfektne kostymy, no a madarska herecka elita. Mozno sa ceska, alebo slovenska televizia po rokoch "utrhne" a zaradi tento serial do vysielania. Popri tych srackach, co denne vidim v televizii, by to bolo jednoznacne pozitivum. ()
Pokud si vzpomínám, šlo o několikadílný historický TV seriál se slovenským dabingem týkající se m.j. města Levoči. ()
Maďarský historický seriál zo slovenského prostredia (Levoča), plný vášne, intríg a lásky, bol vysielaný v našej televízii v roku 1974. ()
Photo © MTVA