Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 6

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (277)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nádherně animovaná záležitost plná kreativních tvůrčích nápadů, která je ale zoufale natažená a místy i bohužel tragicky nudná. Tak zhruba nějak takto lze v pár slovech popsat nejnovější zářez z dílny Pixaru Lightyear, který potenciál jedné z nejoblíbenějších postav z franšízy “Toy Story” využívá jen z poloviny. Jistě, celý snímek působí krásně staromilským a ve své podstatě neokoukaným sci-fi dojmem, nicméně i tak budete mít stále neodbytný pocit, že z toho šlo “vyždímat” daleko, daleko více. Nastalou situaci už bohužel nedokáže zachránit ani atraktivní linie se Zurgem, která bohužel po velmi krátké chvíli vyšumí do ztracena – stejně tak jako vzpomínky na tento nešťastný film. Škoda. (Disney+) „To infinity...” ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu dobrá. První polovina příběhu také, hodně mě to zaujalo a bavilo. Avšak čekal jsem, že zhruba v polovině filmu se konečně z té planety dostane a začne nějaké nové dobrodrůžo. Ovšem za mě nesmyslně přišli roboti, kteří se do toho filmu vůbec nehodili a Buzz zůstal až do konce na té planetě, což mělo za následek snížení napětí i kvality příběhu. Šokem pak pro mě bylo, když se v animáku pro děti objevil lesbický pár a měl spolu dítě. Dcera z toho byla zmatená, jak se dvěma ženám mohlo narodit dítě. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velká dobrodružná jízda časem i prostorem. Příběh od startu chytne a nepustí. Pixar vytáhl nečekaný nápad natočit ten film, jehož hrdinu musel Andy z Toy Story mít. Rakeťák vlastně asi není pro dnešní děti jako spíš pro ty co byly děti v roce 1995 stejně jako právě Andy. Dnešní prckové tam mají tak maximálně božího kocoura Soxe. Vizuálně je to úžasná podívaná. Nádherné propracované vesmírné lodě a krásná mimozemská krajina. Pastva pro oči. Giacchinova hudba znovu parádní. Dočkáme se dvojky nebo sólovky pro Woodyho? ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Jako milovník série Příběhu hraček jsem se na Buzzovo sólový dobrodružství hodně těšil, a i přesto, že byl film příjemná oddychovka, tak ho považuju za nejslabší přírůstek do Toy Story rodiny. Neumím to popsat, ale prostě mi tam chyběly naše milovaný postavy a tím to postrádalo určitym způsobem svoje kouzlo. Ale o čem tead film je? No tenhle snímek, má betj „ten film“, kterej viděl Andy v kině a díky kterýmu se zamiloval do postavy Buzze Rakeťáka, ale upřímně si jako nemyslim, že zrovna takovej film by si jakýkoliv desetiletý dítě tak moc oblíbilo. Postavy i premisa filmu o ztroskotání Buzze a dalších lidí na cizí planetě jsou celkem fajn, ale přišlo mi, že to dost vykrádalo ten animovanej Buzzovo seriál (ano fakt vyšel v roce 2000 animovanej seriál o Buzzovi jménem Buzz Lightyear of Star Command). No a hlavní odhalení filmu mi přišlo jak okopírovaný z videohry Spider-Man: The Edge of Time (schválně jestli si ještě někdo tohle pamatuje). I když přímo nevyhlížím další Buzzovo pokračování, tak musím přiznat, že díky nápadu na pohled „reálnýho Buzze“ bych se nebránil i nějakýmu reálnýmu pohledu na film se šerifem Woodym, kterej ispiroval kolekci hraček kovboje Woodyho v Toy Story světě. 6,5/10 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěrohodný jako film, který by si malý Andy oblíbil v roce 1995. Ne ani tak kvůli rozmazávané propagaci LGBT nebo inkluzi, ale hlavně dík nemohoucnosti hlavního reka. V dobách, kdy byl akční žánr na vrcholu testosteronu, se vedle Ramba, McLanea, Terminátora a Topra Harleye staví Buzz, který potřebuje skupinovou terapii s babčou, idiotem a malou holkou, aby se dokázal postavit sám sobě. Celý příběh je nudně stavěný tak, aby každá postava mohla napravit svou chybu a šrám na dušičce, jako motivační video pro děti i dospělé. Źe už dneska Pixar neumí udělat tichou scénu, nebo poctivě gradovanou, je pak skoro jedno. Špatný Pixar, průmerná disneyovka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)
  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama