Reklama

Reklama

Alternatywy 4

(seriál)
Polsko, 1983, 8 h 51 min (Minutáž: 59 min)

Hrají:

Mieczyslaw Voit, Emil Karewicz, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Roman Wilhelmi, Halina Kowalska, Wojciech Pokora, Stanisława Celińska, Zbigniew Buczkowski (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál sleduje boje obyvatel stejnojmenného varšavského činžovního domu s jejich majitelem Stanislawem Aniołem (Roman Wilhelmi), který se jim ve jménu svých vlastních ambicí snaží znepříjemnit život. Záměrem tvůrců bylo představit kolektivní portrét společnosti na příkladu obyvatel jednoho z varšavských panelových domů. (sator)

(více)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Polský komediální seriál měl premiéru na Prvním kanálu Polské televize od 30. září do 25. listopadu 1986. Seriál sleduje boje obyvatel stejnojmenného varšavského činžovního domu s jejich majitelem Stanislawem Aniołem (Roman Wilhelmi), který se jim ve jménu svých vlastních ambicí snaží znepříjemnit život. Záměrem tvůrců bylo představit kolektivní portrét společnosti na příkladu obyvatel jednoho z varšavských panelových domů. ()

Jirásek 

všechny recenze uživatele

Devítidílný polský normalizační seriál o životě v jednom typickém socialistickém paneláku byl výborný v tom, že si zde byli Poláci schopni udělat srandu sami ze sebe. (Alternatywa – česky možnost, tudíž ulice „Možnosti 4“). Několik rodin, průřez tehdejší společnosti, získá byt v onom paneláku a to je samozřejmě námět na spoustu situací. Kupříkladu rodina Kotkova s rodinou lékaře Kolka jsou nacpány do jednoho bytu, protože jeden byt prostě chybí, aby v osmém díle byl objeven, celý zazděný. Do toho charismatický správce Balcerek a další… No, pracuji na opětovném sehnání tohoto dílka. http://www.alternatywy4.net/ (2.6.12) Vaska: děkuji, vzpomínky jsou již trochu vousaté. :) ()

Reklama

vaska 

všechny recenze uživatele

Skvělý polský seriál 80.let....jen snad doplním Jiráska-Balcerek nebyl správce,byl to nájemník opilec,správce byl Aniol-Anděl:-)a hrál ho vynikající Roman Wilhelmi,mimo jiné představitel velitele tanku Olgierda z prvních dílů Čtyři z tanku a pes...v tomto seriálu hraje komunistického papaláše/a to skvěle-bavil jsem se/ i Janusz Gajos,známý jako Janek Kos rovněž ze Čtyř z tanku:-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jako první ztvárnil roli Józefa Balcerka Ludwik Pak. Natáčení seriálu však bylo přerušeno zavedením stanného práva v Polsku a po obnovení natáčení se režisér Stanisław Bareja rozhodl změnit obsazení a předat roli Balcerky Witoldu Pyrkoszovi. (sator)

Reklama

Reklama