Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 3

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Recenze (131)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ideální odpočinková gangsterka, mix stylu a zábavných charakterů, konzistentní kvalita v rámci 8 epizod. Theo James nezaujal jenom jako totální zmrdeček z White Lotus, ale taky tady jako sympatický mladý lord a gentleman. Daniel Ings je na to kuře přímo rozený. Zatímco takový Giancarlo Esposito zase vysekl svý klasický Breaking Bad já. A dalších pár radostí v obsazení. Zhlédnul jsem rychleji než bylo v plánu a vůbec se nezlobím za další pokračování. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POTŘEBUJEME SE VYMANIT Z PODRUČÍ ZLOČINU A BÝT SVÝMI VLASTNÍMI PÁNY…“ Filmový „Gentlemany“ žeru, ale tohle mě zklamalo…Sice je to pohodovka, občas ironickej ftip, ale není to tak nabitý dějovejma zvratama a (už vůbec ne) zajímavejma postavama, jako filmový Ritchiovky. A taky toho vtipu je pomálu. Tempo je celkem svižný, je to na pohodu, ale už se k tomu nevrátím. Možná i proto, že největší charisma tady má Vinnie Jones ve vedlejší roli. Což je takový zvláštní…    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o spin-off stejnojmenného filmu z roku 2019. 2.) Thx za titule „Veronika Kursová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie at its best ! Za mne teda ještě zábavnější a ucelenější zážitek než původní film, byť bez pořádných hereckých hvězd, ale je to londýnská Gangsterka jak Řemen! Sympatický Theo James po smrti otce zdědí drogové impérium s bohatsvím i s jeho problémy, které bude muset řešit a většinu problémů způsobí jeho ztřeštěný bratr Daniel Ings. Vedle Thea zde kraluje Kaya Scodelario, na kterou se nejen výborně kouká, ale má i skvěle napsanou postavu. Ritchie sice mohl přitlačit na pilu, co se týče akce a násilí, toho tu ve výsledku dostanem poměrně málo, ale vynahrazuje to vybroušenými i vtipnými dialogy, Tarantinovskými zvraty, skvělým tempem, cool postavami ( každá nová postava na scéně je TOP) a sympatickou atmosférou, kde jsem opravdu celou sérii zhltl na jeden nádech bez mrknutí oka, tak moc mě to bavilo. Máme teprve Březen a už teď je tu minimálně 5 adeptů na seriál roku (Golden hour, Slovo pacana, Deaths Game, Metoda Markovič:Hojer a Gentlemani) to bude letos ještě sakra zajímavé. 9/10. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První čtyři epizody jsou nádherně vypointovaná gangsterská odysea přesně s tím Ritchieho rukopisem, jak je máme všichni rádi. Ve druhé půlce se to bohužel trochu rozmělní a nebýt hezkého, byť lehce předvídatelného finále, dojmy by byly jistě rozporuplnější, nakonec ale vládne spokojenost. Nejsem si sice jistý, že to má úplně potenciál stát se moderní odpovědí na Peaky fockin' Blinders, minimálně jednu další takovou sérii bych si ale dal. Už jen kvůli Kaie Scodelario, která je sama o sobě důvodem k bingeování. Poctivých 7,5/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původně jsem vůbec nezamýšlel, že se k seriálu dostanu, původní Gentlemany mám sice hrozně rád, ale příliš mě nenalákalo obsazení a myslel jsem si, že to bude jen seriálová rychlokvaška pro Netflix bez účasti původních herců. To poslední se sice potvrdilo, ale nadšené ohlasy mě utvrdily v tom, že jim musím dát šanci...no a to jsem teda nečekal, že mě to tak lapí do hrsti a Theo James s Kayou Scodelario se pro mě stanou představiteli seriálu roku. Opravdu málo už pociťuji, že si po dokoukání jednoho dílu chci hned pustit další, binge-watchingu vůbec neholduji a zde jsem to měl hned několikrát. Snad už brzy odklepnou druhou řadu a my budeme svědky dalších osudů těchto zajímavých postav, a snad se příště zapojí i nějací herci z filmu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Seriáloví Gentlemani jsou úkazem toho, jak má fungovat seriál, který vychází z filmové předlohy. Guy Ritchie a jeho tým nenadělil pouze rozředěnou variaci na jeho filmové Gentlemany,  naopak dodal pozoruhodný seriálový tvar, který sleduje přežívání protagonisty ve světě plném nebezpečných postav, intrik a násilí. A tohle přežívání člověka prostě občas semele. Theo James po herecké stránce mile překvapil, Daniel Ings si poté nejeden moment krade pro sebe. Zdánlivě epizodické vyprávění poté vede k výtečně vybudovanému finále. Člověk chce po konci snadno více a to i přes  fakt, že tu tentokrát není Mickey Pearson nebo Coach. Tak třeba příště. Málokterý seriál si za poslední dobu tak moc říkal o 2. sérii.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fenomenálna práca Guy Ritchieho! A konečne niečo lepšie aj na Netflixe. Čistá esencia toho, čo mnohých na tomto režisérovi baví - inteligentné a zároveň zábavné podanie príbehu, zaujímavé postavy, fantastický strih a hudba, more komických, tragických aj prekvapivých momentov a rozumné rozuzlenie zápletky. Viac som ani nečakal. Bravooo! Plný počet po dlhej dobe. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ritchie je tam cítit hlavně v pro něj nejtypičtějších tématech, ne už tak moc ve zpracování - jeho filmy uhání tempem kterému se seriál ani nepřibližuje, a k jeho ikonicky stylové režii je tohle spíš jako dílo nadšených napodobitelů... takže se nemůžu zbavit dojmu že seriálové zpracování je prostě zbytečné, když mu to ve filmových gangsterkách vždycky funguje líp. Tedy hlavně v těch starších a povedenějších, Ne že by seriál byl utahaný ve srovnání s jinou televizní konkurencí, bavil jsem se, hlavně v první polovině. Je příjemné že většina dílů se drží rozumné délky, a že každý díl funguje víceméně jako standalone příběh. Které se sice ke konci trochu svážou dohromady, ale to už je docela drhnoucí a křečovité - ne jako gradující vyvrcholení, ale jako snaha tomu dát aspoň nějaké finále. 7/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevyvážené, co se týká kvality jednotlivých dilů. Jeden byl v pohodě a v dalším se to zase vezlo. Možná to bylo více režiséry, vážně nevím, ale nesedl mi i třeba hlavní hrdina a jeho filmový bratr, ten jakby smet.  Co mě naopak potěšilo byla místy celkem vtipná atmosféra, starý lišák Vinie Jones a pak hlavně gang z Liverpoolu. Ten jejich šéf neměl totiž absolutně žádnou chybu a nevim, jestli náhodou neuhranul fotbalisty Sparty. Já bych se totiž po jejich výkonu během prvních patnácti minut tomu ale vůbec nedivil! Čtyři mínus za seriál a jasná pětka za Priskeho výběr. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že se vyklube z pro mě na první pohled nudného seriálu něco tak úžasného jsem teda vůbec nečekal. Gentlemani jsou ale perfektní zábava, která se do diváka prvním dílem zakousne a až do konce nepustí a díky tomu jsem hltal každou další scénu na 100 procent a se zájmem jsem zapínal další a další díl. Herecky famozní (Theo James boží!), technicky ještě lepší (Ritchie má neskutečný smysl pro záběr a umí film okořenit takovými detaily, které jsou na první pohled bezúčelné, ale v konečném měřítku dělají zážitek), a co se týče napětí a vtahujícího drajvu, nemůžu seriálu nic vytknout. Okamžitě chci nášup druhé série, jelikož takový klenot jsem už dlouho nedostal. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý diel vzbudil nádeje, že Guy Ritchie splnil vlhký sen fanúšikov a natočil gangsterský seriál vo svojom typickom štýle. Teda plno zvratov a ešte viac rôznorodých postáv, ktoré sú navzájom veľmi ťažko kompatibilné v myšlienkových pochodoch. S pribúdajúcimi dielmi ubúda ritchieovský rukopis a zhruba od polovice série prevláda klasická gangsterka. Našťastie stále zábavná. Najväčšie mínus v rámci obsadenia je bohužiaľ hlavná postava. Theo James fakt nie je Matthew McConaughey. Nepotešil ani Vinnie Jones, ktorý je krotký ako baránok. Už len dodám, že Kaya Scodelario vyzerá ako sestra Emmy Stone a najzaujímavejší herecký výkon predvádzajúci Daniel Ings vyzerá ako člen rodiny Henryho Cavilla. Teším sa na druhú sériu? To vyložene nie, ale rozhodne si ju pozriem. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Co díl, to slabší...  Prostor  který má seriál není zrovna parketa Guye Ritchieho... Další věcí je předvídatelné situace a vyloženě hloupé postavy zřejmě  hloupě se chovající pro vývoj děje.... Slabota, čekal jsem asi něco jinak. Ve filmu ok, ale v serošu a furt dokola nechci. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Miluji vypointované kydy okolo v Ritchieho gangsterkách, které zdánlivě zdržují to napětí v dějí příštím. A když to nastane tak sakra nečekanou pointou vymazlené že je! Seriáloví “The Gentlemen” se spoustou protřelých individuí, kteří suše jen tak mimochodem trousí jednu hlášku za druhou a když konají tak tedy náležitě krutě! Opět skvělé spojení humoru suše britského a krvavě násilného. Holt dobře promícháno a protřepáno!👌 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Ritchie je z téhle série cítit na kilometr, což je přesně to v co sem doufal a za co jsem byl v první polovině připraven jít na plnou palbu. Bohužel ale je tu druhá půlka, která má problémy s tempem a do solidního (jakkoliv méně intenzivního než sem čekal) finále doběhne ve výletním tempu. Propad to sice není nijak drastický, stále je vidět že Ritchie za projektem stál a není tu jen použito jeho jméno, ale je tu a je to znát. Pátou hvězdu si tak schovám pro případnou další řadu, která se toho snad vyvaruje…80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nakonec teda těžká paráda.   A určitě bych se nebál toho, jestli vám film nesednul, neznáte ho nebo se nechcete dívat na to stejné v seriálů. Já si na propojení s filmem vzpomněl za hodně dlouhou dobu a celkově ne víc než dvakrát. První 4 díly na 10/10, další 3 tak 8,5/10 a z posledního jsem trochu rozpačitý. Ne že by to nekončilo uspokojivě. Chápu tvůrčí záměr, jen jsem čekal větší adrenalinový nahul...Ale kdyby nám každé 2 roky poslal do TV Ritchie tohle, vůbec bych se nezlobil. Herecky tam samozřejmě vládla Kaya Scodelario. A velmi mne překvapil Theo James, kterého jsem měl dost za pitomce a tady byl vyloženě herecky sympatický. Vždycky rád vidím Petra Serafinowitze :) . A od teď i úplně neznámého Daniela Ingse. Zamrzel obligátně obsazený Giancarlo Esposito, ne že by to zahrál nějak blbě, ale kolikrát jsme ho jako distingovaného mafiána už viděli? Nuuuuuudaaaaaa! Ale obligátní byl asi i Vinnie Jones, který si kradl pro sebe každou scénu. Jako vždy u Ritchieho topka zobrazení různých postaviček a gangů, Tady vypíchnu šéfa gipsies, který vypadat, že by udržel krok s Reacherem. 9/10 Přes slabší závěr lahůdka. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

1. série: slabší 4 hvězdy (nebo možná lepší 3 hvězdy). Seriál se začne lámat, jak tu už mnozí napsali, někde v půlce. U mě to bylo po epizodě s náckem a s cikány. Pak si tvůrci uvědomili, že to musí nějak ukončit a v ten okamžik to začne slábnout. Jinak zpracování za mě super. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gáj má holt monopol na gangsterky, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Jak se na něj sluší a patří, jsou tu všechny jeho trademarky - rozmanité a osobité postavy, květnaté a vtipné dialogy, spletitá zápletka se zvraty a obrazové fíčury (poskrovnu, ale přece tu jsou). Plus je tu megaLOL v podobě postavy Giancarla Esposita (Johnston s T), která je narkobaronem č. 1 na trhu s metamfetaminem. Pár slabin tu je - ač je jasné, že všechny reprezentované postavy budou mít nějakou úlohu na konci, přece jenom jsou tu nějaké nevyužité (nejvíce rodina kolem nábožensky založeného fousáče). Druhá slabina je nedostatek násilí. Kromě mozku na obraze a mačety tu vlastně není nic, co by připomínalo nemilosrdný a násilnický svět. Třeba dojde na pokračování a dočkáme se i toho (plus alespoň nějaké cameo postav z filmu). Za mě ale určitě seriál, který by nikdo neměl prošvihnout. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Filmoví Gentlemani jsou špička svého oboru, tohle je bohužel jen vývar z fuseklí, který mohl (a měl!) mít ani ne poloviční stopáž. Zpracování je podle očekávání na jedničku, dějově mě to přestalo bavit někde u třetího dílu. 60% ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama