Reklama

Reklama

Cube

  • Japonsko CUBE ichido haittara, saigo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šest mužů a žen různého věku se ocitá v zamčené a uzavřené tajemné místnosti ve tvaru kostky. Nemají žádné představy, kde jsou, a rozhodnou se utéct. Musí vzájemně spolupracovat a dešifrovat kód potřebný k opuštění kostky. (JasonCZ)

Diskuze

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Ratchetka

No, není to nic moc, zrovna jsem to dokoukal (teda nějak k ránu). Ale těch 33% se mi zdá málo, zase taková hrůza to nebyla. Dal jsem 3* (2 za film 1* navíc za tu holku - jelikož jsem strašně na Asiatky :D) ..

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Mě přijde že mi prostě absolutně vůbec nerozumíš.

Nemusím hrát "definitivní edici" GTAček abych si dovolil říct, že je to absolutní dno herního průmyslu, které je rozbité a nefunkční a kde déšť vypadá jako kdyby z nebe padalo sperma. Hafo věcí člověk dokáže posoudit na základě jak si sám řekl, nějakých zkušeností apod. a většinou předělávky nestojí za nic. Kdyby ten původní režisér točil Kostku, tak bych na to měl jinej úhel pohledu - nicméně i ty dvě "pokračování" nestojí za nic a nevěřím tomu že nějakej remake je na tom líp.

A nesoudím to podle plakátu, spíš na základě toho že většina těch tvůrců co tohle tvoří, té látce nerozumí a nerozumí čím ten originál byl tak zajímavej - původní Cube je nihilistická, nízko rozpočtová, bez jakéhokoliv vysvětlení což byla hlavní pointa toho filmu.

 

Taky mi je dopředu jasný, že nejnovější album Skillet je digitální kravina což mi stačil jeden song a protože jinak tu hudbu, než pomocí digitálních samplů už nedělají a nemusím to slyšet celý.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ratchetka

Za prvé, já se nehádám. A za druhé, nejde jen o tenhle film, ale tak nějak o všechny u kterých Ouwen viděl třeba jen plakát a hned věděl že ten film bude špatný, protože ten plakát jasně vykrádá jiný film a to je prostě nepřípustné.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

A nechci od tebe kebab, miluji sice kebab, ale spíš bys mohl místo toho analazyvoat filmy, tímhle způsobem. Na filmy/seriál, se má dívat, né je analyzovat na zákaldě traileru, pár fotek a nebo nějakého typu uvažování "Je to remake/remaster, tak to bude automaticky špatný" bUď se ti to bude líbit a nebo se ti to nebude líbit, ale to je kouzlo tohohle všeho. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Rád tvoji výzvu splním, ale asi si budeš muset počkat, protože verze které sou dostupné sou buď hodně veliký, nějakých osm giga tahat nebudu a pak je tady verze která je označena 265, což vím, že by mi nešlo přehrát, protože můj pc přehrává 264. 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nechám si kýmkoliv na světě vyvrátit můj argument, že Cube se ničím neliší. Pokud mi někdo ukáže zásadní rozdíly v příběhu, nebo čím to vlastně do série přispělo, přísahám na cokoliv, koupím tomu člověku kebab. Za mě to nemá přidanou hodnotu v ničem či jakoukoliv nadstavbu. Pokud se pletu, ten kebab dostane ten člověk, nemusí to bejt uživatel na csfd, klidně i nějakej kamarád abych to usnadnil.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

To si psal a psal si to u spousty dalších filmů a tomu se říká mít opravdové zkušenosti. Protože vědět to několik týdnů dopředu, že se tobě ta konkrétní záležitost nebude líbit a pak si to nechat potvrdit lidmi, kteří tomu instatně nasázejí odpady a přitom to stále nevidět, to je........na úrovni boha. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já si i stojím za tím, že pokusy, omyly a "chyby" jsou to nejdůležitější co člověk jako takovej musí dělat, aby se posunul dál, takže mi fakt nerozumíš.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Dystopická? Já myslím, že v takovém světě už docela žijeme. Herní průmysl je v totálním rozkladu, kde musíme spoléhat na indie tituly, většina hudby "musí jít s dobou", vlastně "jít s dobou" je nejčastější argument, pokud zkritizuju umělou a počítačovou produkci, lidi na sebe štěkají a útočí protože někdo má jinej názor na danou věc, cenzura kam se jen podívám... dystopie bohužel už dominuje z většiny případů. Máš pravdu, je to docela děsivé.

A máš pravdu, nevím. Nevím jak to dopadne. Myslím si to, můžu se furt plést, ale myslím si že tohle to fakt nikam dál neposune. A jinak ti povim jednu věc, nikde jsem tu neřekl že není třeba nic tvořit. To jsi opět vytrhl něco z kontextu a přetvaroval.

Co se snažím říct je to, že kdyby si ty vytvořil něco vlastního co tu ještě nebylo a o deset let později by ten materiál někdo vzal a natočil to úplně stejně jako ty, tak by to podle mě bylo docela zbytečný, protože nepřinesl nic vlastního pro ten materiál. Tvořit se má pořád. Největší ironie je v tom, že mám kamaráda co má vlastní kapelu a jsem to vždycky já, co mu říká ať to posouvá někam dál, že přestat by byla hloupost, a každej kdo mě zná, by ti dosvědčil že jsem rozhodně pro to aby člověk tvořil. Nic není horšího než letargie si myslím.

Je však rozdíl mezi vášnivým projektem a něčím, co na něčem jen parazytuje.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

a jak víš že tenhle film, neposune tuhle filmovou sérii, někam dál ? Nevíš, ale počítáš s tím a dokonce už i víš, že to v tvých očích dopadne špatně. Nicméně tvoje logika, "neni třeba už nic tvořit, jelikož už se jen recykluje" je pěkně děsivá, jak z nějakého dystopického sci-fi, moc pěkný. Tohle aplikovat v praxi, na všechny věci co vznikli recyklací, tak to by se lidstvo daleko nedostalo. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Líbí se mi, jak si to celé vytrhnul z kontextu a vidíš tohle dost lineárně.

Napíšu to spíš takhle; Raid přinesl něco nového do žánru a neparazituje na ničem. Není to součástí žádné série, kterou si spoustu lidí zamilovalo, ale přišlo to v době kdy akční žánr byl dost o digitálu a působilo to fresh pro spoustu lidí. Raid je maximálně tak součástí martial arts žánru, ale nekopíruje žádné nápady, přichází s vlastním schématem.

Co se týče slasherů, tak si stojím za tím, že pokud nepřijde nic co ten žánr posune dál, bude to více méně to samé, kde bude pár charakterů na odstřel bez nějaké substance. A většina těch remaků, remasterů, předělávek, sequelů, nevím jak to nazvat - co vyloženě parazituje na něčem, co tehdy nějak diváky zasáhlo, je spíš pro vidinu peněz než aby to posunulo tu sérii někam dál (ČEST VÝJIMKÁM). Vsadím se s tebou o cokoliv, že kdyby tohle nemělo žádného předchůdce se stejným schématem, či by to mělo trošku jinou kostru, málokdo by o to nějak zavadil a věnoval tomu pozornost. Navíc vyloženě pochybuju, že zrovna tahle předělávka tuhle látku posune dál.

Nepodařilo se to ani těm sequelům, které spíš těžily z velké vrstvy klišé a nesmyslů.

Je jedna věc být něčím odkojený, inspirovaný a pak dané schéma posunout dál a dodat tomu jinou kostru, druhá věc parazitovat na něčem co vytvořil někdo jiný a nic nového tam nepřidat. Takže se to nedá uplatnit na všechny filmy.

To platí i u hudby, tuna mejch oblíbenejch kapel je inspirována a odkojená jinými kapelami a přesto tam není ani náznak nějaké recyklace či kopírky.

A klidně si dej odpad Raidům, myslím si že to je v této debatě dost irelevantní čemu kdo dá odpad.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

Já ti nijak nevím, poslední Kostka je z roku 2004 a ten pocit hořkosti tam je, takže to že se toho někdo po několika letech znovu chopil a chce to přivést zpět nezní úplně špatně. Logicky záleží na zpracování, zahraní atd, ale zatracovat dopředu, s tím že je to debilita mi příjde jako........zvláštní. A to že producenti, neumí vytvořit nové téma a že recyklují staré věci, to neni úplně pravda, točí se nové věci a co se týče recyklace, ta už je tady taky od prvního filmu a občas to vyjde a občas ne. Dle tvé logiky by se technicky, už neměl natočit žádný slasher, protože tím tvůrci recyklují https://www.csfd.cz/film/41238-cerne-vanoce/recenze/ a je tedy zbytečné točit další slashery. A tohle by se dalo uplatnit na všechny filmy, i na tvé oblíbené, tedy pokuď nejaké máš, protože hádej co.....ano přesně, sou recyklací něčeho, co někdo natočil před těmi filmy. To že to někdo, ale natoči lépe a to natolik že se ti to líbí, a to natolik, že sis to dal do oblíbených, to jaksi už nebereš a to je důvod, to je důvod proč sem si odebral Raid 1 + 2 z topky a asi tomu dám odpad, protože sou to recyklované filmy, díky za připomenutí :) 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ne, já tomu fakt nerozumím..

je to jako kdyby prostě producenti a scénáristi neměli nápady udělat něco fakt zajímavého. Myslím si že důvod proč první Cube fungovala, protože neměla žádné vysvětlení, což bylo docela odvážné pro diváka, měla zajímavé grafy na zdech těch interiérů a hlavně to působilo dost levně. Nemyslím si že něčeho takového se dočkáme zrovna tady, jako můžu se plést, ale beztak to bude víc o gore než o nějaké abstraktní myšlence.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Další zbytečné dojení té značky. Jednička byla jediná co za to stála, nechápu proč se na to nevyprdnou.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Ratchetka

Našla jsem to na soukromém torrentu, někdo to tam dal před 20 hodinama. :-D Ale bez jakýchkoliv titulků. Myslím, že jak to tak znám, tak to brzy bude i na uložtu.

na příspěvěk reagoval Ratchetka

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

No jak kdy. Občas končím v půl desátý a to už se mi chce maximálně tak spát... to dám vždycky půlku nějakého dílu a mizím do hajan. :-D

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Zíza

Jo peníze na tom jdou vidět :) No já mám díky lockdownu ted času spousta :) Takže jsem rád, že pořád něco vychází  :)

na příspěvěk reagoval Zíza

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Zíza

Tak snad bude ok zhlédnout i bez znalostí předlohy hmm, ale vypadá to uletěně, to jo :D Možná to prubnu dnes :)

na příspěvěk reagoval Zíza

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Uvidíme, teaser toho moc nenapověděl.
Jo, to znám, navazuje to na seriál, co jsem viděla a ten se mi fakt líbil. Je to ujetá komedie, kde se sem tam bitkaří. Hodně mě to bavilo, takže film chci určitě vidět. ;-)

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Zíza

:D haha jasný rychlý jako blesk :D  Teaser jsem viděl 2 dny zpět a všiml jsem si tě tady, tak jsem to bez váhání přidal :D 

na příspěvěk reagoval Zíza

Reklama

Reklama