Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Těžké na hodnocení. Věčně vzpruzený Svatopluk Skopal dostával facky a kopance ze všech stran. Nedá se tomu upřít jistá scénaristická a režisérská kvalita. Resumé - a + : špatný střih, kolovrátková hudba, nevyrovnané herecké výkony a hlavně poslední závod (dost laciný, i když celý vývoj kariéry byl samozřejmě nesmyslný) a z druhé strany výborný soundtrack, spektakulární závody a záblesky silných emocí. 68%. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší seriál ze sportovního prostředí. O běžči, který spadne až na dno, kdy nemá jistou existenci (neumí nic jiného něž běhat), aby se zase pomalu drápal nahoru. Skvěle vykreslené zákulisní intriky, dokonce se objevila i anabolika. Ale seriál se dotýkal i rodičů slavného atleta, jak se vyrovnávají s úspěchy a neúspěchy svého syna a taky chování jejich sousedů na malém městě. Zejména Kostelka a Gregorová se ve svých rolích typických českých fanoušků (když si nahoře, opěvují tě - když dole, plivají na tebe) vyžívají. A nezapomenutelný je i závod Ondry Veseckého (Skopala) s tramvají, který končí u bývalého kina Tatra v Nuslích. A nesmím opomenout ani skvělou hudbu, která celý seriál doprovází, ani ústřední Křížkovu píseň "Když se řekne přítel, zavání to frází..." ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál zo sklonku osemdesiatych rokov. Perfektný scenár Ivana Hejnu, strhujúce herecké výkony, najmä Svatopluka Skopala a Jana Čenského, ktorí tu dostali pekne do tela a v neposlednom rade výborná réžia jedného z najlepších českých režisérov, Jiřího Adamca, ktorý si vždy vedel obsadiť seriál, dostať z hercov maximum, aj preto všetky jeho seriály pokladám za kvalitne a vysoko profesionálne odvedenú prácu. A takého režiséra v roku 1990 prosím vyhodia z Českej televízie ako nežiadúceho a nadbytočného. SVINSTVO páni "demokrati"! ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jů to bylo pěkný a hlavně životní role Svatopluka Skopala. To jako fakt, asi nejlepší výkon, co jsem u něj kdy viděl. Mě se to ňák celý docela líbilo, jak je vyprávěn příběh, ten bezva hudební doprovod a hlavně minimum dementních postav. Až na tu Marka Vašuta (jó, čuriny on umí) a pak na tu běhnu, Nepamatuju si, kdo jí hrál. A taky ta jeho přítelkyně byla dost vypatlaná, A ten mladej brácha... no radši dost. Ale jinak skoro všichni ostatní byli bezva, i ten had v podání Radoslava Brzobohatého, který si očividně a ušislyše prohodil roli s Petrem Čepkem. A happy end co přišel a nepřišel? Žůžo. No dobře, tak vrchol světa to asi není, ale na druhou stranu, já se nenudil ani minutu. Ani na potřetí. A to mě sportovní telenovely moc neberou. Možná už jsem totálně vygumovanej ze sledování všech těch kravin, ale Skopal i Čenský maji u mě za tohle plus. Nemám už co víc dodat. Zatím čtyři... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná série ze sportovního prostředí, Svatopluk Skopal zvládnul roli Ondřeje na výbornou, vedlejší role jsou pestré a zajímavé, za zmínku jistě stojí Josef Větrovec, Petr Čepek, Radoslav Brzobohatý.. Příběh atleta na vrcholu kariéry, ovšem s přibývajícími roky a rostoucí konkurencí mladých závodníků, je pěkně napsaný, parádně zahraný, hezky natočený, dala jsem si po 25 letech opáčko a vyplatilo se, u mě filmová spokojenost.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Keď v roku 2011 česká televízia program opakovala, prvú časť seriálu sledovalo 165 tisíc divákov. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)
  • V podstate skoro celá časť seriálu opisuje Európsky pohár v atletike, ktorý sa konal v Maďarsku na Budapeštianskom Nép štadióne. Európsky pohár v atletike bola atletická tímová súťaž európskych družstiev organizovaná v rokoch 1965-2008 Európskou atletickou asociáciou, ale na Budapeštianskom Nép štadióne sa konal iba v roku 1970, a aj to iba ženská časť. V roku 2009 sa súťaž obmenila a premenovala na Majstrovstvá Európy družstiev v atletike, taktiež priniesla mnoho nových pravidiel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama