Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika a stálice téměř všech ostatních svátků a významných dnů, která za ta léta neztratila nic na své pohodové atmosféře a pořád dokáže solidně pobavit. Pohádka je moc pěkně natočená, herci hrají obstojně, bohužel však má i pár nedokonalostí, mezi které patří jednodušší zápletka, nějaká ta nelogičnost, množství nudnějších scén a občas i jistá umělost. Ačkoli Honza málem králem nepatří mezi mé nejoblíbenější kousky, rozhodně mu nelze upřít jeho diváckou oblíbenost a vlastně i jistá kvalita. 7/10. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stará, ale velmi povedená pohádka. Je v ní ještě něco, co odděluje pohádky starší a skvělé od novějších nudnějších.... Zajímalo by mě, z jakých důvodů byl Jirka Korn předabován. V českých končinách mi to přijde jako docela velká rarita, ale současně musím uznat, že hlas Michala Pavlaty nemá chybu a Honza je s ním dokonalý. Je škoda, že zrovna hloupý Honza, jedna z nejklasičtějších pohádek, je poměrně podceňovaným filmem, přes jeho velké kvality. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Proč stojí dnešní pohádky za pendrek? Nu třebas proto, že v nich nebubnuje Josef Kemr, nekosí Valerie Kaplanová a hlavně se v nich nevaří vyhlášená sekerková polivečka. O kreaci Petra Nárožného, ztělesňujícího pověstný sedlácký workoholismus, ani nemluvě. A i když se tu, co do zápletky, v podstatě nic kdovíjak zásadního neřeší a Jirka Kornovic disponuje po celou stopáž výrazem sympatického ťulpase s lehkou mentální retardací, nelze tuhle pohádkovou klasiku, nemilovat. Jakoby dřív tvůrci dávali do všech těch legendárních rozprávek kus sebe. Proto ta atmosféra, kouzlo, nebo feeling, chcete-li. Jenže od dob 'Nesmrtelné tety', kde nic, tu nic. Dnes už jsou to všechno asi jen produkty (pro děti) a kšefty (pro herce). Škoda. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Svítí, svítí slunce na hlavou, nad hlavou. Svítí až háj se zelenááá. Tak túto pesničku mám v hlave už asi desať rokov ! A vôbec mi to nevadí. Prefíkaný Honza, trucujúca princezná, krásna dedinčanka, zlá baba-kosa, protivný bubeník spravilí pre mňa z tejto pohádky klasiku, ktorá sa mi ešte stále neomrzela. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelný autistický bubeník Kemr, přihlouplý Korn hrající přihlouplého Honzu a krásná Konvalinková - to je jedna z nejujetějších pohádek, co kdy vznikly v rukou tuzemských tvůrců. Ovšem s přibývajícím věkem přichází velmi často i status kultu a i tahle slátanina bude vždycky nezaměnitelnou součástí každoročního období Vánoc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Film si do kín prišlo pozrieť niečo cez milión divákov, čo sa v tej dobe považovalo za veľký úspech. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno