Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ani výraznější herecké obsazení nezachránilo čtvrtý díl série od průměrnosti. Věčně se vynahacující teenageři, kteří se vzápětí stávají potravou pro Jasonovu mačetu, mě nějak extra nebavili a kdovíjak líto mi jich ani nebylo. Za zmínku stojí dvě dobré scény - ta hned na začátku, kde Jason zdrhne z márnice, a pak finále, kde se docela překvapivě ukáže, kdo že to vlastně Jasonovi nandá nejvíc. Celkově se dá říct, že zklamaná jsem nebyla, ale extra zážitek jsem si z toho rozhodně neodnesla. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo z uživatelů, kteří koukají na mé komentáře čekali, že mě opustí touha sjet všechny díly Pátků, tak jim musím vzkázat, že hodlám své slovo dodržet:) Takže se podíváme společně co nám přinesla Čtverka. Hned na úvod se dostavuje známá rekapitulace. Na režisérské stoličce se pevně uvelebuje tvůrce božských béček Chucka Norrise a jde se na věc. Bruce Mahleh známý z Policejní akademie to schytá jako první z celkových 13 padlých. Pak příjde na řadu sestřička, tlustá stopařka a pak už jde na řadu mládež. Opět sympaťáci, jenže v nesprávný čas na nesprávném místě. U holek rozhodně bylo na co koukat a tak je jich dvojnásobná škoda, jenže vysvětlete to někdo Jasonovi. Na závěr to Jason schytá od malého Tommyho. Jelikož mám za sebou již 4 díly, tak mě nezbývá než porovnat tuhle sérii trošku s Vřískotem a upřímně, to srovnání by vyznělo mnohem lépe pro Cravenovu sérii. Tady přecejen napětí není nikterak mnoho a většinou po velice krátké chvíli končí oběť s mačetou v hlavě. 65% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně sice na stejné úrovni jako předchozí díl, i když už ne tak dechberoucí, přestože i tady závěrečné inferno stojí opravdu za to. Jason tu dostává naloženo, chudák, hlavně ten malej kluk ho porcoval jak šunku do sendviče. Každopádně i čtyřka se zuby nehty drží slasherovských pravidel- banda nadržených mladých, sem tam nějaká ta bradavka, bezstarostná atmosféra, kterou naruší charismatický vrah- a tím Jason rozhodně je. Série Pátku třináctého má navíc velkej triumf ve skvěle zneklidňující doprovodné hudbě. A taky mě (mile) překvapilo, že narozdíl od kolegy Myerse, jenž si se svými obětmi vždycky trošku pohrál, Jason jedná rychle a nemilosrdně, fik fik a hned máme počet přítomných o 2/3 zredukován :-) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel průměrná vyvražďovačka, kde vás hlavní charaktery zajímají stejně jako toaletní papír nad rámec jeho běžného použití. Části, kde postacvy mezi sebou komunikují jsou extrémně nezáživné, protože nijak příběh kupředu neposouvají. Ten posouvá akorát jedna vedlejší postava, co tu a tam někoho zabije aby v závěru se utkala s posledními přeživšími. A to je moc málo na kvalitní podívanou. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama